ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ – ΤΕΤΑΡΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΡΥΘΜΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ!

Ολοένα και χειρότερη γίνεται η κατάσταση με την υπογεννητικότητα στην πατρίδα μας. Αν, ως Έλληνες, δεν λάβουμε σοβαρά μέτρα, τότε με μαθηματική ακρίβεια σε λίγα μόλις χρόνια, θα αποτελούμε μειονότητα στην ίδια μας την χώρα.

Αν δεν συμβεί κάποιο «δημογραφικό θαύμα», η δραματική μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη καθώς το ποσοστό γονιμότητας αναμένεται να διαμορφωθεί στο 1,58 το 2060.

Κάθε γενιά για να αναπαραχθεί χρειάζεται κατ’ ελάχιστον 2.1 (δείκτης γεννητικότητας) παιδιά κατά μέσο όρο ανά γυναίκα: η ελληνική οικογένεια γεννά 1-1.3.

Πριν λίγες ημέρες το World Economic Forum δημοσίευσε μια λίστα με τον ρυθμό γονιμότητας και η Ελλάδα είναι 4η χώρα στον κόσμο σε ρυθμό μείωσης πληθυσμού!!
Εδώ το λινκ: https://agenda.weforum.org/2015/07/these-countries-are-shrinking-the-fastest/

Με αυτό το ρυθμό μέχρι το 2060 ο πληθυσμός της Ελλάδα θα έχει μείνει στα περίπου 3-4 εκατομμύρια με άλλα περίπου τόσα εκατομμύρια μεταναστών, δημιουργώντας μια εκρηκτική κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον του Εθνους μας.

Επιπλέον, η χώρα μας καταλαμβάνει μία θλιβερή πρωτιά όσον αφορά τον αριθμό των αμβλώσεων. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, η Ελλάδα είναι 1η στην Ευρώπη και 3η στον κόσμο σε αμβλώσεις καθώς συντελούνται ετησίως περίπου 250.000 αμβλώσεις, αριθμός υπερδιπλάσιος των γεννήσεων. Οι ειδικοί μάλιστα υποπτεύονται ότι τα περιστατικά ξεπερνούν τα 500.000.

Τα αίτια για αυτή την ζοφερή κατάσταση πολλά. Εν εξ’ αυτών ο σύγχρονος τρόπος ζωής, η καθημερινότητα και τα ξεπεσμένα δυτικά πρότυπα έχουν δημιουρήσει αυτή την εικόνα.

Η εκρηκτική άνοδος όμως συντελέστηκε από τότε που η χώρα αλυσοδέθηκε στα μνημόνια. Σήμερα, στην Ελλάδα των μνημονίων, η κατάσταση μοιάζει πλέον μη αναστρέψιμη.

Την περίοδο 2010 – 2013, δηλαδή την τριετία που ξεκίνησαν η οικονομική κρίση και η ύφεση στην Ελλάδα, η συνολική μείωση του πληθυσμού της χώρας (θάνατοι και μετανάστευση) υπολογίζεται σε περίπου 190.000 άτομα! Το τραγικό είναι ότι το σύνολο των θανάτων ξεπέρασε αυτό των γεννήσεων, οι οποίες μειώθηκαν μέχρι και 10%, ενώ παράλληλα η μετανάστευση Ελλήνων (νεαρής κυρίως ηλικίας) στο εξωτερικό παρουσίασε κατακόρυφη αύξηση λόγω της καλπάζουσας ανεργίας που μαστίζει τη χώρα μας.

Η αναλογία των νέων στη χώρα μας από 28,6% του συνολικού πληθυσμού που ήταν το 1950, περιορίστηκε στο 20% το 1990, έναντι 51% στην Τουρκία. Σε λίγα χρόνια, ο ένας στους τέσσερις Έλληνες θα έχει ηλικία άνω των 65 ετών, ενώ το 1975 η αναλογία ήταν ένας στους δέκα.

Η οικονομική κατάρρευση της χώρας έχει άμεση σχέση με τους λόγους που οδηγούν τους Ελληνες στο να μην γεννούν παιδιά. Τα μνημονιακά μέτρα αποτρέπουν όλο και περισσότερα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά, ενώ οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες αντιμετωπίζουν με τρόμο το μέλλον βλέποντας από τη μια τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραστικά και από την άλλη την ελληνική πολιτεία να τους συμπεριφέρεται «εχθρικά».

Η γήρανση του πληθυσμού οδηγεί μαθηματικά σε περαιτέρω μείωση του ρυθμού ανάπτυξης και η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο εφιαλτική από το γεγονός ότι τα Ελληνόπουλα, φεύγουν μαζικά στο εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο.

Το 2012, ο δείκτης γεννητικότητας στην Ελλάδα κατρακύλησε στις εννέα γεννήσεις ανά 1.000 κατοίκους, με τον αντίστοιχο αριθμό το 1980 να είναι 15,36. Η δραματική υποχώρηση του δείκτη είχε ξεκινήσει από τη δεκαετία του ‘90. Το 2012 καταγράφηκαν 84.851 γεννήσεις από Ελληνίδες (84,54%) και 15.520 από μετανάστριες (15,46%). Τα αντίστοιχα στοιχεία για το 2011 ήταν 87.426 (82,14%) από Ελληνίδες και 19.002 (17,85%) από αλλοδαπές. Σημειώνεται πως τα τελευταία χρόνια, ο γενικός δείκτης γονιμότητας των αλλοδαπών γυναικών στην Ελλάδα είναι σταθερά υψηλότερος από των Ελληνίδων.

Καταλαβαίνουμε πλέον όλοι ότι οι περισσότερες γεννήσεις αφορούν άτομα αλλοδαπής προέλευσης. Αν αναλογιστούμε πως εκατομμύρια των μουσουλμάνων που έχουν κατακλύσει την χώρα μας, κάνουν από 4-5 παιδιά, τότε ο θάνατος του έθνους είναι εγγύτερα από ποτέ άλλοτε.

Η χώρα μας δεν θα έχει πλέον προσωπικό για τις ΕΔ και αυτό θα καλυφθεί από αλλοδαπούς. Ο εθνικός ιστός θα διαρραγεί μια και καλή, η αλλοίωση της γλώσσας μας θα είναι δεδομένη, και οι γάμοι με άτομα διαφορετικής εθνικής προέλευσης θα μετρέψει την Ελλάδα μια πολυπολυτισμική κοινωνία όπως οι ΗΠΑ. Μόνο που οι ΗΠΑ δεν ήταν ποτέ Εθνος.

Το κράτος φυσικά όπως πάντα λείπει. Αντί να δώσει κίνητρα στις οικογένειες για την απόκτηση ενός παιδιού φθάνει στο σημείο να τιμωρεί και όλους όσοι έχουν 3 και 4 παιδιά.

Οι Έλληνες επιβάλλεται άμεσα να διεκδικήσουν αυτό που τους αξίζει και η ελληνική κυβέρνηση να νομοθετήσει για την παροχή των προνομίων εκείνων που απαιτούνται.
Δεν μπορείς να ψηφίζεις για την παροχή της ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες και ταυτοχρόνως να αφήνεις στο έλεος του θεού τους γηγενείς.
Όλα τα παραπάνω καταγράφουν με χαρακτηριστικό τρόπο, ότι η συνέχεια του Εθνους βρίσκεται σε κίνδυνο. Είναι εθνικό καθήκον να αφυπνιστεί η κυβέρνηση αλλά και εμείς ούτως ώστε να λάβουμε όλες εκείνες τις δημιουργικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν σε αύξηση του πληθυσμού της Ελλάδας και στη συνέχεια του ένδοξου ελληνικόυ Εθνους.

1 Comment

 • ΣΤΑΥΡΟΣ Reply

  6 Αυγούστου, 2015 at 11:05 μμ

  Δεν υπάρχει πραγματική θέληση από τις κυρίαρχες πολιτικές παρατάξεις στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του εθνικού ζωτικού προβλήματος,του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ,της υπογεννητικότητος.Πολλά τα ευχολόγια και κροκοδείλια δάκρυα.
  Τέτοιος διωγμός, από τις Ελληνικές Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, κατά της οικογένειεας με παιδιά και μάλιστα με πολλά παιδιά(τρία και άνω) δεν υπάρχει σε καμία άλλη Χώρα της Υφηλύου. Ακόμη και η Κίνα χαλάρωσε την πολιτική του ενός παιδιού,διότι διαπίστωσαν ότι συνέβαλε στην μείωση της ανάπτυξης και επιτρέπει τα δύο παιδιά.
  Ούτε ένας πρωθυπουργός δεν σήκωσε το ανάστημά του στις παράλλογες απαιτήσεις των πάσης φύσεως ΄΄θεσμών/τροϊκανών/κουαρτέτου΄΄για κατάργηση ακόμη και αυτών των ενεπομεινόντων επιδομάτων. Ούτε ένας πολιτικός αρχηγός μετά την εκλογή της παράταξής του να κυβερνήσει δεν ασχολήθηκε στην πράξη για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό πρόβλημα.
  Κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν θα είναι βιώσιμο εάν δεν λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα.Κάθε 4-5 χρόνια όλο και πιο σκληρά μέτρα θα λαμβάνονται και στο τέλος δεν θα υπάρξει σύστημα.
  Ο πραγματικός δείκτης γονομότητος ήδη είναι κάτω από το 0,9.
  Το ενδιαφέρον των πολιτικών και πολιτειακών θεσμών εξαντλείται στα μέσα ενημερώσεως.
  Επί της ουσίας ένα μεγάλο ΜΗΔΕΝ.
  Το τελευταίο,απαίτηση του ΄΄κουαρτέτου΄΄ να εξοικονομηθούν 900 εκατομ ευρώ από την Αλληλεγγύη/Πρόνοια,όταν το σύνολο των επιδομάτων και υποστηρικτικών μέτρων του Υπ. Εργασίας δεν ξεπερνά τα 800 εκατομ. ευρώ.Ήτοι πλήρης κατάργηση των :στήρηξης τέκνων, πολυτέκνων, τριτέκνων,ΑΜΕΑ κ.α.
  Αυτό δεν λέγεται γενοκτονία;
  Υ.Γ
  Ακόμη και στις Η.Π.Α. αυξήθηκαν οι φωνές που απαιτούν μέτρα για την αντιμετώπιση της μειώσεως του δείκτη, που έπεσε στο 1,95.
  America’s Baby Bust, Updated February 12, 2013, 4:31 p.m. ET
  Οι Αμερικανοί δεν τεκνοποιούν ικανοποιητικά. Οι μακροπρόθεσμες συνέπειες είναι ολέθριες, λέει ο Jonathan V. Last, συγγραφέας του «Τι να περιμένεις όταν κανείς δεν αναμένεται”(δεν υπάρχει ελπίδα) σε μια συζήτηση με την Wall Street Journal Εβδομαδιαία Επιθεώρηση του εκδότη Gary Rosen.

  Εμείς εδώ τι να πούμε;Από ποιόν να αρχίσουμε….

  Σταύρος Πουρτουλίδης
  Πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password