ΟΙ «ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΣ» ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

To iThesis συνέθεσε το παραπάνω video με σκοπό να θυμίσει στους αναγνώστες του το πως επιτεύχθηκε η υπογραφή των μνημονίων και η επιβολή των σκληρών μέτρων λιτότητας.

Όπως θα δείτε -για να ξαναθυμηθείτε- ο ΓΑΠ , ο Σαμαράς, ο Καμμένος και ο Τσίπρας πήραν την εξουσία υφαρπάζοντας την ψήφο του ελληνικού λαού, λέγοντας ψέματα.

Ας κάνουμε λοιπόν μία υπόθεση εργασίας.
Ένας «ηγέτης» παρουσιάζεται ενώπιον του λαού του και με αλαζονικό τρόπο προαναγγέλει τον τρόπο διακυβέρνησης του τόπου.
Δίνει συγκεκριμένες υποσχέσεις και ο λαός του δίνει την εντολή να εφαρμόσει αυτά ακριβώς που υποσχέθηκε.
Αυτή άλλωστε είναι και η ουσία, ο πυρήνας της Δημοκρατίας. Η εντολή του λαού στον ηγέτη του να εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές.

Ο «ηγέτης» αυτός έχει υποχρέωση να έχει ερευνήσει προηγουμένως αν μπορεί να εφαρμόσει αυτά που υπόσχεται, ώστε να μην κατασκευάσει μία ευχάριστη μεν αλλά εικονική πραγματικότητα.

Ο «ηγέτης» αυτός θα έπρεπε συγχρόνως να έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: Αυτογνωσία, Όραμα, Ρεαλισμό, Ήθος, Πάθος και Εντιμότητα.
Αναρωτηθείτε αν αυτοί που είδατε στο video, έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά ή έστω ορισμένα από αυτά!

Αν ο «ηγέτης» δεν μπορεί να εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε στο λαό του, τότε θα έπρεπε να παραιτείται. Δεν προσκολάται στην εξουσία, γιατί η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός, ο σκοπός του θα έπρεπε να είναι η υπηρέτηση της πατρίδας.

Κι αν αυτός ο «ηγέτης» δεν παραιτείται αλλά εμμένει να παραμένει κολλημένος στην καρέκλα της εξουσίας, παρά το δόλιο τρόπο με τον οποίο την άρπαξε ;

Τότε ο λαός πρέπει να ζητήσει επτακτικά την παραίτησή του και συγχρόνως να απαιτήσει να μην μπορεί, δια νόμου, αυτός ο άνθρωπος να πολιτευθεί ξανά αλλά ούτε και το κόμμα του να έχει την δυνατότητα να ξανακατέβει σε επόμενες εκλογές.

Αυτά θα έπρεπε να συμβαίνουν στην πραγματική Δημοκρατία.
Αυτή ακριβώς είναι η αληθινή Δημοκρατία.
Όλες οι υπόλοιπες εκδοχές αποτελούν φασισμό και βιασμό της ελεύθερης βούλησης των πολιτών.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password