Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ…

Η κομματοκρατία καλά κρατεί… Τα κόμματα συνεχίζουν να προσπαθούν εναγωνίως να εμφυτεύσουν στους πολίτες το σύνδρομο αριστερός-δεξιός, πράσινος-κόκκινος-μπλε. Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν οπαδούς και όχι σκεπτόμενους πολίτες.

Μέσα στο ίδια πλαίσια είδαμε, στους δέκτες της τηλεόρασης, εικόνες από την φιέστα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του, μίλησε με θερμά λόγια στους νεολαίους του κόμματός του, λέγοντάς τους ότι αυτοί θα ρίξουν τον Τσίπρα και θα φέρουν την ανάσα στη χώρα. Και ενώ όλα φαίνονταν να εξελίσσονται ρόδινα στο κομματικό συνέδριο των νεολαίων, ήρθαν οι αλληλοκατηγορίες και τα μαχαιρώματα. Κυκλοφόρησαν νόθα και στημένα αποτελέσματα εκλογών που ποτέ δεν έγιναν και… ω του θαύματος… είχαν πρωτεύσει οι στενοί συνεργάτες του Κυριάκου !

Ο ίδιος βγήκε την επόμενη μέρα και καρατόμησε τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη, σε μία επίδειξη ισχύος, χωρίς να τον παραπέμψει στα αρμόδια κομματικά όργανα. Κατέπεσαν άραγε, με τις πρώτες δυσκολίες, οι υποσχέσεις του Κυριάκου για άρωμα δημοκρατίας και «ΝΔ από την αρχή» ; Την ίδια μέρα υποσχέθηκε και κάτι άλλο ο Κυριάκος. Τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ και τη δημιουργία μίας νέας οργάνωσης νέων.

Εκείνο που περιμέναμε να ακούσουμε από τον Κυριάκο -και δεν το ακούσαμε ! – είναι η κατάργηση της κομματικής νεολαίας της ΝΔ στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Είναι θλιβερό το φαινόμενο των πολιτικών νεολαιών στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, όπου οι κομματικοί νεολαίοι καλωσορίζουν τους νέους φοιτητές στο πανεπιστήμιο, τους πιέζουν να ενταχθούν σε ένα κόμμα με αντάλλαγμα καλύτερους βαθμούς και πολλά άλλα προνόμια.

Αν πράγματι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευαγγελίζεται το νέο, αυτή θα έπρεπε να είναι η πρώτη του απόφαση για την κομματική του νεολαία. Άλλωστε ξέρουμε όλοι ότι δεν υπήρχαν κομματικές νεολαίες στα αμερικάνικα πανεπιστήμια που σπούδασε. Γιατί λοιπόν δεν παίρνει αυτή την αυτονόητη απόφαση ;

Αν όπως λέει είναι υπέρμαχος της αριστείας –θυμάμαι ότι με αυτό το σύνθημα είχε ταχθεί κατά του Μπαλτά- τώρα είναι καιρός να δείξει ότι ο ίδιος υπερασπίζεται την αριστεία.

Οι κομματικές νεολαίες στα πανεπιστήμια είναι θλιβερές μειοψηφίας της ήσσονος προσπάθειας, του ωχαδελφισμού και της διαπλοκής. Οι περισσότεροι από αυτούς τους κομματικούς νεολαίους ετοιμάζουν τις κομματικές τους καριέρες και την αναρρίχησή τους σε πολιτικά αξιώματα. Έχει πολλούς τέτοιους να επιδείξει η ΝΔ. Οι κομματικοί αυτοί παράγοντες στα ελληνικά πανεπιστήμια ασκούνται όχι στη μελέτη και την έρευνα αλλά στην αρένα της κομματικής κοκορομαχίας.

Πεδίον δόξης λαμπρόν για τον Πρόεδρο της ΝΔ να πάρει δυνατές αποφάσεις, αρεστές στους πολλούς και δυσάρεστες για τους λίγους, αυτούς που συνωστίζονται στα κομματικά γραφεία. Οι πολίτες αναμένουν

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password