Β. ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ

Τα αφηγήματα περί «καθαρής εξόδου».

Σε εξέλιξη είναι πλέον η παγκόσμια σύγκρουση, όπου οι πολυεθνικές επιχειρούν να πείσουν τα κράτη ότι το νερό είναι εμπόρευμα και όχι αγαθό, την ώρα που τα φαινόμενα λειψυδρίας σε χώρες όπως η Ελλάδα σε συνδυασμό με την απαξίωση των δημόσιων φορέων του νερού, οδηγούν σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις , λέει ο οικονομικός αναλυτής και επικεφαλής του analyst.gr Βασίλης Βιλιάρδος, στον 98.4 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη.

Το αφήγημα περί «καθαρής εξόδου» από το μνημόνιο , δεν μπορεί να κρύψει την δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και κυρίως τις περιγραφές περί μεγάλου κατ κεφαλήν χρέους, όταν το μεγάλο θέμα είναι η ανυπαρξία παραγόμενου πλούτου και ανάπτυξης στη χώρα, λέει ο οικονομολόγος Βασίλης Βιλιάρδος.

Ωστόσο ο ίδιος άνοιξε το άγνωστο κεφάλαιο του νερού που μετατρέπεται σταδιακά σε νέο μοχλό κέρδους και εκμετάλλευσης για τις πολυεθνικές ανά τον πλανήτη. Όπως είπε, είναι σε εξέλιξη η παγκόσμια σύγκρουση, όπου οι πολυεθνικές επιχειρούν να πείσουν ότι το νερό είναι εμπόρευμα και όχι αγαθό τα κράτη, την ώρα που τα φαινόμενα λειψυδρίας σε χώρες όπως η Ελλάδα σε συνδυασμό με την απαξίωση των δημόσιων φορέων του νερού, οδηγούν σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password