ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΟΖ

του Νίκου Λυγερού

Όσοι δεν έχουν ακόμα καταλάβει τα οφέλη της έννοιας της ΑΟΖ τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο, αυτή την περίοδο τρώνε νοητικές σφαλιάρες συνεχόμενα. Η αλλαγή φάσης άρχισε με το θαλάσσιο οικόπεδο 2 της Ελληνικής ΑΟΖ με την τριπλή κοινοπραξία Ελληνικά Πετρέλαια, Edison και Total, συνέχισε με το 10 και τα Ελληνικά Πετρέλαια και τώρα με την Κυπριακή ΑΟΖ. Έτσι, στο θαλάσσιο οικόπεδο 6 θα έχουμε την κοινοπραξία Eni και Total, στο θαλάσσιο οικόπεδο 8 την Eni και στο θαλάσσιο οικόπεδο 10 την κοινοπραξία Exxon Mobil και Qatar Petroleum.

Αυτή η νέα επιτυχία της Κυπριακής ΑΟΖ αναδεικνύει τι γίνεται όταν η στρατηγική συνδυάζεται με την ενέργεια. Διότι, αν κοιτάξουμε τι κάνουν η πολιτική και η οικονομία βλέπουμε ότι είναι πάντα περιορισμένα θέματα που δεν δίνουν καμιά ανάπτυξη, ούτε βέβαια καμιά ανάκαμψη. Όσοι πιστεύουν στο κόμμα τους και μόνο, δεν είναι ικανοί να βοηθήσουν τον Ελληνισμό. Αν, λοιπόν, τις ακούμε δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε.

Διότι, δεν είναι δυνατόν να ακολουθούμε άτομα που δεν μπορούν να απελευθερωθούν από τη σκλαβιά. Κανένας δεν μας αναγκάζει να αποδεχόμαστε το απαράδεκτο για τον Ελληνισμό. Όσοι μας καθυστερούν με το θέμα της ΑΟΖ θα είναι υπόλογοι στο μέλλον και θα καταδικαστούν από τον ελληνικό λαό. Διότι, η ΑΟΖ είναι στοιχείο του μέλλοντος του Ελληνισμού. Και τώρα που βλέπουμε απτά αποτελέσματα με τα θαλάσσια οικόπεδα, δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία.

Έτσι όσοι μας αναγκάζουν να πάρουμε από μόνοι μας μέτρα, είναι απλώς ανίκανοι να δουν το μέλλον και δεν τους χρειαζόμαστε και η συνέχεια θα το αποδείξει. Γι’ αυτόν τον λόγο, ας ετοιμαστούμε για το μέλλον δίχως άλλες πολιτικάντικες καθυστερήσεις που δεν έχουν κανένα όφελος για τον Ελληνισμό.

Nίκος Λυγερός67 Posts

Στρατηγικός Σύμβουλος, Καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password