ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ!!

Μία τόσο νωπή εντολή μάς βοηθά πάντα να κάνουμε ορθό απολογισμό, χωρίς παραλείψεις και λάθη. Δύο 24ωρα μόλις από τις εκλογές. Τι έγινε όμως εντός του παραβάν και τι παίχτηκε εκτός;
Ο λαός είναι τελικά σαστισμένος.
Σίγουρα δεν ήθελε εκλογές, διότι βρέθηκε να πρέπει να επιλέξει ξανά κυβέρνηση εντός 8 μηνών και αυτή τη φορά με προδιαγεγραμμένο σχέδιο…

Ας σκιαγραφήσουμε λοιπόν τι επέλεξε ο λαός στις 20 Σεπτέμβρη και τι παρατηρήσαμε αυτές τις μέρες.
Κατ’ αρχήν αναγνωρίζουμε ότι το μεγαλύτερο συμπαγές ποσοστό ψηφοφόρων ήταν αυτό των αναποφάσιστων. Αυτό οδηγεί σε ενα ασφαλές συμπέρασμα πως ο ελληνικός λαός δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα, δεν βλέπει μέλλον και προοπτική, γι’ αυτό και δεν έχει διάθεση να στηρίξει κάποιον εκ των υπαρχόντων. Ποιος μπορεί να αρνηθεί ότι αυτό ειναι ξεκάθαρο;

Παρατηρήσαμε επίσης το εξής παράλογο: Βουλευτές και Υπουργοί οι οποίοι για πρώτη φορά παραιτήθηκαν των θέσεων τους, των υπουργείων τους και των προνομίων τους, πιστοί σε ένα πρόγραμμα με το οποίο εκλέχθηκαν από τον λαό, το Γενάρη του 2015, ο ίδιος αυτός λαός να αποφασίζει να μείνουν εκτός Βουλής. Η εντιμότητά τους εκφράστηκε με ακραίο παραλογισμό απο το λαό και αναρωτιέται κανείς: είναι τόσο κουρασμένος ο ψηφοφόρος, είναι άδικος ; Παραλογίζεται ; Μήπως έχει συνηθίσει το ψέμα ;
Εν κατακλείδι, το αποτέλεσμα είναι πως η ΛΑΕ έμεινε εκτός και θα πρέπει τώρα να προσπαθήσει διπλά για να επανεμφανιστεί ισχυρή ως αντιμνημονιακή δύναμη.

Είδαμε έναν ακόμη παραλογισμό από τους ψηφοφόρους. Μερίδα κόσμου συνεχίζει να τρέχει στις προεκλογικές συγκεντρώσεις, φιλάει τα χέρια των πολιτικών και ζητωκραυγάζει. Πιο έντονο θα δούμε το φαινόμενο στα κόμματα του πρώην μεταπολιτευτικού δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κραυγές επιθυμίας αναγέννησης του παλαιού και επικλήσεις ονομάτων οικογενειών όπως του παπανδρέου και των καραμανλήδων. Μα είναι δυνατόν ; Δημιουργείται η απορία αν το θέμα έχει τέλος, αν το πηγάδι δεν έχει βάθος και μπορούμε μέχρι εκεί, κρεμόμαστε από αυτές τις οικογένειες και δεν υπάρχει καμία άλλη τάση και καμία εκδήλωση ανάγκης για αναγέννηση εκ βάθρων, για νέους πολιτικούς, καθαρούς.
Αυτό ένα πράγμα δείχνει μόνο, ότι ο Έλληνας δεν είναι πια και τόσο ηθικός ή δεν τον πολυενδιαφέρει ως αρετή η ηθική στους κυβερνήτες του. Αναρωτηθήκατε ποτέ αν σας έκλεβε κάποιος το σπιτικό σας πως θα του συμπεριφερόσασταν ; Θέλω να σας θυμίσω λοιπόν πως τα εκατομμύρια που έχουν χαθεί από τα σκάνδαλα είναι λεφτά του σπιτικού μας, λίγη νοημοσύνη αρκεί …αλλά ο λαός εκεί, στα ίδια, φιλιά και αγκαλιές !

Ο λαός έδωσε επίσης στις 20 Σεπτέμβρη άλλη μια ευκαιρία σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ να ξαναγεννηθεί, με ένα μικρό πρώτο δειλό βήμα. Αφού το εξευτέλισε τα προηγούμενα χρόνια για όσα έπραξε, έριξε λίγο νερό στο κρασί του, προφανώς γιατι δεν βλέπει λύση και κάπου αλλού. Βλέπετε η άχαρη στάση του Θεοδωράκη και οι Δελφικές τακτικές του Ποταμιού, τον οδήγησε σε πολύ χαμηλές πτήσεις, επικίνδυνες ακόμα και για την ύπαρξη του κόμματος του και βοήθησε στην άνοδο του ΠΑΣΟΚ !

Εδώ κάπου μπαίνει σφήνα ο Βασίλης Λεβέντης της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος κινδυνεύει, αν δεν προσέξει, να γελοιοποιηθεί εντός Βουλής. Άνθρωπος θεωρητικός, χωρίς ισχυρά στελέχη αλλά και προσωπικό σχέδιο, με διακαή πολυετή πόθο να μπει στη Βουλή, έπεισε τους ψηφοφόρους και εξελέγη, χωρίς όμως εναλλακτικές θέσεις, με τακτικές συνεταίρου που παρακαλεί για λίγη εξουσία. Βλέπετε είναι αυτός που δεν ενέπνευσε το λαό με τις λύσεις που πρότεινε, αλλά με την κριτική του, είναι αυτός που εύχονταν κάποτε καρκίνο στα παιδιά του Παπανδρέου και του Μητσοτάκη, η λέξη φερέλπις λοιπόν δεν ισχύει στην περίπτωσή του, γι’ αυτό θα έλεγα ότι η εκλογή του αποτελεί μία ακόμη αντίδραση του ελληνικού λαού.

Μία ακόμη αντίδραση των ψηφοφόρων όμως είναι και η Χ.Α. Ποιος λοιπόν είναι ο κύριος υπεύθυνος για την άνοδο της ΧΑ, την οποία χαρακτηρίζουν ως φασιστική οργάνωση ; Ο λαός ;
Τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί κατηγορούν ως φασίστες τους βουλευτές αλλά και τους ψηφοφόρους του κόμματος, εγώ τολμώ να πω πως η ΧΑ είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δημιούργημα των υπουργών που κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 15 χρόνια και την εφεραν σε αυτή την τραγική κατάσταση, καθώς είναι φανερό πως οι φασιστικές, αντισυνταγματικές πολιτικές αλλά και οι βρώμικες ενέργειες οδήγησαν στην εκτίναξη αυτού του κόμματος. Η νομιμότητα και η ευημερία, εν μια νυκτί, θα έστελνε τη ΧΑ στο φυσικό της ποσοστό κάτω του 1%. Η ΧΑ είναι ξεκάθαρα η αντίδραση της δράσης των κυβερνώντων εδώ και χρόνια, μην απορούμε λοιπόν γι’ αυτό. Και κάνω στο σημείο αυτό μία εκτίμηση. Δεν νομίζω ότι φόβος των πολιτικών είναι η ιδεολογική συνείδηση της ΧΑ αλλά το πολιτικό τους μέλλον στην περίπτωση που η ΧΑ αναδειχθεί σε πώτο κόμμα.

Τέλος θα μιλήσουμε για το φαινόμενο Τσίπρας αλλά και το αουτσάιντερ Πάνος Καμμένος, που αυτή τη φορά εξελέγη ελέω του φίλου του Αλεξη ως το δεξί του χέρι !
Πόσα ψεύδη στη Θεσσαλονίκη το 2014 ; Πόσα ψεύδη μέχρι το δημοψήφισμα ; Ο άνθρωπος που έσυρε τους Έλληνες στην αντίσταση, στη μάχη, στα capital controls χωρίς λόγο και τα γύρισε όλα τούμπα σε μια νύχτα ! Ο άνθρωπος που ξεφορτώθηκε τους πιο δυνατούς συντρόφους του, αυτούς με τους οποίους συμπορεύθηκε και οι οποίοι τον στήριξαν, ο αντιμνημονιακός που έριξε την κυβέρνηση Σαμαρά, εξαϋλωσε τον ίδιο και έβαλε σε αργία τον συνεργάτη του τον Βενιζέλο, αυτός που έσκιζε με ένα νόμο το μνημόνιο και μόλις πρόσφατα υπέγραψε ενα χειρότερο και μακροβιότερο και όμως αυτός ο άνθρωπος πήρε ακριβώς τις ίδιες έδρες που πήρε τον Γενάρη, με τον συνεργάτη του Πάνο Καμμένο στην κυβέρνηση, κι αυτο είναι σίγουρα φαινόμενο διότι δεν μπορούμε τώρα πια να προβλέψουμε ξανά αυτόν τον λαό. Για τον δε Πάνο Καμμένο θα πω μονάχα πως άσχετα με τα ψεύδη τα αντιμνημονιακά, το ότι ακόμη δεν έχει μπει φυλακή ουδείς εκ των εμπλεκομένων στα σκάνδαλα -αν και μας το υποσχέθηκε με σθένος-, ότι λειτουργούν όλα τα ΜΜΕ οπως και πριν. Αναμφίβολα είναι χρήσιμος σε αυτήν την κυβέρνηση, διότι η χώρα περιβάλλεται από πονηρούς γείτονες σε δύσκολους καιρούς και ο Καμμένος κρατά ακόμη ενα ύφος πιο πατριωτικό εν αντιθέσει με κάποιους αριστερούς που δεν καίγονται ιδιαίτερα για τα σύνορα της χώρας.

Αφήνω για το τέλος την προπαγάνδα των ΜΜΕ, του εντύπου και ηλεκτρονικού τύπου γενικά και των εταιρειών exit polls, οι οποίοι αποδομήθηκαν μόνοι τους για δεύτερη φορά σε λίγο χρονικό διάστημα και καθιστούν πια τον Έλληνα εσωστρεφή χωρίς εμπιστοσύνη σε κανένα.

Την επόμενη φορά που θα προσέλθουμε στις κάλπες ας ευχηθούμε να είμαστε, αν όχι σε καλύτερη θέση ως χώρα, τουλάχιστον να έχουμε περάσει τον ύφαλο που έρχεται, ώστε να μπορέσουμε να σκεφτούμε συλλογικά και με προοπτική !

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password