ΥΣΤΑΤΟ ΚΟΛΠΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Η Ψευδής Εικόνα των Στοιχημάτων

Ένα ύστατο τέχνασμα χειραγώγησης των Βρετανών ψηφοφόρων υπέρ της παραμονής στην ΕΕ αποκαλύπτει το αμερικανικό αντισυστημικό οικονομικό πρακτορείο Zero Hedge, αναλύοντας τα δεδομένα με τά οποία τα γραφεία στοιχημάτων παρουσιάζουν αποφασιστική υπεροχή της προτίμησης στην Παραμονή.

Ενώ τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων εμφανίζουν το κίνημα υπέρ της Εξόδου από την ΕΕνα έχει καλύψει τις απώλειες που υπέστη με τον αντίκτυπο της δολοφονίας της βουλευτού Τζο Κοξ και τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα να εμφανίζονται ισόπαλα την προτεραία του δημοψηφίσματος, από τα γραφεία των στοιχημάτων μεταδιδόταν η εικόνα που προκαλούσε την άνοδο της στερλίνας και των χρηματιστηρίων, με την προσδοκία νίκης του «Μένουμε στην ΕΕ».
Πως προκύπτει όμως αυτή η εικόνα;

Με βάση τα στοιχεία του οίκου Ladbroke Politics οι πιθανότητες του Brexit είναι και σήμερα 24%. Αλλά το 62% των στοιχημάτων είναι υπέρ του Brexit !!! Πως εξηγείται αυτή η αντινομία;
Είναι προφανές το συμπέρασμα ότι η ετυμηγορία των «Μπούκις» (γραφείων στοιχημάτων) βασίζεται στη σύγκριση των συνολικών ποσών που ποντάρονται στις δύο αντίπαλες εκδοχές και όχι στον αριθμό των αυριανών ψηφοφόρων που θα κρίνουν το αποτέλεσμα.

Πράγματι το μέσο ποσό που στοιχημάτισαν οι υπέρ της Εξόδου ήταν 72 λίρες, ενώ οι οπαδοί της παραμονής στοιχημάτισαν 376 λίρες κατά μέσον όρο.

Την εικόνα της συντριπτικής υπεροχής υπέρ της παραμονής φιλοτέχνησαν μεγάλα ποσά που έριξαν στο παιχνίδι χειραγώγησης μεγάλες τράπεζες , χρηματιστικές εταιρείες του Σίτυ, πλούσιοι ιδιώτες και ποικίλα άλλα μεγάλα συμφέροντα παραμονής στην ΕΕ.

Με τον υπολογισμό ότι βλέποντας ο κόσμος ότι τα στοιχήματα βγάζουν την ΕΕ νικήτρια στο δημοψήφισμα, θα διστάσει να ψηφίσει με τους χαμένους.

Γι’ αυτό, τονίζει το αμερικανικό αντισυστημικό πρακτορείο, είναι χρήσιμο να μάθει ο Βρετανός πολίτης πως στην πραγματικότητα η αριθμητική αναλογία αυτών που στοιχημάτισαν είναι 62% υπέρ της Εξόδου και μόνο 38% υπέρ της παραμονής. Γεγονός που εξηγεί και την δραματική ισοψηφία στις δημοσκοπήσεις, 24 ώρες πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

Μιχαήλ Στυλιανού284 Posts

Δημοσιογράφος από τό 1953, με τριεθνή επαγγελματική διαδρομή και σε επιτελικές θέσεις. Μεταξύ των οποίων Δ/ντής της ελληνικής εκπομπής της γαλλικής κρατικής ραδιοφωνίας κατά τη διάρκεια της χούντας, Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι και Γεν. Δ/ντής του ΑΠΕ.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password