ΣΥΝΤΑ(ΡΑ)ΞΕΙΣ: ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ

Δεν έχει συμπληρωθεί ούτε ένας μήνας από την υπερψήφιση του τρίτου μνημονίου και οι συνέπειες αυτού αρχίζουν να γίνονται τρομερά…”ΑΙΣΘΗΤΕΣ”. Πρώτος σταθμός της ξέφρενης ”μνημονιακής” πορείας ο κλάδος των στυνταξιούχων.

Εν τω μεταξύ, πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Εργασίας υπέπεσε σε σφάλμα ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ: Εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία εξηγούσε το νέο υπολογισμό των συντάξεων αλλά αναγκάστηκε να την αποσύρει σε 24 ώρες καθώς οι υπάλληλοι αδυνατούσαν να τον κατανοήσουν!

Μετά από αυτήν τη γελοιοποίηση του αρμοδίου Υπουργείου, οι πρώτες μειώσεις στις συντάξεις είναι πια γεγονός. Σε Ι.Κ.Α και Δημόσιο,η μείωση που επιβλήθηκε στις συντάξεις είναι 3-4% ενώ στις επικουρικές 6%. Κάποιοι πιθανώς να ισχυριστούν πως η κατάσταση δεν είναι και τόσο τραγική.Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε ενδεχόμενα μαζί τους, αν οι μειώσεις αυτές επιβάλλονταν επί της ισχύουσας αξίας και όχι επί της ονομαστικής των επιπέδων προ των μνημονίων. Βλέπετε, η κυβέρνηση ”ΠΑΡΕΛΕΙΨΕ” να αναφέρει πως οι νέες μειώσεις έγιναν επί της ονομαστικής αξίας πριν την ψήφιση των ”μνημονιακών” νόμων που αφορούσαν το συνταξιοδοτικό!

Έτσι αν ένας συνταξιούχος,επί παραδείγματι, ελάμβανε σύνταξη 1000 ευρώ(προ ”μνημονιακής” εποχής) η μείωση θα ήταν 30-40 ευρώ. Αν σήμερα λαμβάνει σύνταξη 700 ευρώ(διανύουμε ”μνημονιακή” εποχή),η μείωση ανέρχεται στο ποσό των 21-28 ευρώ. Εν ολίγοις, η μείωση αυτή αναφέρεται σε ποσά συντάξεων πριν την επιβολή των ”μνημονιακών” όρων. Δηλαδή οι περικοπές αυτές γίνονται σε αξίες συντάξεων που πλέον δεν υφίστανται, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

Η κυβέρνηση,με την ”ΕΥΑΓΗ ΣΥΜΒΟΛΗ” των κλιμακίων της Ε.Ε., προχωρά στην ενέργεια αυτή για να εξασφαλίσει τις μέγιστες δυνατές εισφορές στα ταμεία του κράτους (δε θα μείνουν εκεί, θα ταξιδέψουν προς το Βερολίνο), ακόμη και αν η πράξη αυτή μας μεταφέρει στη σφαίρα του ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ (υπενθυμίζουμε πως τα ποσά των συντάξεων που έχουν υποστεί την πρόσφατη μείωση, δεν ισχύουν πλέον)

Δε θα επικαλεστούμε το ”ΗΘΙΚΟΝ” του ζητήματος, αφού η προσφάτως παραιτηθείσα κυβέρνηση, σε διάστημα επτά μηνών διακυβέρνησης, έχει αποδείξει πως δε διαθέτει τέτοιου είδους κριτήρια! Ας εστιάσουμε στο νομικό αντίκτυπο της υπόθεσης. Αν ένα άτομο καταχραστεί χρήματα του Δημοσίου Τομέα, χρήματα δηλαδή του κράτους, αντιμετωπίζει κατηγορίες κακουργήματος. Αν το κράτος καταχράται χρήματα του πολίτη, και μάλιστα κατ’εξακολούθηση, τότε τι προβλέπει η νομοθεσία; (ρητορικό το ερώτημα,δεν αναμένεται αποκατάσταση του δικαίου ή έστω μία απάντηση). Η Πολιτεία διαπράττει ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ, με το κίνητρο της ”διάσωσης της πατρίδας’’, αν και άλλοθι δεν αναγνωρίζεται, λόγω πρότερου ΒΡΩΜΙΚΟΥ βίου!
Σίγουρα η ερμηνεία των νομοθετικών διαταγμάτων που θεσπίζουν τη Δημοκρατία γίνεται κατά τρόπο που ΕΞΗΠΗΡΕΤΕΙ το κράτος. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους ηλικιωμένους αυτής της χώρας για τους οποίους η προαναφερθείσα ερμηνεία γίνεται κατά τρόπο ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟ.

Αυτοί οι άνθρωποι, οι συνταξιούχοι, έχουν αφιερώσει τη ζωή τους, μία ολόκληρη ζωή που πολλές φορές χαρακτηριζόταν από ΑΝΤΙΞΟΕΣ συνθήκες εργασίας. Χιλιάδες ωρών εξουθένωσης έχουν προσμετρηθεί μία-μία μέχρι τον τερματισμό, το σημείο της συνταξιοδότησης. Επίσης πολλοί είναι εκείνοι που ”ΠΛΗΡΩΣΑΝ” μία δεύτερη σύνταξη, τη λεγόμενη επικουρική. Δεν τους χαρίστηκε, δούλεψαν σκληρά για να την αποκτήσουν.Η κυβέρνηση με τρόπο εμφατικό και ΑΔΙΑΝΤΡΟΠΟ καθησυχάζει τους συνταξιούχους πως θα ”ΑΡΚΕΣΤΕΙ” στις περικοπές των επικουρικών συντάξεων, χρημάτων που ανήκουν ΔΙΑΚΙΩΜΑΤΙΚΑ στον Έλληνα συνταξιούχο. Όσα χρήματα προσπάθησαν να συγκεντρώσουν όλα αυτά τα χρόνια, όσα στερήθηκαν δεκαετίες για να ζήσουν στη συνέχεια, η κυβέρνηση, εν μία νυκτί, κυριολεκτίκα, ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ και ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ την ΑΡΠΑΓΗ τους!

Ωστόσο φαίνεται πως οι επικουρικές συντάξεις δε στάθηκαν αρκετές για το κράτος,”ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ” και τις κύριες. Οι κόποι τόσων χρόνων ”ΕΞΑΝΕΜΙΖΟΝΤΑΙ” σήμερα και τους ΥΠΕΞΑΙΡΕΙ το ίδιο το κράτος, αδιαφορώντας για το πώς θα επιβιώσουν οι συνταξιούχοι. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε προεκλογικά πως θα πατάξει το έγκλημα και θα συλλάβει τους ενόχους που διαταράσσουν την έννομη τάξη. Μάλλον θα έπρεπε να ξεκινήσει την πάταξη και τις συλλήψεις από τον ίδιο της τον ”εαυτό”!

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password