Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΩΚΕΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

Ήταν Φεβρουάριος του 1993 όταν με ομόφωνο πόρισμα των κομμάτων που συγκροτούσαν την βουλή Ν.Δ, ΠΑ.ΣΟΚ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, Κ.Κ.Ε, ειπώθηκαν τα εξής: ” Στη χώρα μας, στην οποία σήμερα η γεννητικότητα είναι από τις πιο χαμηλές στην Ευρώπη ,το δημογραφικό πρόβλημα παίρνει τεράστιες εθνικές διαστάσεις που μπορεί να απειλήσει την εθνικής μας ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα…”. Αυτή ήταν μία πρόβλεψη που σήμερα παίρνει -δυστυχώς- ”σάρκα και οστά’’!

Εικοσιδύο χρόνια μετά, η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση σε υπογεννητικότητα στην Ευρώπη και η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να…ΟΞΥΝΕΙ αυτήν την εθνική απειλή. Με ποιόν τρόπο; Καταργώντας προνόμια και παροχές που είχαν κατοχυρωθεί από το 1979!

Ήδη από το 2011 ο ΠΕΛΕΚΥΣ των ξένων οικονομικών αρμοδίων, με την καθιέρωση και εφαρμογή των μνημονιακών όρων, μείωσαν στο ελάχιστο τα επιδόματα που αναλογούσαν σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, θεωρώντας τα άκρως ”ΔΑΠΑΝΗΡΑ”. Στη συνέχεια, εφόσον διεπίστωσαν πως δεν υπήρχε άλλο περιθώριο μείωσης, κατέφυγαν στο εξής απλό: επιβάλλουν κριτήρια, που κρίνονται ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΑ, σε όσους επιλέγουν να φέρουν στον κόσμο Έλληνες ενώ ταυτόχρονα δεν ζήτησαν ποτέ πίσω όσα επιδόματα είχαν λάβει όσοι διέθεταν υψηλό εισόδημα ή ακόμη χειρότερα δεν διέθεταν τέκνα!

Σύμφωνα με την τροπολογία 21,23 Ν.4132/2015 που ανακοινώθηκε στο ΦΕΚ 76/7/9-7-2015, ελεύθερες μεταγραφές σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι δικαιούνται τα θύματα τρομοκρατίας και τα άτομα με αναπηρία άνω του 67% αλλά όχι τα τέκνα των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών! Το κράτος αφού έχει ”ΠΕΤΣΟΚΟΨΕΙ” τα ελάχιστα εισοδήματα αυτών των ανθρώπων με κάθε τρόπο, τώρα τους ΣΤΕΡΕΙ και το ύψιστο αγαθό, την πρόσβαση στην εκπαίδευση και κατά συνέπεια στην επαγγελματική κατάρτιση.

Με την παραπάνω τροπολογία η κυβέρνηση κατατάσσει την ομάδα των πολυτέκνων στην τέταρτη κατηγορία, κατά φθίνουσα σειρά, με τη μοριοδότηση δύο μορίων ενώ την ομάδα των τριτέκνων στην τελευταία κατηγορία με τη μοριοδότηση ενός μόνο μορίου! Η τελευταία ομάδα ζητά εδώ και χρόνια την εξομοίωση τους με την ομάδα των πολυτέκνων, όχι αδίκως, αφού μπορεί αυτό που τους χωρίζει είναι ένα μόλις τέκνο, η συγκέντρωση όμως ενός επιπλέον μορίου μπορεί να αποβεί καθοριστική για το μέλλον των παιδιών τους, σύμφωνα πάντα με την ισχύουσα νομοθεσία.Όμως γιατί όλες αυτές οι προϋποθέσεις; Όλα αυτά γίνονται για να μπορέσει να διεκδικήσει ένα τέκνο των εν λόγω κατηγοριών μία θέση από ένα ποσοστό μόλις 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων κάθε ακαδημαϊκού έτους! Αν αυτό δεν αποκαλείται αποκλεισμός από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, τότε πώς αλλιώς μπορεί να ονομαστεί;

Το αποκορύφωμα όμως της ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ στη οποία επιδίδεται η Πολιτεία εκφράζεται με την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ πρόθεση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά την οποία θέλει να διακόψει τη διανομή τροφίμων σε οικογένειες με αριθμό τέκνων ίσο με τρία ή μεγαλύτερο από αυτόν! Δηλαδή το κράτος που ακολούθησε τακτικές που έχουν ”ΠΟΔΟΠΑΤΗΣΕΙ” και ”ΤΑΠΕΙΝΩΣΕΙ” βιοτικό επίπεδο και ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ εκείνων που ανέλαβαν χρέος εθνικό να μεταβιβάσουν το ελληνικό στοιχείο, δημιουργώντας στην ουσία επόμενες γενιές Ελλήνων, τώρα έχει δρομολογηθεί η ”ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ” τους! Δε μιλούμε για αδιαφορία, εδώ πρόκειται για πολιτική σκοπιμότητα, με έδρα έξωθεν της Ελλάδας, με στόχο τον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΞΕΡΙΖΩΜΟ ενός εκ των αρχαιοτέρων λαών αυτού του πλανήτη, τον ελληνικό! Ουδέν ελαφρυντικό δεν μπορεί να αναγνωρισθεί για την παραπάνω ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ είδηση, ακόμη και αν αυτή παραμένει στα πλαίσια της πρόθεσης.

Μία κυβέρνηση που κατά τις προγραμματικές της δηλώσεις έκανε λόγο για βαθιά ανθρωπιστική κρίση, δεν δικαιολογείται να συνομολογεί ενέργειες που αποσκοπούν σε μία ΕΘΝΙΚΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ με την ”πρωτοβουλία” της Ευρώπης των ΜΑΝΙΑΚΩΝ. “Οι πολύτεκνοι ήταν από τα μεγαλύτερα θύματα των μνημονίων”, δήλωσε πριν τις εκλογές ο Αλ.Τσίπρας αλλά δεν έκανε τίποτε για να διορθώσει την αδικία αυτή, αντιθέτως τη συνέχισε. Είναι απόλυτα κατανοητό αλλά παρανοϊκό να επιθυμούν και να επιδιώκουν τον κάθε φορά τον ΑΦΑΝΙΣΜΟ του ελληνικού λαού. Ενός λαού που έχει επιζήσει από πολέμους και καταστροφές, δεινά και κακουχίες, διαθέτοντας ακόμη στο γενετικό του υλικό, τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, στοιχεία-αρετές όπως ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ, ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΥΠΟΜΟΝΗ, ΕΠΙΜΟΝΗ. Ένας τέτοιος λαός είναι πάντα επικίνδυνος και ”ενοχλητικός’’, όχι για τα επεκτατικά όνειρα των ολίγων, μα για την εθνική του ανεξαρτησία, τη δική του εθνική ελευθερία, δικαιώματα που εμποδίζουν το έργο όσων καταβάλλουν απάνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να επιτύχουν παγκόσμια επικράτηση!

Όμως η αποδοχή και εκτέλεση των ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΩΝ σχεδίων μερικών εξωτερικών παραγόντων από τις ελληνικές κυβερνήσεις, με Έλληνα Πρωθυπουργό και Έλληνες Βουλευτές μόνο ασυγχώρητη μπορεί να κριθεί. Αν αυτό, κύριοι της Κυβέρνησης, είναι το κράτος Πρόνοιας και Αλληλεγγύης , το οποίο προεκλογικά ”διαφημίζατε’’, τότε πρέπει τάχιστα να ανατρέξετε στο λεξικό για την ετυμολογία το προαναφερόμενων χαρακτηρισμών περί του κράτους!

1 Comment

 • ΣΤΑΥΡΟΣ Reply

  28 Αυγούστου, 2015 at 10:52 μμ

  Ελλάδα, η χώρα με την 4η ταχύτατη μείωση του πληθυσμού της παγκοσμίως,σύμφωνα με τα δημογραφικά δεδομένα της Παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιοποίησε για 2013 προς 2014. Η κατάσταση για 2014 προς 2015 είναι ακόμη δυσμενέστερη.
  Τα στοιχεία για τις 10 χώρες με την μεγαλύτερη μείωση του πληθυσμού τους είναι:
  1 Πουέρτο Ρίκο(47442), 1,3%
  2 Λετονία(22296), -1,1%
  3 Λιθουανία(28366), -1,0%
  4 Ελλάδα(68809), -0,6%
  5 Πορτογαλία(59902), -0,6%
  6 Παρθένες Νήσοι(567), -0,5%
  7 Βουλγαρία(38824), -0,5%
  8 Σερβία(34704), -0,5%
  9 Ισπανία(215443), -0,5%
  10 Κροατία(19300), -0,5%

  Δεν υφίσταται πλέον κανένα πλέγμα προστασίας της οικογένειας με πολλά παιδιά(τρία και άνω)

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password