ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑ ΩΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ

του Μιχαήλ Στυλιανού

Με τηλεοπτική τυμπανοκρουσία και ως χαρμόσυνο άγγελμα εξόδου της Ελλάδος από την κρίση, μεταδίδονταν χθες οι δηλώσεις του Α. Τσίπρα στα δελτία ειδήσεων του διεθνούς γαλλόφωνου τηλεοπτικού δικτύου ΤV 5 Monde (γαλλο-βελγο-ελβετική κοινοπραξία), για πλεονασματικό ισολογισμό και «διάθεση ενάμισι δισεκατομμυρίου ευρώ για την ανακούφιση των ασθενεστέρων τάξεων»

Γενναιόδωρη διάθεση χρόνου του δελτίου, θαυμαστικοί τόνοι στην εκφώνηση, παρουσίαση τηλεοπτικού ρεπορτάζ της αναγγελίας από την Αθήνα και σχολιασμός για την «καλή ελληνική είδηση» και την αναμενόμενη «ανακούφιση των φτωχών στην Ελλάδα», προσφέρονταν ως ουρανόπεμπτο ηρεμιστικό των τυχόν ευαίσθητων ευρωπαϊκών συνειδήσεων που είχαν τραυματισθεί από τον σφαγιασμό ανθρώπων και θεσμών στην Ελλάδα στον βωμό του Μολώχ των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η εξ Αθηνών θριαμβολογία έρχεται τώρα να αποστομώσει και να σιγάσει οριστικά διάφορες ανά τον κόσμο φωνές, δημοσιογράφων, οικονομολόγων, κοινωνιολόγων και πολιτικών, που αναφέρονταν στην ελληνική εθνική καταστροφή, για να μαστιγώσουν την υποκρισία του καθεστώτος των Βρυξελλών, όποτε ποζάρει και κανοναρχεί ως υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας.

Παράλληλα το «χαρμόσυνο άγγελμα των Αθηνών» έρχεται ως πρώτη εθελοντική ελλαδική συνεισφορά στην «καμπάνια διαφώτισης», που ετοιμάζεται να λανσάρει η εταιρεία Γιούνκερ και Σια για την καταπολέμηση του εξαπλούμενου «Ευρωσκεπτικισμού». Στη σειρά των προθύμων πρωθυπουργών της επταετίας, ο παρών θα αναγνωρισθεί ασφαλώς ως ο πιο γενναιόδωρος και εφευρετικός σε εξυπηρετήσεις.

Μιχαήλ Στυλιανού284 Posts

Δημοσιογράφος από τό 1953, με τριεθνή επαγγελματική διαδρομή και σε επιτελικές θέσεις. Μεταξύ των οποίων Δ/ντής της ελληνικής εκπομπής της γαλλικής κρατικής ραδιοφωνίας κατά τη διάρκεια της χούντας, Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι και Γεν. Δ/ντής του ΑΠΕ.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password