ΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ #2

Με περισσή απογοήτευση διαπιστώνω ότι ο Έλληνας δεν έχει απαλλαγεί από τη ραγιάδικη νοοτροπία του. Έγινε για μία ακόμη φορά οπαδός, τα “μπλε” και “πράσινα” καφενεία αναβίωσαν και πάλι, Έλληνας τσακώνεται και βρίζει Έλληνα, φιλίες ετών χάλασαν.Μπήκατε στο τρυπάκι που σας έβαλαν και παίζετε καλά το ρόλο σας. Φανατιστήκατε, πήγατε σε συγκεντρώσεις αγκαλιά με πολιτικούς ενώ μέχρι χθες λέγατε ότι αυτοί ήταν υπεύθυνοι για το χάλι σας, αγανακτήσατε που μόνο 60 ευρώ μπορείτε να πάρετε από τα ΑΤΜ ενώ μέχρι πρότινος η τσέπη σας ήταν άδεια, χύσατε δάκρυα που δεν μπορεί να πάρει ο συνταξιούχος τη σύνταξή του και δεν χύσατε ούτε ένα δάκρυ για τον απλήρωτο εδώ και μήνες εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα, κλάψατε γοερά για τις ουρές στα ΑΤΜ και δεν κλάψατε ούτε μία φορά για τις ουρές στα συσσίτια και τον ΟΑΕΔ. 

Και ενώ θέλατε μέχρι προτινος να έχετε άποψη για όλα και απαιτούσατε οι πολιτικοί να παίρνουν τη γνώμη σας, όταν σας ζήτησαν να αποφασίσετε με δημοψήφισμα, είπατε αυτό δεν κάνει, μας μεταθέτει ευθύνες. Και όταν αύριο θα σας φέρει συμφωνία, θα πείτε αυτό είναι προδοσία, μας βάζουν σε νέο μνημόνιο. Και θα ανεβάζετε φωτογραφίες της Μέρκελ με τη μορφή του Χίτλερ ενώ σήμερα ζητάτε την Ευρώπη. Δεν σας είδα όμως να φανατιστείτε και να κλάψετε όταν έμειναν απλήρωτα δάνεια σπιτιών, όταν μπήκαν τόσα λουκέτα σε επιχειρήσεις, όταν η Ακαδημίας, η Σταδίου και η Ερμού έγιναν δρόμοι-φαντάσματα, όταν έφυγαν χιλιάδες φίλοι σας και συνέλλληνες στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά, όταν η ανεργία στους νέους ξεπέρασε το 50%. Ντροπή Έλληνες!! Τώρα κατάλαβα ότι δεν φταίνε και δεν έφταιγαν οι πολιτικοί.Εσείς καθρεφτίζεστε στα πρόσωπά τους…

 
_________
 
Αυτή τη στιγμή έχει αλλοιωθεί το ερώτημα του δημοψηφίσματος. Ο Τσίπρας περιμένει απάντηση αν συμφωνούμε ή όχι με τα μέτρα και το ερώτημα εξελίχθηκε -παραπλανητικά- στο αν μένουμε ή όχι στην Ευρώπη και αν θέλουμε ευρώ ή δραχμή. Κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή η σωστότερη πολιτική κίνηση είναι να αποσύρει το δημοψήφισμα. Όσο για την Ευρώπη βεβαίως και την υποστηρίζουμε όλοι εμείς που λέμε όχι στη συνέχιση τον μνημονίων αλλά έχουμε στο μυαλό μας την Ευρώπη του Κολ, του Ζισκάρ ντ’ Εστέν, του Σουμάν, του Αντενάουερ, του Σπινέλι και του Τσώρτσιλ. Όλοι αυτοί οι μεγάλοι και αληθινοί ηγέτες οραματίστηκαν ειρήνη, σταθερότητα, αλληλεγγύη και διακιοσύνη για τους λαούς της Ευρώπης. Αυτή την Ευρώπη θέλουμε και απαιτούμε, σε αυτήν την Ευρώπη θέλουμε να ζήσουμε!!
 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password