ΤΣΙΠΡΑΣ – ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΙΔΥΛΛΙΟ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ – (VIDEO)

Ηταν Δεκέμβριος του 2014 όταν ο διοικητής της ΤτΕ με δηλώσεις του επενέβη στην πολιτική κατάσταση της χώρας, καθώς σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα η μη εκλογή ΠτΔ θα έθετε σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας.

Η δήλωση του Γ. Στουρνάρα είχε εκληφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ τότε ως «αιτία πολέμου», καθώς κατηγορούσαν τον διοικητή ότι η παρέμβασή του ήταν πολιτική. Από τότε, οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Γ. Στουρνάρα «πάγωσαν», ενώ τον περασμένο Μάιο η σύγκρουση πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Κορυφαία στελέχη κατηγόρησαν τον διοικητή ότι «σαμποτάρει την προσπάθεια της κυβέρνησης». Μάλιστα, κάποιοι ζήτησαν και την απομάκρυνση του Γ. Στουρνάρα.

Επίσης τον Μάρτιο του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα, καθώς ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαρακτήρισε τον Στουρνάρα ως τον «κύριο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου κατά της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών».

Εκείνη την περίοδο ο αντιμνημονιακός Αλέξης Τσίπρας φαινόταν να μάχεται ενάντια στα συστημικά συμφέροντα.

Ο κ. Τσίπρας δήλωνε τότε πως ο υπουργός Οικονομικών έχει το θράσος να λέει ότι ολοκλήρωσε το έργο του και έβγαλε από το τέλμα την ελληνική οικονομία, όταν την έχει οδηγήσει στον τάφο.

Όλα αυτά βέβαια ”last year”, καθώς οι πάγοι με το Μαξίμου έλιωσαν οριστικά πριν λίγες ημέρες, όταν την πύλη της ΤτΕ πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Γ. Δραγασάκη. Ο Στουρνάρας τούς παρέθεσε γεύμα, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό όπως μεταδίδουν τα συστημικά ΜΜΕ και αντηλλάγησαν απόψεις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επόμενη ημέρα στην οικονομία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις άνδρες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την πορεία της οικονομίας, αλλά και για το μέλλον του τραπεζικού συστήματος.
Ήταν απολύτως συμβολική αυτή η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα καθώς συνάντησε τον Γ. Στουρνάρα στην έδρα του και όχι στο Μαξίμου, όπως θα επέβαλε το πρωτόκολλο, επιθυμώντας να δηλώσει δημοσίως και προς όλες τις κατευθύνσεις την στήριξη του στον διοικητή της ΤτΕ.

Για την εν λόγω συνάντηση παρέμβαση έκανε και η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, μέσω facebook γράφοντας συγκεκριμένα:
«Ο υπογράψας τον άκυρο συμβιβασμό με Siemens Γ. Στουρνάρας, Διοικητής ΤτΕ, τραπέζωσε σήμερα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη.

Προφανώς για να τους ευχαριστήσει που τον αφήνουν στο απυρόβλητο για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος.
Και, βέβαια, για να τους επαινέσει για την πιστή εφαρμογή του πιο σκληρού Μνημονίου, τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και την ανακεφαλαιοποίηση.
Στο επόμενο γεύμα, να προσκαλέσει και τον Αλ. Φλαμπουράρη, να συζητήσουν πώς την ώρα που η κοινωνία αφαιμάσσεται, το φαγοπότι συνεχίζεται».

Αξίζει. Δείτε το βίντεο που σας παραθέτουμε στην αρχή του κειμένου. Αυτός είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο άνθρωπος που μπορεί έξοχα και εύκολα να παρουσιάζει το άσπρο-μαύρο και όμοιός του δεν υπήρχε μετά την ”αποκατάσταση΄΄ της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password