ΔΟΛΙΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ BANK OF ENGLAND

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το ενδεχόμενο πρόκλησης νέας οικονομικής κρίσης κρούει ο διοικητής της Bank of England και πρόεδρος του Financial Stability Board (FSB) του G20, Μαρκ Κάρνεϊ, σε επιστολή του προς τους ηγέτες του G20.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, μέσα στα τελευταία έτη τα περιστατικά κακοδιαχείρισης/ «κακής διαγωγής» στον χρηματοπιστωτικό τομέα έχουν φτάσει σε ένα επίπεδο που μπορεί να δημιουργήσει «συστημικά ρίσκα υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη τόσο σε πιστωτικά ιδρύματα όσο και στις αγορές».

Για αυτόν τον λόγο, το FSB και άλλοι φορείς, σημειώνει, δουλεύουν πάνω σε ένα μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα για την αντιμετώπιση αυτών των ρίσκων. Η δουλειά αυτή περιλαμβάνει τη μελέτη των πλαισίων που είναι σε ισχύ σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των «δομών αποζημίωσης» που υπάρχουν και τον συντονισμό των προσπαθειών για τη μείωση των ευκαιριών χειραγώγησης των αγορών. Επίσης, όπως αναφέρει στην επιστολή, θα εξεταστεί εάν χρειάζεται να υπάρξουν ενέργειες σχετικά με τη βελτίωση των στάνταρ «διαγωγής» σε θέματα αγορών, συναλλάγματος κ.α.

Μέσα στο πρώτο μισό του 2017, το FSB θα εκδώσει μια αναφορά στην οποία θα παρουσιάζονται δράσεις και προτάσεις για τη μείωση αυτών των φαινομένων στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

πηγή: huffingtonpost.gr

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password