ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Στις 22 Σεπτέμβρη ζήσαμε το εξής πρωτόγνωρο, ο Αλέξης Τσίπρας νεοεκλεγής από το λαό δυο ημερών, καρατόμησε τον δέκα ωρών υπουργό του Δημ. Καμμένο και τον εκδίωξε απο τον υπουργικό του θώκο πριν καν αναλάβει τα καθήκοντα του.

Το φαινόμενο εξαιρετικά πρωτοφανές, όχι μόνον για τα ελληνικά δεδομένα αλλά και για την διεθνή κοινότητα. Κίνηση εντυπωσιασμού του πρωθυπουργού; Ειλικρινής συγκίνηση για το ζήτημα και άμεση ενεργοποίηση του κυβερνητικού επιτελείου για να επιδείξει την ικανότητα και την τιμιότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ζητήματα; Δεν νομίζω κύριοι αναγνώστες να προκύπτει αυτό από την έως τώρα στάση του πρωθυπουργού σε όλα τα θέματα συνολικά.

Πως καταλήγουμε όμως στο συμπέρασμα μας αυτό; Μα είναι προφανές, ο πρωθυπουργός δοκιμάστηκε ξανά τις επόμενες ημέρες μετά την εκλογή του, με την περίπτωση του κ. Φίλη νεοδιορισθέντα υπουργού Παιδείας. Ο κ.Φίλης λοιπόν σε συνέντευξη του στην Αυγή, τον Αύγουστο του 2014, αρνείται τον όρο γενοκτονία των Ποντίων και θεωρεί το ψήφισμα της βουλής το 1994 που χαρακτηρίζει ως γενοκτονία την βίαιη εκδίωξη των 353.000 Ποντίων της Τραπεζούντας και ολόκληρου του Πόντου, ως πολιτική και ψηφοθηρική σκοπιμότητα!!

Αν δεν είναι αυτό πολιτικό έγκλημα, τι είναι κ. Πρωθυπουργέ; Αν δεν είναι προδοσία του ίδιου του έθνους που υπηρετεί ο κ. Φίλης και εσείς, τι είναι τότε προδοσία κ. Πρωθυπουργέ; Έχετε στις τάξεις σας Υπουργό ο οποίος προωθεί τις διπλωματικές κινήσεις των Τούρκων και όχι των Ελλήνων. Διοικείτε με δύο μέτρα και δύο σταθμά και το δείχνετε με τον πιο επιδεικτικό τρόπο.

Η μη ενασχόληση ενός πρωθυπουργού συστηματικά και σοβαρά με την παιδεία ενός λαού έχει δύο αίτια. Το ένα είναι η προδοσία και το άλλο η ανικανότητα. Σε κανονικές συνθήκες ο Πρωθυπουργός και ηγέτης ενός κράτους εξελίσσει και προτάσσει ως πρώτη προτεραιότητα την Παιδεία του έθνους του, στήνει ένα ορθό κράτος για το μέλλον, δείχνει το σχεδιασμό και το όραμα του για το μέλλον. Οι λαοί όμως που χτυπήθηκαν αλύπητα στο πέρασμα του χρόνου, χτυπήθηκαν διότι χάθηκε το φρόνημα, χάθηκε η συνοχή, εξαιτίας της αλαζονείας και της άγνοιας για την ιστορία και το παρελθόν τους, η οποία μεταλαμπαδεύεται μόνο με την Παιδεία σ ένα λαό.

Ο κ. Φίλης όπως και η κ. Ρεπούση με το συνωστισμό της Σμύρνης, θίγουν θέματα καυτά ενώ δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από το βίωμα αυτών των αποτρόπαιων εγκλημάτων. Οι Αρμένιοι αρχαίος λαός με πολιτισμό και γνήσια ιστορία και πολιτιστικά στοιχεία, ορίζονταν 2.100.000 από την τελευταία απογραφή, έμειναν μόλις 500.000 από τη σφαγή του Κεμάλ ! Οι Πόντιοι Έλληνες, με πανάρχαιο πολιτισμό, αργείοι στην καταγωγή, απόγονοι των αργοναυτών, με αυτούσιο ισχυρό το ελληνικό στοιχείο, την ελληνική γλώσσα, προσέφεραν τα μέγιστα στον παγκόσμιο πολιτισμό της εποχής, γνώσεις εμπορίου, βιοτεχνίας και πολιτισμού, με αυτόνομη παρουσία την περίοδο του Βυζαντίου, μετρούνταν 700.000 ως πληθυσμός και κατέληξαν στα τάγματα ασφαλείας ”αμελέ ταμπουρού” του Κεμάλ, σφαγιασμένοι στις οικίες τους, στα φαράγγια, στα βουνά πάνω από 353.000 νεκροί.

Ιστορίες άγριες, ιστορίες γονέων που έχασαν τα παιδιά τους, αδερφών τους γονείς και τα αδέρφια τους, ακόμα και σήμερα ηχούν στα αυτιά μας, στο διαδίκτυο, σπαραγμός και οργή, θλίψη και πόνος, από εξιστορήσεις όσων επιβίωσαν και έφτασαν στην ηπειρωτική και αφιλόξενη τότε μητροπολιτική Ελλάδα. Στην Ελλάδα που σήμερα δέχεται με ευλάβεια τους τρομαγμένους Σύριους, ακόμα και αν αυτοί δημιουργούν πρόβλημα πολλές φορές λόγω της οικονομικής κρίσης.

Αυτήν την Ελλάδα των Ελλήνων, δεν σέβεστε κύριε Υπουργέ, το μισθό που σας παρέχεται και την εξουσία που σας δόθηκε ώστε να υπερασπιστείτε την υπερηφάνεια, την ιστορία και να προάγετε τον πολιτισμό και παιδεία αυτού του λαού. Δεν ενδιαφέρεστε να προωθήσετε μέτρα εξέλιξης της παιδείας διατηρώντας αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του ελληνισμού που μέσα από κακουχίες άντεξε χιλιάδες χρόνια για να λέτε εσείς σήμερα στο βήμα ότι είμαστε το λίκνο του πολιτισμού και των γραμμάτων της δημοκρατίας και να κερδίζετε ψήφους απο αθώους ψηφοφόρους. Πώς θα γίνει αυτό κ. Υπουργέ; Μήπως δείχνοντας μας και κουνώντας το δάχτυλο για το πόσο αριστερός είστε; Η πατρίδα και η παιδεία δεν έχει αριστερά και δεξιά κ.Υπουργέ διότι βρίσκονται στο μέσο, εκεί που βρίσκεται η καρδιά και κανενός κτήμα δεν είναι.

Κι εσείς κ. Πρωθυπουργέ έπρεπε να είχατε καθαιρέσει τον κ. Φίλη γι’ αυτό του το ατόπημα. Διότι να γνωρίζετε πως οι νεκροί του Πόντου ζητούν δικαίωση και η ιστορία δεν ξεχνά να τιμωρήσει ποτέ και αυτούς που βεβήλωσαν και αυτούς που ατίμασαν με λόγους. Η Ομοσπονδία των Ποντίων κάνει αγώνα εδώ και χρόνια για την αναγνώριση της Γενοκτονίας και τη δικαίωση των χιλιάδων νεκρών.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password