ΥΠΟΘΕΣΗ DEUTSCHE BANK: Η ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΜΕΡΚΕΛ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ…!

Mια καγκελάριος που παθαίνει όσα μας έκανε; Έτσι φαίνεται πως εξελίσσεται η κατάσταση για τη Μέρκελ όσον αφορά τις εξελίξεις στη Deutsche Bank δεδομένης της σκληρής γραμμής που το Βερολίνο επέβαλε στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες.

Όπως ανέφεραν γερμανικά μέσα η γερμανική κυβέρνηση σκοπεύει να διασώσει την εν λόγω τράπεζα. Πως όμως θα κάνει κάτι τέτοιο την στιγμή που είχε απαγορεύσει ανάλογα μέτρα στις εν κρίση ευρωπαϊκές χώρες; Η κυβέρνηση Μέρκελ αρνήθηκα πως θα διαθέσει κρατικό χρήμα για τη διάσωση της Deutsche Bank.

Όμως η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα είναι κοινό μυστικό πως πιέζεται ιδιαιτέρως μετά και την απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλουν πρόστιμο 14 δισ. δολαρίων. Η Γερμανία επέβαλε στην Ιταλία και σε άλλες χώρες να μην επιχειρήσουν τη διάσωση των δικών τους τραπεζών και άρα δεν μπορεί να χαλαρώσει η ίδια την στάση της έναντι της δικής της τράπεζας, έγραψε η Frankfurter Allgemeine.

Ενώ η Sueddeutsche Zeitung γράφει πως η διάθεση κρατικού χρήματος για τη διάσωση της τράπεζας θα εξέθετε τη Μέρκελ στους ψηφοφόρους της ενόψει μάλιστα εκλογών την ώρα που το προσφυγικό έχει ήδη υπονομεύσει τη θέση της και έχει καταστήσει το ξενοφοβικό AfD φόβητρο.

http://www.reuters.com/article/us-germany-deutsche-bank-idUSKCN1213D5

Πηγή: mignatiou.com

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password