ΑΦΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΑΣ «ΚΥΡΙΟΙ»;

Μετά από έξι ολόκληρα χρόνια είχαμε την ατυχία να παρακολουθήσουμε τα debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Και λέω ατυχία διότι οι δύο μοναδικές βραδιές μάλλον είχαν σκοπό να κάνουν ακόμη πιο ανιαρή τη ζωή των πολιτών αυτής της χώρας…Debate τα οποία δεν έδωσαν τίποτα. Τουλάχιστον έτσι το εξέλαβα εγώ! Προετοιμασίες, συζητήσεις, πυρετός τόσο για τα κόμματα όσο και για τους δημοσιογράφους που διαχειρίστηκαν τις συζητήσεις των πολιτικών αρχηγών. Μα καλά για ποιόν πυρετό μιλάμε; Ερωτήσεις που οι αρχηγοί των κομμάτων πάνω κάτω τις γνώριζαν και απαντήσεις που δόθηκαν απλά για να παίξουν με το ρολόι και τον χρόνο! Διότι αληθινές απαντήσεις δεν πήραμε..

Περισσότερο τα debate θύμιζαν την ώρα του παιδιού…Δεν εξηγείται αλλιώς η τόση ειρωνεία και τα τόσα ψεύτικα χαμόγελα στα πρόσωπα τους κατά την διάρκεια αλλά και τις στιγμές πριν και μετά της μεγάλης βραδιάς! Πως μπορεί να χαμογελάει κάποιος όταν η χώρα της οποίας πρόκειται να αναλάβει την πρωθυπουργική καρέκλα είναι υπό κατάρρευση; Ο άνθρωπος που θα εκλεγεί την Κυριακή της 20ης Σεπτεμβρίου, θα αναλάβει ένα πλοίο το οποίο έχει συγκρουστεί με το παγόβουνο και απλά περιμένει την διαδικασία της βύθισης!

Με ενόχλησαν τα debate και να σας πω γιατί; Είδα ανθρώπους που ο ελληνικός λαός τους εμπιστεύτηκε τυφλά για να πάνε την χώρα μπροστά και εκείνοι την έφτασαν σε αυτό το επίπεδο! Είδα ανθρώπους που μέσα στα μάτια τους δεν μπορούσα να διακρίνω τίποτα άλλο παρά μόνο την μεγάλη τους επιθυμία για να γίνουν οι κυβερνήτες μιας καρέκλας! Γιατί κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι για αυτό παλεύουν… Είδα ανθρώπους που μαζεύτηκαν ακόμη μια φορά για να μιλήσουν με λόγια ψεύτικα σε έναν λαό που προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια του…
Ανθρώπους που κανείς τους δεν είχε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες αυτής της χώρας που αιμορραγεί…Αλλά τι να την κάνεις και την συγγνώμη όταν το φιλότιμο έχει χαθεί; Πολιτικούς αρχηγούς που κοιτούσαν την κάμερα και δεν κατάλαβαν πως πίσω από αυτό το εργαλείο της τεχνολογίας κρύβεται κάθε πολίτης της Ελλάδας!

Άτομα τα οποία χρειάστηκαν σημειώσεις και δεκάδες άτομα στα επιτελεία τους για να αραδιάσουν για ακόμη μια φορά τα ψεύτικα τους λόγια! Κάτι το οποίο είναι απόλυτα λογικό. Σκεφτείτε το και εσείς…Όταν κάποιος λέει την αλήθεια δεν χρειάζεται καμία βοήθεια για να την πει…Την λένε τα μάτια του και τα λόγια που εκστομίζει είναι και αυτά με την σειρά αληθινά! Το ψέμα όμως χρειάζεται σημειώσεις για να καταφέρεις να θυμηθείς το καθετί που έχεις πει στους ακροατές σου…

Το κακό είναι πως κανείς τους δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ειδικά τώρα πως θα υλοποιήσει τα όσα προεκλογικά αναφέρει.
Ο κόσμος το πρωί της Κυριακής θα προσέλθει στις κάλπες και πολλοί θα είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή για το μέλλον αυτού του τόπου! Είναι πολύ σημαντικό ο λαός μαζικά να δώσει το δικό του μήνυμα.Και το μήνυμα αυτή τη φορά δεν θα δοθεί με την αποχή.Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι καλά!

Σύντομα το μέλλον μας θα αρχίσει να διαφαίνεται. Θα ξέρουμε προς τα που βαδίζουμε.Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και ας είναι οι καιροί δύσκολοι! Ίσως μετά τις εκλογές τα πράγματα χειροτερέψουν, το θέμα είναι αν θα είμαστε ενωμένοι ή αν πάλι θα βρεθούμε σε “εμπόλεμη ζώνη ” μέσα στην ίδια μας την χώρα. Ίσως η Ευρώπη να θέλει να ρίξει μια χώρα που δείχνει πως ο λαός της μπορεί να αντισταθεί στο κατεστημένο, δεν πρέπει όμως να παραδώσουμε τα όπλα! Ας πέσουμε μαχόμενοι και ενωμένοι!

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password