ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Με τα τρομοκρατικά χτυπήματα, όσοι μπορούν να το σκεφτούν, βλέπουν ότι έχουν αλλάξει τα δεδομένα και τα τοπικά στοιχεία δεν κυριαρχούν ακόμα κι όταν πρόκειται να μελετηθεί το άμεσο μέλλον, διότι υπάρχουν πολυτοπικά στοιχεία που μεταβάλλονται λόγω υψηλής στρατηγικής κι όχι λόγω τοπικών κινήσεων.

Οι κοινωνίες θεωρούν απλοϊκά ότι η τοπικότητα είναι αυτή που καθορίζει την πορεία τους μέσα στον χρόνο, μόνο που αυτό ισχύει μόνο και μόνο στο πλαίσιο της ομαλότητας. Έτσι με την εμφάνιση κάποιας κρίσης, του τύπου τρομοκρατία, όλα τα συμβατικά δεδομένα αλλάζουν, γιατί ο κόσμος μετατρέπεται σε ένα δίκτυο σχέσεων κι εφαρμόζεται το θεώρημα των μικρών κόσμων.

Έτσι αυτό που συμβαίνει στην Ανατολή και τις αλλαγές που προκαλούν μεταξύ των σχέσεων της Τουρκίας και της Ρωσίας, αποδεικνύουν ότι την ώρα που οι περισσότεροι γιορτάζουν απλοϊκά τα Χριστούγεννα, άλλοι πρέπει να σκέφτονται από τώρα, τις επιθέσεις του επόμενου διαστήματος για να προετοιμαστεί και η απαραίτητη αντίσταση.

Για να γίνει αυτό όμως πρέπει ν’ αλλάξει και η νοόσφαιρα πολλών, ειδικά αυτών που νομίζουν ότι οι πρόσφυγες είναι όλοι του ίδιου τύπου, ενώ ξέρουμε πια ότι ανάμεσα υπάρχουν όχι μόνο οργανωμένα άτομα, αλλά ακόμα και τρομοκράτες που έχουν ως στόχο να εξαφανίσουν κάθε στοιχείο που υπενθυμίζει και μόνο ανθρώπινες ή ζωικές παραστάσεις, επειδή ανήκουν σε μια σέκτα αιρετική μάλιστα που τα θεωρεί ειδωλολατρία.

Η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν μπορεί να γίνει μόνο και μόνο με την πίστη ότι λόγω εορτών δεν θα υπάρξουν χτυπήματα. Αντιθέτως επειδή δεν υπάρχει πια τοπικότητα κι ο τοπικισμός τα έφτυσε, οι στόχοι έχουν πολλαπλασιαστεί λόγω άγνοιας.

Πηγή: lygeros.org

Nίκος Λυγερός67 Posts

Στρατηγικός Σύμβουλος, Καθηγητής Γεωστρατηγικής και Τοποστρατηγικής

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password