ΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΥΠΟΘΗΚΗ ΣΤΟ «ΤΑΜΕΙΟ ΣΟΪΜΠΛΕ!»

Σάρκα και οστά λαμβάνει τελικά αυτό που φοβόμασταν όλοι όσοι γράφαμε το τελευταίο διάστημα πως οι τοκογλύφοι δανειστές θέλουν να βάλουν “χέρι” στα έσοδα από τον ορυκτό μας πλούτο και πολύ πιθανά ήταν ένας από τους λόγους που οδηγηθήκαμε στα δεσμά των μνημονίων.

Σύμφωνα λοιπόν με αξιόπιστες πηγές του ΥΠΟΙΚ, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός Ταμείου στο οποίο, με ορίζοντα 30ετίας, θα δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 50 δισ. ευρώ, ως αξία των περιουσιακών του στοιχείων (ακίνητα, μετοχές, κ.λπ.).

Από τα 50 δισ. ευρώ το 50% θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση των τραπεζών (εκτιμάται ότι θα χρειαστούν από 10 έως 25 δισ. ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών), ενώ το υπόλοιπο 50% θα πάει σε ανάπτυξη [1/2] και χρέος [1/2]

Στο νέο Ταμείο επίσης θα περιληφθούν και τα έσοδα που θα προέλθουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας μας!

Οι «ευρωπαίοι εταίροι» στην ουσία έχουν ως στόχο τα πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Από την στιγμή που το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο και δεν είναι δυνατή κανενός είδους εξυπηρέτησή του, η εκμετάλλευση ή καλύτερα το ξεπούλημα τους είναι η ευκολότερη λύση.

Το σχέδιο των «εταίρων» μας ήταν και είναι να υφαρπάξουν, έναντι πινακίου φακής, ο,τιδήποτε έχει πραγματική αξία στην Ελλάδα.

Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να κάνουμε ειδική μνεία σε δύο επιστήμονες, που με τις επιστημονικές τους μελέτες, έχουν βεβαιώσει και αποδείξει ότι η χώρα διαθέτει μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου. Ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης Αντ. Φώσκολος και ο Καθηγητής Αβραάμ Ζελελίδης, τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει μάχη με το σύστημα της διαπλοκής, το οποίο δεν θέλει η χώρα να είναι ενεργειακά ανεξάρτητη.

Σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν στο Ηράκλειο στις 25/5/2012 η Περιφέρεια Κρήτης και το ΤΕΕ/ΤΑΚ, οι δύο Καθηγητές αποκάλυψαν με επιστημονικά δεδομένα και μελέτες, ότι τα κοιτάσματα στην Ελλάδα και κυρίως νοτίως της Κρήτης όχι μόνο υπάρχουν, αλλά μάλιστα μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση, σε 36 μήνες!

Ο Καθηγητής Φώσκολος, παράλληλα, προχώρησε και σε καταγγελίες, παραπέμποντας σε πολιτικά πρόσωπα και τεράστια οικονομικά συμφέροντα που εισάγουν υδρογονάνθρακες και δεν θέλουν η Ελλάδα να βγάλει τα δικά της αποθέματα πετρελαίου. Ο ίδιος μιλάει με αριθμούς λέγοντας ότι μία μονάδα υδρογονανθράκων που κοστίζει 3 ευρώ, η Ελλάδα την εισάγει έναντι 11 ευρώ και την πωλεί στον καταναλωτή έναντι 17 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ.Φώσκολο, πολιτικό πρόσωπο της Κρήτης τον χαρακτήρισε δημαγωγό, κατηγορώντας τον για εμπόριο ψεύτικων ελπίδων.

Ο Καθηγητής Ζελελίδης κάνει λόγο για 1,5 τρις. κυβικά υδρογονανθράκων στα νότια της Κρήτης, ενώ και ο ίδιος αναφέρεται σε οικονομικά συμφέροντα εταιρειών με τις “ευλογίες” πολιτικών προσώπων.

Στην “αντίθετη” πλευρά βρίσκονται οι κ.κ. Ζαφειρόπουλος, Μαρνέλης από τα ΕΛ.ΠΕ. και Νικολάου που εμφανίζονται από αρνητικοί ως επιφυλακτικοί.

Ακολουθούν video-ρεπορτάζ από το Κρήτη Tv και το Cretalive. Το video σε αυτό το link: https://www.youtube.com/watch?t=104&v=MXcTLWB22jE

Επίσης ο Καθ. Ζελελίδης έχει κάνει ειδική αναφορά και στα αποθέματα που υπάρχουν στην περιοχή του Ιονίου, περισότερες πληροφορίες εδώ: http://goo.gl/MYUXIs
Το Σεπτέμβρη του 2014 ο Καθ. Φώσκολος είχε τονίσει, ότι η ελληνική πολιτεία θα αρχίσει να εισπράττει μόλις ξεκινήσουν οι γεωτρήσεις, εκτιμώντας ότι νοτίως της

Κρήτης υπάρχουν 4,5 έως 5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 1,5 έως 2 δισ. βαρέλια πετρελαίου», ενώ ανέφερε ότι οι εκτιμήσεις που παρέδωσε στον πρωθυπουργό πριν από δύο χρόνια ήταν μετριοπαθείς.

Σύμφωνα με το “Έθνος”, αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον τότε πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, ο κ. Φώσκολος είχε δηλώσει τα εξής: «Όταν με κάλεσε ο πρωθυπουργός με ρώτησε ποια είναι τα αποθέματα για να τα βάλω ως αντίβαρο στο χρέος.

Του είπα: 2 δισ. βαρέλια πετρελαίου στο Ιόνιο, 1,5-2 δισ. βαρέλια στην Κρήτη και 3,5 με 4 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικό αέριο. Αφού τελείωσαν οι γεωφυσικές έρευνες και πήγαν τα στοιχεία στο Χιούστον, τα νεότερα στοιχεία ανέφεραν: 10 δισ. βαρέλια πετρελαίου στο Ιόνιο, ενώ για την Κρήτη συζητάμε με βάση τον συσχετισμό της Κύπρου με την Ελλάδα, γιατί τα πετρώματα είναι τα ίδια, δηλαδή για τουλάχιστον άλλα 5 δισ. βαρέλια κάτω από την Κρήτη, δηλαδή 15 δισ. βαρέλια και 4,5-5 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου». Περισσότερα εδώ: http://goo.gl/MwjpT8

Επίσης αξίζει να δείτε τον Ομότιμο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης και συνεργάτη του Institute of National Resources of Canada, στην εκπομπή “Καλημέρα

ΣΚΑΪ” με τον Γιώργο Αυτιά (08/12/2012). Το βίντεο εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=patkLYR_HaI

Αλλά και η παρουσία του στο τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV ήταν εξόχως σημαντική με αποκυπτικά στοιχεία για τα αποθέματα της χώρας.Δείτε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=wsSGu9GB5bk
Και εδώ https://www.youtube.com/watch?v=TH9clcDKFcc μπορείτε να δείτε δηλώσεις του Καθηγητή Γεωλογίας Αβράαμ Ζελελίδη στην τηλεοπτική εκπομπή “ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ” LIVE με τον Σεραφείμ Κοτρώτσο στο Action24
Η κυβέρνηση της αριστεράς υποθηκεύει το μέλλον της χώρας και υποκύπτει στα κελεύσματα της Γερμανίας. Όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η σημερινή δείχνει αδύνατη να θεσπίσει και να οριοθετήσει την ελληνικής ΑΟΖ. Αντί να να προβούμε στην δημιουργία μιας ισχυρής συμμαχίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου με σκοπό την συνεργασία στον τομέα των υδρογονανθράκων, πέφτουμε στα ”δόντια” των τοκογλύφων δίνοντας γη και υδωρ.

Μας φόρτωσαν ένα κατασκευασμένο χρέος χωρίς να έχει υπάρξει λογιστικός έλεγχος, δημιούργησαν ένα τραπεζικό προτεκτοράτο, με την Ελλάδα να μετατρέπεται από χώρα σε..χώρο.

Το πολιτικό σύστημα εμπαίζει τον ελληνικό λαό δηλώνοντας ότι η αφαίμαξή του είναι απαραίτητη για την… σωτηρία της πατρίδας. Στην πραγματικότητα όμως δε σώζεται η Πατρίδα, αλλά το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password