Ήρθε η ώρα να μιλήσει ο κυρίαρχος λαός

Δημοψήφισμα για το περιεχόμενο της συμφωνίας, το οποίο θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά το τελεσίγραφο των τοκογλύφων δανειστών.
 
Σε ένα πατριωτικό διάγγελμα ο  Αλέξης Τσίπρας έστειλε σαφές μήνυμα οτι οι Έλληνες δεν υποκύπτουν στους ωμούς εκβιασμούς που επιχειρούν κατά της χώρας μας, εξαγγέλοντας τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τις 5 Ιουλίου.
Σε έντονο συγκινησιακό τόνο και με πατριωτικό θάρρος, ο Πρωθυπουργός έδειξε περίτρανα πως οι Ελληνες παρά την οικονομική κρίση, παρά τις ταπεινωτικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί εις βάρος μας όλα αυτά τα χρόνια, δεν έχουν χάσει ακόμα την εθνική τους υπερηφάνεια.
Ο Ελληνας πρωθυπουργός έσπευσε μέσω του διαγγέλματος να στείλει και ένα μήνυμα εθνικής ομοψυχίας προς τον ελληνικό λαό, δείχνοντας με το δικό του τρόπο, τη σαφή πρόθεση της κυβέρνησής του να πει ΟΧΙ στους τοκογλύφους δανειστές και στην πρότασή τους.
Δείχνει πλέον ξεκάθαρα, πως η σημερινή κυβέρνηση βάζει πάνω από τους τραπεζίτες, πάνω από την διεθνή οικονομική ελίτ, τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, δίνοντάς του τη  ευκαιρία με τη ψήφο του να πει ενα μεγάλο ΟΧΙ στους εκβιασμούς των τελευταίων 6 ετών.
Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για ιστορική ευθύνη που έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους αγώνες του ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας.
Ο Πρωθυπουργός έδειξε επίσης για άλλη μία φορά, πως το μεγάλο μας Εθνος μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις λέει πάντα ένα μεγάλο ΟΧΙ. Από το μεγάλο ΟΧΙ του Μεταξά στους Ιταλούς, μεχρί το ιστορικό ΟΧΙ του κυπριακού ελληνισμού στο σχέδιο Ανάν.
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία και η κυβέρνηση λεει το μεγάλο ΟΧΙ σε μια επαίσχυντη συμφωνία που οδηγεί στην φτώχεια και στην ταπείνωση το λαό.
Ας διαβάσουμε ενα μικρό απόσπασμα από το συγκλονιστικό διάγγελμα του Α. Τσίπρα
 
«Ελληνίδες Έλληνες,

Εδώ και 6 μήνες η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια μάχη μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας, προκειμένου να εφαρμόσει τη δική σας εντολή, της 25ης Γενάρη.

Την εντολή διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας για να τερματιστεί η λιτότητα και να επανέλθει στη χώρα μας η ευημερία και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Ζήτηθηκε από την ελληνική κυβέρνηση να αποδεχτεί μια πρόταση που συσσωρεύει νέα δυσβάσταχτα βάρη στον ελληνικό λαό και υπονομεύει την ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας , όχι μόνο συντηρώντας την αβεβαιότητα, αλλά και διογκώνοντας ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές ανισότητες.
 

Ελληνίδες και Έλληνες,

Αυτή τη στιγμή βαραίνει πάνω μας ιστορική η ευθύνη απέναντι στους αγώνες και στις θυσίες του ελληνικού λαού για την κατοχύρωση της Δημοκρατίας και της εθνικής μας κυριαρχίας. Η ευθύνη μας απέναντι στο μέλλον της χώρας μας.

Και η ευθύνη αυτή μας υποχρεώνει να απαντήσουμε στο τελεσίγραφο με βάση την κυρίαρχη βούληση του ελληνικού λαού.
 

Σας καλώ όλους και όλες με εθνική ομοψυχία, ενότητα και ψυχραιμία να πάρουμε τις αποφάσεις που μας αξίζουν.

Για εμάς, για τις επόμενες γενιές, για την ιστορία των Ελλήνων.

Για την κυριαρχία και την αξιοπρέπεια του λαού μας. .»
 
Επίσης εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου, οι υπουργοί της κυβέρνησης επιβεβαιώνουν την στήριξή τους στο δημοψήφισμα και καλούν τον λαό να ψηφίσει «Όχι» στην πρόταση των θεσμών.
 
Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι σαφές. Ο λαός δεν πρέπει να υποκύψει άλλο στους εκβιασμούς των δανειστών.
 
Εμείς συνιστούμε στον αναγνώστη που μας διαβάζει τούτη την ώρα ψυχραιμία και να αναλογιστεί την κρισιμότητα των καταστάσεων, καθώς πλέον η υπόθεση περνά στα χέρια του λαού και θα κληθεί να αποφασίσει για το μέλλον το δικό του και των παιδιών του.
Επίσης χρειάζεται ομοψυχία, οχι νεοι διχασμοί, θέλουμε να πιστεύουμε οτι ο κόσμος έχει πλέον ωριμάσει και οτι το εθνικό συμφέρον υπερτερεί έναντι του προσωπικού.
Αυτές τις ημέρες τα καθεστωτικά των ΜΜΕ θα πουν πολλά, η συμβουλή μας είναι να πατήσετε το κουμπάκι off, καθώς η προπαγάνδα των ολιγαρχών και των πολιτικών που υποστηρίζουν τους δανειστές θα ξεπεράσουν το όριου του επιτρεπτού.
Ο ελληνικός λαός παίρνει την κατάσταση στα χέρια του. Ηρθε η ώρα να αποδείξουμε οτι οι προγονοί μας δε θυσιάστηκαν μάταια για να είμαστε εμείς ελεύθεροι….

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password