ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗ: «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ» (VIDEO)

Αγαστή συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ISIL αποκαλύπτει o 20χρονος τζιχαντιστής Abdurrahman Abdulhadi, που αιχμαλωτίστηκε από τον κουρδικό στρατό YPG, υποστηρίζοντας ότι η Αγκυρα εκπαιδεύει τρομοκράτες του ISIL.

Το iThesis μετέφρασε και υποτίτλισε την κυνική ομολογία του νεαρού τζιχαντιστή. Πατώντας το χαρακτηριστικό cc στο video ενεργοποιείται η μετάφραση στα ελληνικά.

Ο 20χρονος δήλωσε ότι εκπαιδεύτηκε σε τουρκικό έδαφος, προτού αναλάβει την πρώτη του αποστολή με το ISIL, σε στρατόπεδο που φαινομενικά αποτελεί κέντρο εκπαίδευσης του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

«Τα ΜΜΕ μετέδιδαν ότι η εκπαίδευσή μας έγινε σε στρατόπεδα του FSA (Ελεύθερος Συριακός Στρατός), αλλά στην πραγματικότητα οι εξήντα από αυτούς που βρίσκονταν εκεί, ήταν μέλη του ISIL», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Είχαμε δύο εκπαιδευτές, ο ένας από αυτούς ήταν στρατιωτικός και μιλούσε μόνο τουρκικά, έτσι ο άλλος έπρεπε να μεταφράζει γι αυτόν.» «Εκπαιδευτήκαμε στη Τουρκία επειδή ο διοκητής του ISIL πίστευε πως ήταν πιο ασφαλές εδώ, παρά στην Συρία εξαιτίας των βομβαρδισμών.»

Η κυνική ομολογία του 20χρονου τζιχαντιστή αποδεικνύει περίτρανα πως η Τουρκία του «σουλτάνου» Ερντογάν παίζει έναν ύπουλο και σκοτεινό ρόλο στον πόλεμο της Συρίας.

Στο σχέδιο της καταστροφής της Συρίας κυρίαρχο ρόλο ανέλαβε να παίξει η Αγκυρα, η οποία φιλοξένησε τη λεγόμενη «συριακή αντιπολίτευση» και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (ΕΣΣ), τον οποίο μάλιστα εκπαίδευσε και εξόπλισε.

Η Τουρκία χορήγησε στην λεγόμενη αντιπολίτευση εναντίον του Μπασάρ Άσαντ διευκολύνσεις στο έδαφός της, άνοιξε τα σύνορά της για να περάσουν φονταμενταλιστές ισλαμιστές τρομοκράτες, περιέθαλψε τους τραυματίες στα νοσοκομεία της, επέτρεψε στους ηγέτες των ομάδων της αντιπολίτευσης κατά του Άσαντ να συναντώνται ελεύθερα στην Κωνσταντινούπολη.

Σταδιακά όμως άρχισε να φυλλορροεί η συριακή αντιπολίτευση και ο ΕΣΣ, ενώ άρχισαν να ενισχύονται η Αλ Νόσρα, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, και στη συνέχεια το Ι.Κ.

Διαβάστε περισσότερα για τις σχέσεις Τουρκίας και ισλαμιστών στο άρθρο του iThesis με τίτλο: ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ISIS – ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ!

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password