ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!

Το Συνέδριο για τον Πόντο και τη Γενοκτονία στην Άγκυρα! Οι Τούρκοι δημοκράτες και αγωνιστές και οι οπισθοφυλακές του Κεμαλισμού στην Ελλάδα.

Μέρος της ομιλίας στην εκδήλωση που οργάνωσαν ο Ποντιακός Σύλλογος “Κομνηνοί” Νέας Υόρκης και η Πανθρακική Ένωση “Ορφέας” Αμερικής στην Νέα Υόρκη.


Είναι αυτονόητο ότι είναι ιστορικής σημασίας το Συνέδριο  το οποίο πραγματοποιείται στην Άγκυρα με θέμα  «Ο Νομός Τραπεζούντας και το Ποντιακό Ζήτημα στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά» στις 9 Απριλίου. Είναι αποτέλεσμα του ΑΓΩΝΑ μας για την υπόθεση της Γενοκτονίας, στην οποία έχουμε μαζί και Τούρκους δημοκράτες. Για το γεγονός αυτό νιώθω πολύ όμορφα, ανθρωπίνως και πολιτικώς. 
 
Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα περισσεύουν οι προβοκάτορες, οι υπονομευτές και οι αρνητές για το ζήτημα αυτό. Ειδικά για το Συνέδριο είναι πολλά τα μηνύματα, είναι πρόδηλες οι προβοκάτσιες και “το κλείσιμο του ματιού” που γίνονται από τις οπισθοφυλακές του Κεμαλισμού που εξισώνουν τα εγκλήματά του εναντίον των Ελλήνων με άλλες ανύπαρκτες ή αμφιλεγόμενες πράξεις.

Η ουσία όμως και η νίκη μας δεν μπορεί ούτε να αλλοιωθεί ούτε να παραγραφεί. Συνεχίζουμε και συν Θεώ, η δημοκρατία, η αλήθεια και το δίκαιο θα νικήσει το φασισμό, την προπαγάνδα, την άρνηση και την προβοκάτσια. 
 
pontus2

Τo Συνέδριο για τη Γενοκτονία το  διοργανώνει η «Πρωτοβουλία για την Ελευθερία Σκέψης της Άγκυρας» (Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi) και η εφημερίδα«Newroz».
 
Στην Ημερίδα θα απευθύνουν χαιρετισμό οι :Fikret BAŞKAYA και  Sinan ÇİFTYÜREK  ενώ οι εισηγητές είναι οι εξής:
Ahmet DEMİREL: Οι Διασκέψεις για τον Πόντο στο Πρώτο Κοινοβούλιο
Attila TUYGAN : Από τη Μεταρρύθμιση στην Γενοκτονία
Baskın ORAN : Η  Βίαιη Εκκαθάριση των Ρωμιών από την Ανατολή, η Ανταλλαγή Πληθυσμών του 1923 από το Α μέχρι το Ω και η Ολοκλήρωση της το 1964
İsmail BEŞİKÇİ : Η Καταστροφή της Εγγύς Ανατολής και το Ποντιακό Ζήτημα 
Mahmut KONUK : Δύο Φιγούρες της Γενοκτονίας: Sakallı Nurettin Paşa και Topal Osman Ağa
Mert KAYA : Ο Κληροδοτούμενος: Ο Χαμένος Γιος του Πόντου
Στέργιος ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ : Μνήμη και Εξουσία
Tamer ÇİLİNGİR : 353 χιλιάδες: Όχι απλά ένας αριθμός αλλά Άνθρωποι
Θεοφάνης ΜΑΛΚΙΔΗΣ : Γενοκτονία: Το Έγκλημα Εις Βάρος της Ανθρωπότητας

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password