Εκλογές ώρα μηδέν και μετά τι;

Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, η προεκλογική περίοδος τελείωσε. Αυτή ήταν ίσως η πιο ωφέλιμη προεκλογική περίοδος των τελευταίων δεκαετιών, και αυτό γιατί μπαίνουμε σε μια νέα κατάσταση.
Πιστεύει κανείς ότι υπάρχει υγιής σκεπτόμενος πολίτης, οποιασδήποτε οικονομικής τάξης, που να είναι σίγουρος ποια πολιτική παράταξη είναι η σωστή λύση; Υπάρχει ουδείς που θέλει αυτοδύναμη παράταξη στην νέα κυβέρνηση; Ούτε ο πιο αισιόδοξος και φανατικός παλαιοκομματικός οπαδός δεν είναι σίγουρος πλέον για το ποια είναι η σωστή λύση για τη χώρα.

Η απόδειξη αυτών για παράδειγμα είναι τα ποσοστά των πιο φανατικών οπαδών που επέδειξε ποτέ η χώρα μας, αυτά του ΠΑΣΟΚ των προηγούμενων δεκαετιών.
Που να είναι χαμένοι όλοι αυτοί οι φανατικοί υποστηρικτές του στη νοητή γραμμή της αριστεράς μέχρι το κέντρο; Δεν βγαίνουν οι αριθμοί.

Θεωρεί κανείς επίσης ότι υπάρχει φανατικός υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει ότι οι απόψεις του είναι ξεκάθαρες και οδηγούν στην έξοδο από τη βαθειά κρίση;
Κατά την άποψή μου οι Έλληνες έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό πως δεν υπάρχει λύση για μία άμεση έξοδο από την κρίση, δεν γίνονται μαγικά. Ειμαστε υποχρεωμένοι να πληρώσουμε το μάρμαρο της ανοργανωσιάς, των σκανδάλων και τω λανθασμένων πολιτικών της μεταπολίτευσης.
Αν δεν ήταν έτσι, ο κάθε Έλληνας πολίτης θα πίστευε σε ένα ΣΥΡΙΖΑ του 40% και πλέον ποσοστού, εξαιτίας της καταστροφικής και εξοντωτικής πολιτικής του Σαμαρά. Όμως του δίνει μόνο ελαφρύ προβάδισμα να κυβερνήσει χωρίς πλεονεξία, χωρίς αλαζονεία, στέλνει στα τάρταρα το ΠΑΣΟΚ για πάντα, δίνει ως αντίβαρο ελαφρά δύναμη στους Ανεξάρτητους Ελληνες για να μην κυβερνήσει με πλεονεξία ο Τσίπρας, και δίνει τη χαριστική βολή στη ΝΔ να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της ή να ακολουθήσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ στην πυρά.

Το μόνο βέβαια σημαντικό έργο που έχει να επιδείξει η κυβέρνηση του Σαμαρά είναι η στάση της στα θέματα ακροδεξιάς και στις ακραίες συμπεριφορές της Χ.Α. ανακόπτοντας την βίαιη ανοδική πορεία της που δεν αρμόζουν σε μια δημοκρατική χώρα. Το ερώτημα που τίθεται βέβαια είναι γιατί ακαριαία αυτούς; και γιατί όχι ακαριαία στα σκάνδαλα χρηματιστηρίου, siemens, υποβρυχίων, ομολόγων, και άλλων πολλών σκανδάλων;
Η Ελλάδα από τις 26 Γενάρη μπαίνει σε νέα τροχιά, κανένας δε θα ξανακυβερνήσει ποτέ αλαζονικά σε αυτή τη χώρα. Νικητής από αυτό βγαίνει μόνο ο λαός φυσικά.
Μένει να δούμε το σκηνικό να ολοκληρώνεται, την επόμενη μέρα του Ποταμιού και του Γ.Α.Π και την στάση της Μέρκελ σε ενδεχόμενο σκληρό πόκερ του ΣΥΡΙΖΑ.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password