Η ΛΥΣΗ, ΟΧΙ Η ΡΗΞΗ (ΜΕΡΟΣ Β’, ΜΕ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ)

Πριν από μερικούς μήνες, συγκεκριμένα την 1η Μαϊου του 2015, έγραψα ένα άρθρο με τίτλο “Η ΛΥΣΗ, ΌΧΙ Η ΡΗΞΗ¨ https://www.ithesis.gr/politikh/i-lisi-ochi-i-rixi/ για το οποίο θα ήθελα να δώσω μερικές εξηγήσεις σε όσους το διάβασαν. 

Ο λόγος είναι διότι το κείμενο αυτό φαίνεται να συμφωνεί με την πρόταση του Σόιμπλε, που πρότεινε την προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ για πέντε χρόνια.

Φυσικά δεν γνώριζα τίποτε γι’ αυτές τις προθέσεις του Σόιμπλε, ούτε βεβαια είχα ποτέ καμία σχέση με τον κ. Βαρουφάκη, ωστόσο πρέπει να ξεκαθαρίσω -και αυτό είναι πολύ σημαντικό- ότι η δική μου πρόταση δεν σχετίζεται με κλείδωμα του παράλληλου νομίσματος με το ευρώ, όπως προτείνει ο Σόιμπλε.

Εφ’ όσον οι δανειστές (οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν το άρθρο μου “Η Μεγάλη Απάτη ενάντια στο Κράτος και το Λαό” https://www.ithesis.gr/oikonomia/i-megali-apati-enantia-sto-kratos-ke-ton-lao/  που εξηγεί ποιοι είναι οι δανειστές) φέρθηκαν με έναν τέτοιον ανελέητο τρόπο, χρησιμοποιώντας εργαλεία σχεδόν “οικονομικών δολοφόνων” τότε και η Ελλάδα έχει το δικαίωμα να κάνει τη χώρα «οικονομικό παράδεισο», ένα είδος Λουξεμβούργου ώστε να επανεισέλθουν στη χώρα τα δισεκατομμύρια που έφυγαν στο εξωτερικό. Και όχι μόνο αυτά αλλά και εκείνα που ψάχνουν καθημερινά για επενδύσεις, από οπουδήποτε κι αν προέρχονται.  

Εάν η Ελλάδα αφεθεί να αποστραγγισθεί από κάθε κρατικό πλούτο της, μετά το τέλος της τριετίας και του τρίτου μνημονίου, οι «δανειστές» θα μας πετάξουν έξω χωρίς έλεος και χωρίς την παραμικρή αποζημίωση. Τότε το GREXIT θα είναι τραγικό για την Ελλάδα και θα είναι πολύ αργά πλέον για οποιαδήποτε εναλλακτική ή συμβιβαστική λύση.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password