ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ (VIDEO)

 

Ο Γ.Κοντογιώργης με τον Πέτρο Ιωάννου στον «Σπορnews 90,1» της Λάρισας, στην εκπομπή «ακροβάτες του ονείρου», (14.9.2015)

Η κοινωνία αντιμέτωπη με το παρελθόν της ολιγαρχικής κομματοκρατίας. Το δίλημμα Αριστερά ή Δεξιά σημαίνει απλώς την μεθάρμοση δυναστών.

Η εναλλαγή στην εξουσία προσφέρει εναλλασσόμενα αδιέξοδα και καταστροφές, όχι ελπίδα. Όλοι οι κομματικοί μονομάχοι ενσαρκώνουν το παλαιό. Είναι μέρος του προβλήματος όχι της λύσης.

Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα υπόσχεται μνημόνια εναντίον της κοινωνίας, γιατί αποστρέφεται το αυτονόητο: ένα μνημόνιο εναντίον του πολιτικού συστήματος και του κράτους που κρατούν αιχμάλωτη την κοινωνία και τη χώρα. Μέχρι τώρα η Δεξιά και το ΠΑΣΟΚ έφερναν μνημόνια και διατείνονταν ότι δεν υπήρχε άλλη λύση.
Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέστησε τη χώρα σε ένα επαχθέστερο μνημόνιο εναντίον της κοινωνίας με το επιχείρημα ότι δεν υπήρχε άλλη λύση.

Όσο το πολιτικό προσωπικό αρνείται να υπερβεί τον εαυτό του και να εναρμονισθεί με το συμφέρον της κοινωνικής συλλογικότητας και της χώρας, τα εξωγενή μνημόνια θα διαδέχονται το ένα το άλλο. Κάθε νέα κυβέρνηση θα παραδίδει μια Ελλάδα μικρότερη στη διάδοχη κυβέρνηση.

Όσοι νομίζουν ότι εάν ψηφίσουν τον μεν Vθα αποφύγει τον δε είναι ή “βαθιά νυχτωμένος” ή συγκατανευσιφάγος δηλαδή παρακοιμώμενος της εξουσίας. Η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, όποια και αν είναι, θα κάνει ακριβώς τα ίδια.

Το πολιτικό σύστημα έχει εκπέσει στη συνείδηση των πολιτών, έχει καταρρεύσει. Το κρατά στη ζωή ο ξένος παράγων. Ο πολίτης που θέλει να ελπίζει στο μέλλον οφείλει να σταθεί απολύτως απέναντι στην (αριστερή και δεξιά) ολιγαρχική κομματοκρατία, να την στείλει στο παρελθόν, όπου ανήκει.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password