Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΝ ΦΙΛΗ

Σε ένα κράτος όπως η Ελλάδα, χωρίς σταθερή εθνική πολιτική από τους εκάστοτε κυβερνώντες, σίγουρα ακούγεται ουτοπικό(;) το να ζητήσουμε να ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή παρόμοιος νόμος με αυτόν που ψήφισε η Γαλλική Βουλή, την ποινικοποίηση δηλαδή της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων.
https://www.ithesis.gr/politikh/gallia-psifistike-pinikopiisi-tis-arnisis-tis-genoktonias-ton-armenion/

Όλοι λέμε μεταξύ μας πως δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού στον πλανήτη, είμαστε ως χώρα οι εμπνευστές του πνευματικού διαφωτισμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Δώσαμε τα φώτα μεν αλλά μας κόψανε το ρεύμα καθώς δεν “πληρώσαμε τα χρέος μας”. Δεν εκ-πληρώσαμε το χρέος μας να είμαστε εμείς πρώτοι, οι θεματοφύλακες αυτών που παράξαμε, αλλά αντιθέτως στεκόμαστε ασυνεπείς στα ίδια τα πιστεύω και τα ιδεώδη μας.

Οι Έλληνες βουλευτές φαίνεται ότι έκλεισαν οριστικά τα αυτiά τους στις επιταγές του λαού και ψηφίζουν συντεταγμένα όλες τις επιταγές της ευρωπαϊκού κονκλάβιου. Έχουν πάψει να λειτουργούν με βάση το Σύνταγμα και το συμφέρον του ελληνικού λαού και έφτασαν στο σημείο -αντίθετο με το τελευταίο ψήφισμα της Γαλλικής Βουλής- να μην ψηφίσουν την παραπομπή σε εξεταστική του Φίλη, ο οποίος αρνήθηκε την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
http://www.pontos-news.gr/article/151779/me-167-ohi-kai-25-nai-den-airetai-i-asylia-fili-gia-ti-genoktonia-ton-pontion

Βλέπετε λοιπόν υπάρχουν Βουλευτές και βο(υ)λευτές, Υπηρέτες του Έθνους και υπηρέτες….

Τι κάνουμε όμως εμείς οι Έλληνες; Διαμαρτυρηθήκαμε για την απαράδεκτη αυτή απόφαση της ελληνικής βουλής; Ή δεχόμαστε υποκριτικά και με σκυμμένο το κεφάλι την παραποίηση της Ιστορίας μας; Γιατί ανεχόμαστε την υποκρισία όταν απαιτούμε την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από ξένα κράτη και τη διεθνοποίηση τους ζητήματος και στο εσωτερικό συνεχίζουμε να δεχόμαστε τον Φίλη ως υπουργό παιδείας;

Που είναι η Ελλάδα της διανόησης, η Εκκλησία, οι οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, που είναι η Ακαδημία Αθηνών, που είναι οι δημοσιογράφοι για να στηλιτεύσουν; Δεν υπάρχει κανείς; Η Ελλάδα κοιμάται;

Αντιθέτως, οι Αρμένιοι, οι οποίοι έχουν επιδείξει άριστη τακτική αλλά και πραγματική προσήλωση στο θέμα της γενοκτονίας των προγόνων τους, δεν θα επέτρεπαν ποτέ καμιά τέτοια εξευτελιστική δήλωση στο εσωτερικό τους από συμπατριώτες τους. Από την άλλη, οι δημοκρατικοί Γάλλοι αποφάσισαν να τιμωρήσουν τους αρνητές των γενοκτονιών, ακόμα και αν αυτές οι γενοκτονίες αφορούν ξένους λαούς και όχι δικούς τους προγόνους και είναι έτοιμοι ακόμα και να φυλακίσουν για οποιαδήποτε υβριστική δήλωση ενάντια στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Κι εμείς οι Έλληνες κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, προσκυνώντας τους 300 της Βουλής…

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password