Χάκερς αποκαλύπτουν τoν ύπουλο ρόλο του Σόρος στην Ουκρανία

 Μετάφραση του συνεργάτη του iThesis Ανδρέα Μουντζουρούλια

http://www.zerohedge.com/news/2015-06-01/hacked-emails-expose-george-soros-ukraine-puppet-master

Λίγες μέρες μετά την προειδοποίηση του George Soros για το ενδεχόμενο ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος θα αποφευχθεί μόνο εάν ένα οι ΗΠΑ κάνουν μια μεγάλη υποχώρηση και αποδεχτούν το νόμισμα της Κίνας στο ΔΝΤ, η ομάδα χάκερς CyberBerkut αποκαλύπτει οτι ο δισεκατομμυριούχος Soros βρίσκεται πίσω από όλα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία.

Σε 3 έγγραφα, φέρεται από την αλληλογραφία μεταξύ του Soros και του Πρόεδρου Poroshenko, ο δισεκατομμυριούχος να παραθέτει «μια βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη ολοκληρωμένη στρατηγική για τη νέα Ουκρανία» και «εκφράζει την πεποίθησή του ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να παράσχει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια, «με το ίδιο επίπεδο εξειδίκευσης σε όπλα άμυνας με το επίπεδο αντίπαλης δύναμης» και, τέλος, εξήγησε στο Poroshenko με «πρώτη προτεραιότητα να επανακτήσουν τον έλεγχο των χρηματοπιστωτικών αγορών» , η οποία διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος θα μπορούσε να βοηθηθεί από την Fed.

“Είμαι έτοιμος να καλέσω τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Jack Lew για να τον βολιδοσκοπήσω σχετικά με τη συμφωνία ανταλλαγής.”

Η ομάδα χάκινγκ CyberBerkut ισχυρίστηκε ότι έχει διεισδύσει στην ιστοσελίδα της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας και πήρε την αλληλογραφία μεταξύ του Σόρος και του Πρόεδρου της Ουκρανίας Petro Poroshenko.

Οι χάκερς έχουν δημοσιεύσει τρία αρχεία στο διαδίκτυο, που περιλαμβάνουν ένα σχέδιο «Μια βραχυπρόθεσμης και μεσοπρόθεσμης ολοκληρωμένης στρατηγικής για τη νέα Ουκρανία» από τον Σόρος (με ημερομηνία 12, Μαρ 2015), ένα χωρίς ημερομηνία έγγραφο για στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο και την επιστολή του δισεκατομμυριούχου στον Poroshenko και τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Arseny Yatsenyuk, με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου, 2014.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που διέρρευσαν, ο Σόρος υποστηρίζει τη στάση του Μπαράκ Ομπάμα για την Ουκρανία, αλλά πιστεύει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να κάνουν ακόμη περισσότερα.

Είναι πεπεισμένος ότι οι ΗΠΑ πρέπει να παράσχουν στην Ουκρανία θανατηφόρα στρατιωτική βοήθεια, “με το ίδιο επίπεδο εξειδίκευσης σε όπλα άμυνας για να ταιριάζουν με το επίπεδο της αντιτιθέμενης δύναμης.”

“Με όρους του πόκερ, οι ΗΠΑ θα συναντηθούν, αλλά δεν θα μεγαλώσουν”, ο 84χρονος επιχειρηματίας εξήγησε, υπογράφοντας ένα από τα φερόμενα γράμματα ως “αυτόκλητος υποστηρικτής της νέας Ουκρανίας.”

Οι Δυτικοί υποστηρικτές θέλουν το Κίεβο να “αποκαταστήσει την μαχητική ικανότητα της Ουκρανίας χωρίς να παραβιάζει τη συμφωνία Μινσκ”, ο Σόρος έγραψε.

Μεταξύ άλλων, τα έγγραφα που διέρρευσαν ισχυρίζονται ότι οι ουκρανικές αρχές κλήθηκαν επίσης να «αποκαταστήσουν κάποια ομοιότητα της νομισματικής σταθερότητας και της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος» και “διατήρηση της ενότητας μεταξύ των διαφόρων κλάδων της κυβέρνησης”, προκειμένου να λάβουν βοήθεια από ξένους συμμάχους.

Ο Τζορτζ Σόρος πιστεύει ότι εξαρτάται από την Ε.Ε. να στηρίξει το Κίεβο με οικονομική ενίσχυση, τονίζοντας ότι “η Ευρώπη πρέπει να καταλήξει σε νέα συμφωνία-πλαίσιο που θα επιτρέψει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διαθέσει μέχρι και 1 δις δολάρια ετησίως στην Ουκρανία.”

Όσον αφορά την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας, ο δισεκατομμυριούχος έγραψε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Χιλής, Andres Velasco, μετά την επίσκεψη στην Ουκρανία μετά από αίτημά του, επέστρεψε με “μια τρομερή εικόνα της οικονομικής κατάστασης.”

“Η νέα Ουκρανία είναι κυριολεκτικά στα πρόθυρα της κατάρρευσης” λόγω έλλειψης σκληρών νομισματικών αποθεματικών της Εθνικής Τράπεζας, ο Σόρος προειδοποίησε τον Poroshenko.

Η αλληλογραφία αυτή δείχνει ότι ο δισεκατομμυριούχος ήταν σε συνεχή επαφή με τις αρχές στο Κίεβο και σε διαβούλευση με αυτούς.

”Οπως γνωρίζετε, ζήτησα απο τον Andrés Velasco, εναν εξεχων οικονομολόγο και πολύ πετυχημένο Υπουργό Οικονομικών της Χιλής από από το 2006-2010, να επισκεφθέι το Κίεβο και να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό σ.σ.(Γιάτσενιουκ) καθώς ο Πρόεδρος Ποροσένκο την ίδια χρονική περίοδο βρισκόταν στη Πολωνία.

Ο Βελάσκο επέστρεψε με μία δεινή εικόνα για την οικονομική κατάσταση.Η Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας πρακτικά δεν διέθετε ενα δυνατο νομισματικό απόθεμα. Αυτό σημαίνει οτι η hyrvnia σ.σ. (εθνικό νόμισμα Ουκρανίας) δεν έχει μέλλον.

Εαν προκύψει ένας πανικός και το νόμισμα καταρρεύσει, όπως έγινε και στη Ρωσία, η Εθνική Τράπεζα δε θα μπορούσε να σταθεροποιήσει την ισοτιμία, έστω και προσωρινά όπως έκανε και η Ρωσία βάζοντας 90 δισ. δολάρια.

Πρέπει να επανακτήσετε τον έλεγχο επί των καταθέσεων των χρηματοπιστωτικών αγορών και των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Δεν έχετε αλλο τρόπο να ξεκινήσουν οι βαθύτερες μεταρρυθμίσεις.

Πιστεύω πως η κατάσταση μπορεί να σταθεροποιηθεί με το να δεσμευτεί αρχικά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ότι θα κλείσει το νέο πακέτο 15 δισ ευρώ που το ΔΝΤ απαιτεί, προκειμένου να δώσει την επόμενη δόση του πακέτου του Ιανουαρίου 2015.

Με βάση αυτή τη δέσμευση η Federal Reserve θα μπορούσε να κληθεί και να επεκτείνει μία τρίμνηνη συμφωνία ανταλλαγής με την Εθνική Τράπεζα της Ουκρανίας, αξίας 15 δισ. δολαρίων.

Είμαι έτοιμος να καλέσω τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Jack Lew για να τον βολιδοσκοπήσω σχετικά με τη συμφωνία ανταλλαγής.”

Αναρωτιέται κανείς σε τι άλλα ζητήματα εθνικής σημασίας έχει εμπλακεί ο George Soros συνομιλώντας με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, προσφέροντας εικονικά κεφάλαια της Federal Reserve μόνο και μόνο για να προωθήσει την αντζέντα κάποιου.

Kαι κάπως έτσι η θεωρία Συνομωσίας, γίνεται πραγματική Συνομωσία για μια ακόμη φορά.

Τα πλήρη έγγραφα βρίσκονται παρακάτω:

Κατά ειρωνικό τρόπο, το πρώτο έγγραφο «βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες συνολικής στρατηγικής για την νέα Ουκρανίας» και υπογράφεται από τον George Soros, «έναν αυτόκλητο υπερασπιστή της Νέας Ουκρανίας» και κατα «σύμπτωση» γράφτηκε από την Tamiko Bolton , την τρίτη σύζυγο του Σόρος πριν από αρκετά χρόνια.

Σόρος στρατηγική για την Ουκρανία

Soros Ukraine Strategy

Priority To Fix Financial Markets

Ukraine Letter to Potus – Lethal Aid

Εν κατακλείδι και με βάση τα παραπάνω έγγραφα: Ο Σόρος ασκεί παρασκηνιακή πολιτική εκ μέρους της Ουκρανίας πιέζοντας για όπλα και χρήματα υπέρ του καθεστός Ποροσένκο, για να αντιταχθεί στον Βλαδίμηρο Πούτιν με κάθε δυνατό τρόπο. 
Το έγγραφο περιγράφει το σχέδιο του George Soros, με το οποίο αποσκοπεί να χρησιμοποιήσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να χρηματοδοτήσει την ασφάλιση των κινδύνων για τις επενδύσεις του στην Ουκρανία με δικό του προϋπολογισμό και το χρέος.

Το σχέδιο θα καταστήσει αποτελεσματικά την ΕΕ αναδοχή της πολιτικής κατάστασης της Ουκρανίας με κόστος έως € 11 δισεκατομμύρια κάθε χρόνο.

Ο Σόρος θα επενδύσει έως και 1 δισεκατομμύριο δολάρια στον ιδιωτικό τομέα της Ουκρανίας. Το ποσό είναι σχετικό μικρό σε σύγκριση με τα πακέτα δανείων διαπραγμάτευσης για την Ουκρανία, με το τελευταίο σχέδιο διάσωσης του ΔΝΤ.

Η στρατιωτική σύγκρουση της Ουκρανίας στην Donbass και η διπλωματική διαμάχη της με τη Ρωσία αναφέρεται από την αρχή ως και το τέλος του σχεδίου ως δικαιολογία για τη στρατηγική του Τζορτ Σόρος…

Εν συνεχεία, όπως αναφέρουν τα έγγραφα, ο απόστρατος Στρατηγός των ΗΠΑ Wesley Clark, ο οποίος διέταξε τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ, και ο πρώην στρατηγός της Πολωνίας, Waldemar Skrzypczak, θα είναι μεταξύ εκείνων που συμβουλεύουν τον Poroshenko σχετικά με το πώς να εκπληρώσει αυτό το καθήκον, πρόσθεσε.

Στα μέσα Φεβρουαρίου, μετά από ένα χρόνο πάλης, το Κίεβο και οι αντάρτες της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και Λούγκανσκ υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση βαρέου οπλισμού, και ανταλλαγές αιχμαλώτων μεταξύ των πλευρών.

Μεταξύ άλλων, τα έγγραφα που διέρρευσαν ισχυρίζονται ότι οι ουκρανικές αρχές κλήθηκαν επίσης να «αποκαταστήσουν κάποια ομοιότητα της νομισματικής σταθερότητας και της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος» και “διατήρηση της ενότητας μεταξύ των διαφόρων κλάδων της κυβέρνησης”, προκειμένου να λάβουν βοήθεια από ξένους συμμάχους.

Το έγγραφο αναφέρει ότι η κυβέρνηση πρέπει να «παράγει μια απτή απόδειξη» της Ουκρανίας ως χώρα που δεν έχει καταστραφεί μέσα σε τρεις μήνες για να πάρει από την ΕΕ την παροχή των εγγυήσεων.

Μόλις η εικόνα της Ουκρανίας ως χώρα η οποία δεν είναι διεφθαρμένη «στερεωθεί» προσωρινά, ο Soros φέρεται να σχεδιάζει να εξασφαλίσει το πρόγραμμα της ΕΕ για τη μακροοικονομική χρηματοδοτική συνδρομή (ΜΧΣ) με το να πάρει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μέσω ομόφωνης συναίνεσης.

Αυτό θα επιτρέψει στην ΕΕ να αυξήσει τις χορηγήσεις της προς την Ουκρανία στον επόμενο προϋπολογισμό από € 1.000.000.000 σε € 11 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με πάντα με τα όσα διέρρευσαν.

Αυτές οι επιστολές φαίνεται να είναι γνήσιες και δειχνουν πως ο Σορος “περιτρυγυρίζει” τις συμφωνίες Minsk
για παράδειγμα, πως να εκπαιδεύσεις Ουκρανούς στρατιώτες χωρίς χωρίς να είναι ορατή η παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.)

Η αλληλογραφία αυτή δείχνει ότι ο δισεκατομμυριούχος ήταν σε συνεχή επαφή με τις αρχές στο Κίεβο και σε διαβούλευση με αυτούς.

Τα έγγραφα συνδέουν την Nuland με τον George Soros και ξεκαθαρίζει ποιος πραγματικά κινεί τα νήματα στο State Department.

Μπορεί οι επιστολές να μην αναφέρουν τι έχει ο Σορος στη φαρέτρα του για την Ουκρανία , ο καθένας όμως μπορει να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password