Απαράδεκτη και αποτυχημένη η διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος

Ένα πολύ σημαντικό θέμα των ημερών είναι η απελευθέρωση των μεταναστών από το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Τα καινούρια νέα… είναι ότι αφήνονται ελεύθεροι και στη συνέχεια επιβιβάζονται σε λεωφορείο το οποίο τους οδηγεί στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Ομόνοια!

Δεν είναι απλώς απαράδεκτες αυτές οι αποφάσεις είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ για τη δημόσια ασφάλεια!

Στο όνομα του δήθεν κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, αφήνονται ελεύθεροι στο δρόμο άνθρωποι που δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, που –αρκετοί από αυτούς- έχουν διαπράξει αδικήματα και θα έπρεπε να είναι έγκλειστοι σε κάποια φυλακή, που είναι άρρωστοι με σοβαρές μεταδοτικές ασθένειες.

Και αφέθηκαν –αν είναι δυνατόν! – στο κέντρο της Αθήνας ώστε να περιφέρονται πεινασμένοι και απελπισμένοι αλλά όμως… ελεύθεροι!

Αναρωτιέμαι όμως γιατί δεν τους άφησε το λεωφορείο στην Κηφισιά, στην Εκάλη ή στη Γλυφάδα για να θαυμάσουν τα ωραία προάστεια μας; Οι πολιτικοί μας που ζουν εκεί κατά πλειοψηφία θα μπορούσαν άνετα να τους φιλοξενήσουν στα σπίτια τους και να τους περιθάλψουν.

Ποτέ στην Ελλάδα δεν είχαμε μεταναστευτική πολιτική και εξακολουθούμε να μην έχουμε έστω κι αν τώρα έχουμεΥπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Οι πολιτικοί ήταν πάντα και παντελώς αδιάφοροι και μη ενημερωμένοι για το τόσο σοβαρό αυτό θέμα και έπαιρναν –και συνεχίζουν να παίρνουν- αποφάσεις του ποδαριού.

Ποτέ δεν εξέτασαν σημαντικά ερωτήματα:

Ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός των μεταναστών που έρθει στην Ελλάδα;

Πόσους μετανάστες αντέχει η χώρα;

Κατάλαβαν ότι υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ νόμιμης και παράνομης μετανάστευσης;

Από αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα, πόσοι είναι νόμιμοι και πόσοι παράνομοι;

Τι κάνουν οι άλλες χώρες για τον περιορισμό της έλευσης παράνομων μεταναστών;

Έκαναν αυστηρά διαβήματα στην Τουρκία, η οποία αποτελεί το βασικό κέντρο προέλευσης των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα;

Τι εντολές έχει το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Αστυνομία για την είσοδο των παράνομων μεταναστών;

Αυτοί στους οποίους επιτρέπεεται η είσοδος στη χώρα εξετάζονται από υγειονομική επιτροπή;

Με την απελευθέρωση των μεταναστών και το…άδειασμα τους στην Ομόνοια θα δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα:

Θα αναγκαστούν να κάνουν παραβατικές συμπεριφορές για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Τα φαινόμενα εγκληματικότητας θα αυξηθούν.

Η φυματίωση και οι άλλες μεταδοτικές ασθένειες που έχουν θα μεταδοθούν ταχύτατα (άκουσα στην τηλεόραση χθες ότι ένας βαριά ασθενής από αυτούς, χωρίς χαρτιά, προσελήφθη σε μία ταβέρνα!!).

Η υποβάθμιση του κέντρου θα συνεχιστεί και θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη.

Η διακίνηση των ναρκωτικών επίσης θα αυξηθεί.

Τα εμπορικά καταστήματα του κέντρου θα υποστούν ένα ακόμη πλήγμα.

Οι Έλληνες πολίτες, αγαπητοί κύριοι βουλευτές και υπουργοί, πληρώνουν τους φόρους τους, την ασφάλισή τους για την νοσηλεία και περίθαλψή τους, έχουν όλα τα νόμιμα και απαραίτητα έγγραφα και την πιστοποίηση της ταυτότητάς τους.

Αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του δικαίου, της ισονομίας και της νομιμότητας να κυκλοφορούν ελεύθεροι στη χώρα μας άνθρωποι που δεν έχουν ταυτότητα!!, να νοσηλεύονται δωρεάν στα νοσοκομεία, να ενοικιάζουν σπίτια χωρίς καμία απόδειξη, να ανοίγουν καταστήματα χωρίς καμία άδεια, να προσλαμβάνονται χωρίς επίσημα χαρτιά και να εργάζονται ανασφάλιστοι, χωρίς να έχει ελεγχθεί το ποινικό τους μητρώο και η υγειονομική τους κατάσταση.

Και επειδή παρ’ όλα αυτά έχουμε Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, την κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, θα θέλατε σίγουρα να μάθετε την ….ιστορία της αλλά και τα πρόσφατα πεπραγμένα της.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου είναι μαχόμενη δικηγόρος , συνδικαλίστρια, και ήταν συνήγορος υπεράσπισης κατηγορουμένων για τρομοκρατία –οι οποίοι στη συνέχεια καταδικάστηκαν- του Ηρακλή Κωστάρη της 17Ν και του Κώστα Αγαπίου του ΕΛΑ!!

Επίσης σήμερα η Ημερησία έχει δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο συνεργάτης της κ. Χριστοδουλοπούλου έδωσε τη διαταγή για να ανοίξουν τα σύνορα http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113471617

Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, ας βγει η Υπουργός να το διαψεύσει. Αν όμως ισχύει, πρέπει να παραιτηθεί πάραυτα.

Πρώτα έπρεπε να χαράξουν μεταναστευτική πολιτική, να την ανακοινώσουν στο λαό, να δουν τις αντιδράσεις του και μετά να κάνουν τέτοιες άγριες κινήσεις. Το θέμα αυτό έχει αναχθεί στη συνείδηση του λαού μας σε πρώτο θέμα και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί είναι τεράστιοι, όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για την επιβίωση του έθνους.

Δεν θα πρέπει να αισθάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα γιατί έχουν το λαό με το μέρος τους. Με ένα και μόνο τέτοιο λάθος μπορεί να δουν πολύ σύντομα και απότομα τη δημότικοτητά τους να κατακρημνίζεται.

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password