ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ – ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Τα δύο θέρετρα πολέμου σε Ευρώπη και Μ. Ανατολή υποκινήθηκαν από τους δυτικούς για να φέρουν το χάος αλλά συνάμα έχουν ως στόχο και σκοπό να γεμίσουν με εκατομμύρια δολάρια τις τσέπες των παγκόσμιων ολιγαρχών και συγκεκριμένα της Δύσης, καθώς όπως φαίνεται οι διαμάχες στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα λαμβάνουν χώρα για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων ανά την υφήλιο.

Η Ουκρανία θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια-πιόνια στην παγκόσμια γεωστρατηγική θεωρία. Η πρώτη σύγχρονη αναφορά γίνεται στις αρχές του 20 αιώνα από τον Μακίντερ. Όπως χαρακτηριστικά λέει, «αυτός που ελέγχει την ανατολική Ευρώπη ελέγχει την Ευρασία, αυτός που ελέγχει την Ευρασία ελέγχει το παγκόσμιο νησί, και αυτός που ελέγχει το παγκόσμιο νησί ελέγχει τον κόσμο».

Η Ρωσία έχει περιπλέξει σοβαρά το παιχνίδι της Ουάσιγκτον και στη Μέση Ανατολή, διαψεύδοντας τα «πολεμοχαρή γεράκια» των ΗΠΑ.
Οι πρωταρχικοί πολιτικοί στόχοι της Ρωσίας είναι να διασφαλίσει ένα αλαουιτικό κρατίδιο, να εδραιώσει μια μακροχρόνια παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο, να διατηρήσει τις σχέσεις της με το Ιράν αλλά και να μην αφήσει την Δύση να έχει τον απόλυτο έλεγχο στα ενεργειακά αποθέματα της ευρύτερης περιοχής.
Μετάφραση από το sputniknews.com: Ανδρέας Μουντζουρούλιας
«ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ – ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ – ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ»
Ο Συριακός εμφύλιος πόλεμος και το Ουκρανικό πραξικόπημα του 2014 είναι τμήματα του ενός και του ίδιου «ενεργειακού πολέμου» που ξεκίνησε από την δυτική πολιτική και οικονομική ελίτ, δήλωσε ο αμερικάνος πολιτικός αναλύτης Phil Butler, προσθέτοντας ότι η Γεωργία είναι το κεντρικό κομμάτι σε αυτό το παιχνίδι.

Τόσο ο Συριακός Εμφύλιος όσο και το Ουκρανικό πραξικόπημα είναι στην πραγματικότητα δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και οι δύο περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν από τη Δυτική και οικονομική ελίτ στα πλαίσια του μεγάλου «ενεργειακού πολέμου», όπως σημειώνει ο πολιτικός επιστήμονας και ειδικός στα ζητήματα της Ανατολική Ευρώπης Phil Butler.

«Όπως μπορούμε να δούμε ξακάθαρα, η ίδια μεθοδολογία είναι παρούσα όχι μόνο στην παρέμβαση ΕΕ-ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και στη στρατηγική της CIA και του ΝΑΤΟ στην Γεωργία και στην Οσσετία αλλά είναι επίσης παρόμοια και στην τρέχουσα κατάσταση στην Συρία.

Η Γεωργία παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτό το παιχνίδι, τονίζει ο ειδικός Phil Butler. Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν στον μετασοβιετικό χώρο τα τελευταία χρόνια είναι βαθιά αλληλένδετες.

Δεν είναι τυχαίο οτι ο αμφιλεγόμενος πρώην πρόεδρος της Γεωργίας είναι τώρα υπεύθυνος της επαρχίας της Οδησσού στην Ουκρανία. Στις επόμενες ημέρες και εβδομάδες που έρχονται θα δούμε πιο καθάρα αυτόν τον Νέο Ψυχρό πόλεμο που παίζεται κατά της Ρωσίας.»

Αλλά ποιος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του νέου παιχνιδιού του Ψυχρού Πολέμου; Σχετίζονται όλα με τις διαδρομές του φυσικού αερίου;

«Οι πρόσφατες ανακαλύψεις στην έκτη μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο στον τομέα παροχής φυσικού αερίου, την Γεωργία, μας εξηγούν από που προέρχεται όλη αυτή σύγκρουση. Η Ρωσία μαζί με το Ιράν και ειδικά η Γεωργία με τα μόλις νέα αποθέματα που ανακαλύφθηκαν, ελέγχουν περισσότερο από το 50% των αποθεμάτων φυσικού αερίου που υπάρχουν στην Γη.

Μέχρι τώρα, οι υποκινούμενες από την Δύση αναταραχές στη Συρία, αλλά και το πραξικόπημα στην Ουκρανία, δεν έχουν επιφέρει τους καρπούς που οι δυτικοί πολιτικοί θα ανέμεναν.

Η οικονομία της Ρωσίας είνα σε πλήρη λειτουργία, η Μόσχα δημιουργεί νέες συμμαχίες και εμβαθύνει της ήδη υπάρχουσες και η χώρα κεδρίζει κύρος σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά την αντι-ρωσική προπαγάνδα.»

Τι άλλα πολιτικά ή οικονομικά μέσα θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η δυτική ελίτ κατά της Ρωσίας;

«Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο έχουν πολύ λίγες επιλογές κατά τη γνώμη μου,» τόνισε ο Phil Butler.

«Αδυνατώ να συμπεριλάβω την Φρανκφούρτη και την Ρώμη σε αυτό, καθώς αυτές οι δύο πλευρές θα ακολουθήσουν αυτόν που θα δουν να κερδίζει σε αυτόν τον ενεργειακό πόλεμο. Η Ουάσιγκτον και οι ομάδες της, θα συνεχίσουν να τυπώνουν χρήματα και να δωροδοκούν για να συνεχιστεί η «επανάσταση».

Οι έξυπνοι παίκτες αυτού του παιχνιδιού μπορούν να συμβιβαστούν με ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός. Η Ρωσία έχει ένα μεγάλο χαρτί. Οταν ο κόσμος χρειαστεί σε 50 χρόνια από τώρα ενέργεια, μαντέψτε από που θα πάρει (σ.σ. ενέργεια).

Ήρθε η ώρα τα έθνη μας να αρχίσουν να σκέφτονται την πραγματικά βιώσιμη ενέργεια, και πραγματικά βιώσιμη ειρήνη , είπε ο πολιτικός επιστήμονας στο Σπούτνικ.

Αλλά είμαι σίγουρος, πως όλοι αυτοί οι δεινόσαυροι των think tanks θα συνεχίσουν να «φυσούν τα τσιγάρα τους» στις δερμάτινες καρέκλες τους, ανάμεσα στα νομικίστικα βιβλία τους.

Όσο για τον κ. Πούτιν και τους συμβούλους του, έχουν κάνει μέχρι στιγμής το καλύτερο που θα μπορούσαν για τον λαό τους.»

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password