ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ: «ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ»
Στην εκπομπή Take the money and run στις 28/2/2016 προσκεκλημένος της Φωτεινής Μαστρογιάννη ήταν ο καθηγητής Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Πατρών κος Χρήστος Γεωργίου σε μία άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πώς το οικονομικό σύστημα είναι ενάντια στη βιολογική φύση του ανθρώπου.
Ο κος Γεωργίου υποστήριξε ότι τα πολιτικά και κοινωνικά συστήματα δεν μπορούν να εφαρμοσθούν πάνω στον άνθρωπο εάν δεν γνωρίζουμε το πώς λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό.
Τα οικονομικά συστήματα είναι σε αντίθεση με τη βιολογική φύση του ανθρώπου. Ο άνθρωπος προκειμένου να επιβιώσει βασίζεται στην αναγκαιότητα της γνώσης του άλλου και γενικότερα της γνώσης όλης της κοινωνίας. Αυτό που κάνει τους ανθρώπους να διατηρούνται είναι μόνο η συνείδησή τους. Εάν οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιήσουν αυτούς τους κοινωνικούς ιστούς τότε το ανθρώπινο είδος θα πάψει να υφίσταται.
Ο άνθρωπος μιμείται, έχει δηλαδή κοινωνικό μιμητισμό δηλαδή ένα παιδί θα αντιγράψει αυτό που βλέπει μπροστά του π.χ. τους γονείς του, ενώ ένας πίθηκος δεν το κάνει. Ο μιμητισμός είναι μία ιδιότητα της ανθρώπινης φύσης. Τα άτομα, σύμφωνα με τη βιοχημεία, δεν γεννιούνται με κάποια χαρίσματα αλλά υπάρχει ένας συλλογικός εγκέφαλος ο οποίος περιέχει ένα σύνολο δεξιοτήτων και τεχνολογιών που παράγονται μέσα από την αλληλεπίδραση των ανθρώπων.
Όλοι είμαστε ισότιμοι και κατά συνέπεια τα οικονομικά συστήματα πρέπει να προσαρμόζονται σε αυτή την ιδιότητα του ανθρώπου. Οι οικονομικές ανισότητες είναι παρά τη φύση του ανθρώπου. Τα χρήματα που έχουν οι πολύ πλούσιοι δεν οφείλονται στην εξυπνάδα τους αλλά έχουν δημιουργηθεί από το συλλογικό ανθρώπινο εγκέφαλο της ανθρωπότητας. Ακόμα και το DNA είναι αποτέλεσμα μίας εξέλιξης από τότε που εμφανίστηκε ο άνθρωπος στη γη. Εάν κάποιος λέει ότι είναι έξυπνος είναι έξυπνος γιατί είναι έξυπνοι αυτοί που προηγήθηκαν από αυτόν.
Όλα αυτά τα οικονομικά συστήματα βασίζονται και στην κληρονόμηση της περιουσίας κάτι που δεν δικαιολογείται από τη βιολογία.Η ανάπτυξη με βάση το κέρδος κατευθύνει όλη την επιστήμη προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις παραγωγής μόνο κέρδους δηλαδή δεν αφήνει την επιστήμη να αναπτυχθεί ομοιόμορφα από όλους τους ανθρώπινους εγκεφάλους.
Το σύστημα παραγωγής κέρδους βγάζει εκτός διανοητικής δημιουργικότητας ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Στην ουσία όταν μειώνεται η μόρφωση σε όλα τα επίπεδα, μέσα σε καθεστώτα όπου το κέρδος είναι πρωτεύον, σημειώνεται μία παράλληλη μείωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Ολο και λιγότεροι άνθρωποι έρχονται σε επαφή με τη γνώση και κυριαρχεί ο λειτουργικός αναλφαβητισμός.
Εάν πρόκειται να αναπτυχθούν οι κοινωνίες, αυτό δεν πρόκειται να γίνει από λίγα άτομα αλλά απαιτεί τη συνεργασία όλων των ανθρώπινων εγκεφάλων. Εάν περιορισθεί ο αριθμός των ανθρώπων που ασχολούνται με την επιστήμη και τη γνώση, τότε η επιστήμη θα εξαντλήσει τα αποθέματά της. Τα κονδύλια δεν πάνε πλέον στη βασική έρευνα και παρατηρούμε ότι συρρικνώνεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ανθρώπου.
Η οικονομία συρρικνώνεται λόγω της υπερ συσσώρευσης του κεφαλαίου το οποίο δεν βρίσκει επιστημονικές περιοχές για να μπορέσει να επενδύσει και αναγκαστικά γυρνά από το ένα χρηματιστήριο στο άλλο και στην ουσία αυξάνει τα κέρδη του δημιουργώντας φούσκες.
Όταν παραμένουμε στις υφιστάμενες τεχνολογίες και εξαντλούμε τις πρώτες ύλες, έχοντας μία οικονομία που βασίζεται στο πετρέλαιο και στο πλαστικό, τότε η κατάσταση αυτή έχει ημερομηνία λήξης. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχουν αναπτυχθεί νέες τεχνολογίες παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εναλλακτικές τεχνολογίες οι οποίες όμως για να αποδώσουν χρειάζονται μία βασική έρευνα.
Όταν επικρατεί ο ατομικισμός και οι δημοκρατικές διαδικασίες έχουν καταργηθεί σε όλα τα επίπεδα, τις αποφάσεις τις παίρνουν αυτοί που έχουν οικονομικό συμφέρον και οι οποίοι παραγνωρίζουν ότι πάνε εναντίον της φύσης και της αντοχής του πλανήτη. Αυτοί οι άνθρωποι ζούνε μόνο για το σήμερα και για το πώς να μεταφέρουν την περιουσία στα παιδιά τους. Εάν αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να κυβερνάνε αυτό τον κόσμο τότε το τέλος της ανθρωπότητας είναι προδιαγεγραμμένο.
Η Αριστερά έχει μερίδιο ευθύνης γι’αυτή την κατάσταση γιατί έχει μπερδέψει τον όρο ισότητα με τον όρο κατάργηση των τάξεων. Η κατάργηση όμως των τάξεων δεν εξασφαλίζει την ισότητα. Ισότητα υπάρχει στο επίπεδο των ατόμων και όχι στο επίπεδο των τάξεων. Για να επιτευχθεί όμως ισότητα θα πρέπει να γίνει κατανοητό το που ζούμε. Στη χώρα μας όλες οι αποφάσεις εγκρίνονται από την τρόικα. Η κυβέρνηση είναι εικονική όπως ήταν εικονικές όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εικονική είναι ακόμα και η αντιπολίτευση.
Το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να αποκτήσει η χώρα μας εθνική κυριαρχία και για να έχει εθνική κυριαρχία θα πρέπει πρώτα να έχει οικονομική κυριαρχία. Εάν η χώρα δεν φύγει άμεσα από την ΕΕ και την Ευρωζώνη δεν έχει καμία τύχη. Πρέπει να απεμπλακούμε από οποιουσδήποτε οργανισμούς που εμποδίζουν την ανόρθωση της χώρας. Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι η προσωπική περιουσία αλλά η πατρίδα εντός της οποίας εντάσσεται και η προσωπική περιουσία.
Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο κος Γεωργίου δήλωσε ότι οι ροές των μεταναστών ήταν ελεγχόμενες αλλά λόγω του ISIS κτλ. ο έλεγχος της ροής που θέλουν οι Γερμανοί βιομήχανοι ξέφυγε από τα όρια απορρόφησης που θα μπορούσαν να έχουν. Οι μετανάστες θα μείνουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα γιατί δεν μπορεί να τους απορροφήσει η Γερμανική βιομηχανία με τους ρυθμούς ανάπτυξης που έχει.
Η Ελλάδα παίζει το ρόλο της αποθήκης ψυχών. Ο λόγος που έρχονται οι άνθρωποι αυτοί είναι οικονομικός. Είναι προφανές ότι οι Γερμανοί θέλουν να τους χρησιμοποιήσουν για να κατεβάσουν τους μισθούς στους δικούς τους εργαζόμενους και κατά συνέπεια η μείωση αυτή των μισθών θα εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη.
Η δεύτερη παρενέργεια είναι η αλλοίωση του πληθυσμού αλλά αυτό δεν αποτελούσε το αρχικό σχέδιο των Γερμανών. Υπάρχουν άλλα σχέδια όπως είναι η δημιουργία ΕΟΖ όπου θα συγκεντρώνονται οι μετανάστες. Οι Γερμανοί χρειάζονται συγκεκριμένες ειδικότητες και όποιους μετανάστες δεν χρειάζονται θα τους αφήσουν πίσω στην Ελλάδα.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με το να κάνει τα χατίρια του Σόιμπλε και της Μέρκελ, αυτοί θα είναι πιο ήπιοι όσον αφορά την εφαρμογή του μνημονίου. Θα απογοητευτούν όμως για άλλη μία φορά. Οι Γερμανοί θα βάλουν τις χώρες του Νότου σε διπλό νόμισμα και θα κρατήσουν τις χώρες του Βορρά ως σκληρό πυρήνα προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικοί διεθνώς. Αυτό όμως θα σταματήσει γιατί δεν έχει επιβιώσει καμία οικονομική ένωση εάν δεν γίνει και πολιτική. Το Ευρώ έχει ημερομηνία λήξης αλλά στο μεσοδιάστημα διαλύονται οι λαοί του Νότου.
Η πολιτισμική ταυτότητα ενός λαού μπορεί να εξαφανισθεί και αυτό γίνεται μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος. Τα παιδιά δεν έχουν σύνδεση με τη χώρα. Η οικονομική παγκοσμιοποίηση έχει ως στόχο την παραγωγή κέρδους που προκύπτει από την πώληση προϊόντων τα οποία όμως για να έχουν αποδοχή σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να απορροφώνται από λαούς οι οποίοι έχουν εμπορική κουλτούρα.
Η κουλτούρα έχει σχέση με τον οικονομικό τρόπο ζωής των ανθρώπων και ο οποίος επηρεάζει τον πολιτιστικό. Εάν θέλει κάποιος να αλλάξει το οικονομικό μοντέλο πρέπει να αλλάξει και το πολιτισμικό. Το πολιτισμικό μοντέλο έχει ήδη αλλάξει, οι Έλληνες εκπαιδεύτηκαν στη δυτική κουλτούρα. Βέβαια υπάρχουν αρκετές αντοχές γιατί οι Έλληνες είναι από πολιτισμική άποψη ομοιογενείς και αυτή η ομοιογένεια μας κρατά ακόμα και δεν έχουμε χάσει εντελώς τις ρίζες μας.
Η λεγόμενη πολυπολιτισμικότητα δηλαδή η εισαγωγή άλλων λαών μέσα σε ένα λαό βοηθά στην αραίωση αυτού του τύπου πολιτισμού όπως ο δικός μας ο οποίος έχει ιστορία. Σε βάθος χρόνου, ο δικός μας λαός μπορεί να χάσει τη δική του κουλτούρα οπότε το θέμα της εθνικής κυριαρχίας είναι επίκαιρο και σε αυτό το επίπεδο.
Αυτό που δημιουργείται με τον αφανισμό της κουλτούρας είναι υποκουλτούρα. Κουλτούρα είναι η πρόοδος του ανθρώπινου πνεύματος μέσω της τέχνης και των γραμμάτων και σίγουρα δεν είναι κουλτούρα ο καταναλωτικός ανταγωνισμός. Ο άνθρωπος για να ξεφύγει από τις στερεοτυπικές αντιδράσεις πρέπει να εξανθρωπισθεί και αυτό θα το κάνει ο πολιτισμός, η μόρφωση. Η γλώσσα και ο πολιτισμός μας ξεριζώνουν από τις βιολογικές μας απαρχές. Η παγκοσμιοποίηση δεν παράγει προϊόντα πνευματικής ανέλιξης αλλά καταναλωτικής και αυτή την παγκοσμιοποίηση δεν την θέλουμε.
Ο κόσμος θα πρέπει να βλέπει πέρα από το προσωπικό του. Το προσωπικό λύνεται μέσα από ένα συλλογικό πλαίσιο. Πρέπει να σώσουμε την πατρίδα μας.
Ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να ενωθεί κάτω από οικονομικά συνθήματα αλλά κάτω από ένα υψηλότερο ιδανικό που είναι η πατρίδα μας. Επειδή ακόμα διατηρούμε πολιτισμική ομοιογένεια είναι εύκολο να το κάνουμε.
πηγή: mastroyanni.blogspot.gr
0 Comments