ΧΡ. ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ: Η ΕΥΤΟΛΜΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΚΟΛΑΚΩΝ ΚΑΙ Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

O εξευτελισμός και η ανυποληψία του πολιτικού προσωπικού έχουν ακυρώσει θεμελιώδεις προϋποθέσεις λειτουργίας του κράτους και της κοινωνίας.
O παγιωμένος μηδενισμός, η πεισματικά θελημένη αυτοχειρία (μεθοδική καταστροφή της κοινωνικής συνοχής, αποδιοργάνωση της γλώσσας, υπονόμευση της ιστορικής συνείδησης, εξάλειψη του κοινοτικού βίου) δικαιολογούν την απορία: Γιατί οι επίβουλοι γείτονες καθυστερούν τον διαμελισμό μιας χώρας που συντηρείται τεχνητά στην ιστορική ύπαρξη επιτροπευόμενη και με τα τιμαλφή της σε υποθήκη.

Τα παραπάνω είπε ο πανεπιστημιακός δάσκαλος Χρήστος Γιανναράς στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Αν οι ανιδιοτελείς εκσυγχρονιστές (της «Αριστεράς» της «Δεξιάς», του «Kέντρου») συναθροίζονταν σε ένα κόμμα άτεγκτα συνεπές με τις αρχές τους (πρωταρχικά: με εσωκομματική διάρθρωση, οργάνωση, λειτουργία ριζικά διαφορετική από τις υπάρχουσες), το εγχείρημα πιθανόν να προσλάμβανε τη δυναμική του καταλύτη: να μεταμόρφωνε το πολιτικό τοπίο.

Δυστυχώς όμως όλο το πολιτικό σύστημα διακατέχεται από μια βαθιά ανηθικότητα με μόνη ηδονή του την κυβερνητική εξουσία, ασελγώντας για πάνω από 40 χρόνια πάνω στο σώμα των Ελλήνων πολιτών, πρόσθεσε.

Χρήστος Γιανναράς21 Posts

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password