Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Η Κρήτη πρέπει να συνδυάσει με έξυπνο τρόπο τον Τουρισμό, την Ελαιοπαραγωγή και την Ενέργεια. Τα θεμελιακά συστατικά για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η ελληνική καινοτομία, ο ζεόλιθος της Θράκης και το φυσικό αέριο Νότια της Κρήτης. Το όλο πλαίσιο πρέπει να το διαχειριστεί στρατηγικά, γιατί θα πρέπει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον.

Με άλλα λόγια ο αγώνας της Κρήτης είναι πρακτικός κι όχι πια μια θεωρητική γενικολογία. Θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός δυνάμεων μεταξύ της Περιφέρειας, των Δήμων, του Master Υδρογονανθράκων του ΤΕΙ Ηρακλείου. Έτσι θα δούμε εφαρμογές ζεόλιθου στις καλλιέργειες για την αντιμετώπιση του δάκου και στη συνέχεια του κατσίγαρου, για να περάσουμε πιο δυναμικά στην κατηγορία Ultra Premium και ταυτόχρονα να έχουμε ένα τοπικό προϊόν που προσελκύει τον Τουρισμό δίχως τα αρνητικά, αφού θα υπάρχει ποιότητα αυξημένη και μάλιστα χωρίς οσμές.

Με το φυσικό αέριο θα έχουμε ενέργεια πιο φθηνή και μάλιστα δίχως ρύπανση για το περιβάλλον. Όλα αυτά σημαίνουν ότι θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας, αλλά και μεγαλύτερη κινητικότητα στον επιχειρηματικό κόσμο που θα έχει πια ένα νέο όραμα, ακόμα πιο αποτελεσματικό για τη συνέχεια της Κρήτης. Με αυτά τα θεμέλια μπορούμε να χτίσουμε το μέλλον που θα έχει, λόγω ανάγκης, ένα δίκτυο φυσικού αερίου με ανάπτυξη και στη Νότια Κρήτη, αλλά βέβαια κι ένα οδικό δίκτυο για να ενισχυθούν όλες αυτές οι υποδομές σε πρακτικό επίπεδο.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password