ΠΕΡΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

Χαρακτηριστικότερο γνώρισμα των δυτικών κοινωνιών είναι η επικρατούσα πλήρης σύγχυση. Θα ήταν σφάλμα να υποστηρίξει κάποιος ότι αυτό συμβαίνει παρά την τρομακτική πληροφόρηση.

Συμβαίνει ακριβώς εξ αιτίας αυτής. Θυμήθηκα γράφοντας αυτό ομιλία του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, στην οποία έκανε αναφορά σε στίχους του Άγγλου ποιητού Τόμας Έλλιοτ:

Πού η σοφία, την οποία χάσαμε στη γνώση;

Πού η γνώση, την οποία χάσαμε στην πληροφόρηση;

Οι ελέγχοντες την πληροφόρηση σήμερα έχουν ως στόχο να προκαλούν σε βάθος σύγχυση της κοινής γνώμης, ώστε να αδυνατεί αυτή να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα και να ερμηνεύει τα συμβαίνοντα. Και έχει δίκαιο ο διαπρεπής γλωσσολόγος Νόαμ Τσόμσκυ να αποκαλεί κάθε λαό ως ένα ζαλισμένο κοπάδι.

Αφορμή για το άρθρο στάθηκε η λήψη, μέσω διαδικτύου, κειμένου με σημαντική πληροφορία, που όμως δεν είναι πρόσφατη είδηση. Ερευνώντας βρήκα ότι είχε δημοσιευθεί στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 6 Φεβρουαρίου. Άραγε ήταν ασήμαντη, ώστε να μη σχολιαστεί ή έχουμε χάσει το κριτήριο διάκρισης σημαντικού – ασημάντου;

Παραθέτω το δημοσίευμα:

«Οι διαστάσεις του προσφυγικού ζητήματος ξεπερνούν εκείνες μιας μικρής χώρας όπως η Ελλάδα, ανέφερε προς πάσα κατεύθυνση –τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας μας αλλά και στο εσωτερικό της Εκκλησίας– ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ, μετέχοντας σε υψηλού επιπέδου συνάντηση του ΟΗΕ, η οποία συνδιοργανώθηκε με το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών.
Στην έκθεσή του ο κ. Γαβριήλ, κάνοντας αναφορά στην παρουσίαση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, επισήμανε ότι «το δυστυχέστερο όλων βεβαίως τυγχάνει η τραγική διαπίστωση των εμπεριστατωμένων στοιχείων που παρουσιάστηκαν αναφορικά με τη Γηραιά μας ήπειρο. Το έτος 2050 έχουν προβλέψει μείωση του συνολικού ευρωπαϊκού πληθυσμού κατά 120% από τη στιγμή που από τα 450.000.000 πολιτών της Ευρωπαϊκής Ηπείρου σήμερα, θα έχουν απομείνει μόλις 310.000.000, γεγονός το οποίο δημιουργεί νέες προκλήσεις και πραγματικότητες».

«Μου προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση ο κυνισμός με τον οποίο παρουσιάστηκαν τα ως άνω στοιχεία» πρόσθεσε ο κ. Γαβριήλ, τονίζοντας: «Τα συνέδεσαν μάλιστα με το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα κάθε χώρας, με αποτέλεσμα να αποδεικνύεται η αδυναμία των Ταμείων να συντηρήσουν πολλούς υπερήλικες συνανθρώπους μας. Η διαπίστωσή τους λοιπόν ήταν ότι χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η Ευρώπη το προσφυγικό ρεύμα, και όπως χαρακτηριστικά ελέχθη, ακόμα και αν δεν υπήρχε η συριακή έξοδος έπρεπε να είχαμε δημιουργήσει μία παρόμοια. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς τον κυνισμό, όπως και προανέφερα, αλλά και τη μεγάλη αλλαγή που ετοιμάζεται να βιώσει η Ευρώπη εξαιτίας της υπογεννητικότητας και του υψηλού βιοτικού επιπέδου που σαφώς αποτρέπει την “ταλαιπωρία” των νέων οικογενειών. Είναι δύσκολο για μία σύγχρονη οικογένεια να επιλέξει την απόκτηση περισσοτέρων του ενός τέκνου, γεγονός τελείως αντίθετο με ό,τι παρατηρείται στις αντίστοιχες ισλαμικές οικογένειες. Ο Οργανισμός Μετανάστευσης ζήτησε από τους εκπροσώπους των θρησκειών να βοηθήσουν στη διαδικασία ενσωμάτωσης».

Η πρόεδρος της Υπάτης Αρμοστείας Προσφύγων, Janice Marshal, κάνοντας αναφορά στη χώρα μας, τόνισε την άριστη σχέση της με την Ελληνική Εκκλησία και τους Οργανισμούς της (Οικουμενικό Πρόγραμμα Προσφύγων, Αποστολή, μητροπόλεις).

Ο ΟΗΕ έλυσε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τον πλανήτη μας, επέτυχε δηλαδή να τερματιστούν οι πόλεμοι, να παύσει η εκμετάλλευση των λαών των φτωχών χωρών και θεώρησε καλό να ασχοληθεί με το πρόβλημα της δημογραφικής κατάρρευσης της «γηραιάς» ηπείρου. Τα στοιχεία που παρατίθενται δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Γνωρίζουν οι πάντες ότι η Ευρώπη καταρρέει δημογραφικά. Δεν αναζητούν όμως την αιτία του κακού, καθώς αμφιβάλλω, αν οι αρμόδιοι το θεωρούν κακό. Απόδειξη συνιστά η μαρτυρία του μητροπολίτου ότι τα στοιχεία παρουσιάστηκαν από τους αρμοδίους με κυνισμό. Κυνική είναι και η άποψη ότι, αν δεν υπήρχε η συριακή έξοδος έπρεπε να είχε δημιουργηθεί κάποια. Από ποιους; Τον θλιβερό ΟΗΕ; Και ικανοποιούνται από τον τρόπο, με τον οποίο επετεύχθη η έξοδος, ενώ είναι βέβαιο ότι η ΕΕ θα εξασφάλιζε πολλαπλάσιους μετανάστες μέσω διμερών συμφωνιών με φτωχές χώρες του πλανήτη, που αντιμετωπίζουν δημογραφική ευρωστία, αλλά αδυνατούν να θρέψουν τους λαούς τους λόγω της άγριας καταλήστευσης από τους δυτικούς; Είναι προφανές ότι μας εξουσιάζουν κάκιστοι μισάνθρωποι, στην υπηρεσία των οποίων προσφεύγουν πολλοί «επαΐοντες»!

Εντύπωση προκαλεί η συσχέτιση της δημογραφικής κατάρρευσης με την επακόλουθη κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και η δήθεν έγνοια τους να εξασφαλιστούν οι συντάξεις το 2050, τότε που μάλλον δεν θα υπάρχουν ασφαλιστικά ταμεία. Δεν είναι θλιβερή, αν δεν προκαλεί το γέλιο, η προσδοκία να περισωθεί το ασφαλιστικό σύστημα με την είσοδο στη χώρα μερικών εκατομμυρίων και μόνο προσφύγων και, αν δεν φθάνουν αυτοί, και μεταναστών; Προφανώς χρειάζονται δεκάδες εκατομμύρια, αν όχι εκαντοντάδα και πλέον. Το ερώτημα όμως που δεν ετέθη είναι πόσους μπορεί να απορροφήσει η ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, που τελεί επίσης υπό κατάρρευση κάτω από τα πλήγματα που δέχεται από τις ασιατικές, στις οποίες έχουν επενδύσει οι άπληστοι για κέρδη κεφαλαιοκράτες. Το μόνο που θα προσφέρουν οι νεοπροσερχόμενοι θα είναι ολιγόχρονη παράταση βίου κάποιων επιχειρήσεων με τη «νόμιμη» καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας, η οποία όμως θα εκτινάξει την ανεργία του εγχώριου εργατικού δυναμικού στα ύψη, όπως συνέβη στη χώρα μας. Οι ιθύνοντες στον δυτικό κόσμο πάσχουν από ανίατη βεβαιότητα ότι όλα βαίνουν καλώς και καυχώνται ότι έχουν απλές λύσεις για όλα τα προβλήματα!

Όταν άρχισε η ροή προσφύγων, στους οποίους προστέθηκαν με την πάροδο του χρόνου και οικονομικοί μετανάστες, άρχισε να διαδίδεται από κύκλους, που αντιπαλεύουν τη νέα τάξη πραγμάτων, ότι υπάρχει σχέδιο αφανισμού της ιδιοπροσωπείας των λαών της Ευρώπης. Κάποιοι άκρως ελληνοκεντρικοί θεώρησαν ότι η χώρα μας και ο λαός της είναι ο αποκλειστικός στόχος. Δεν τολμούν πολλοί να αποδεχθούν αυτή την άποψη, διότι δέχονται ενορχηστρωμένα τα πυρά των κατηγόρων για διασπορά απόψεων συνωμοσιολογίας. Γιατί άραγε όλοι αυτοί οι κατήγοροι, προερχόμενοι από όλο σχεδόν το φάσμα του πολιτικού χώρου, δεν τηρούν επιφυλακτική τουλάχιστον στάση, αλλά θεωρούν επιβεβλημένο να υπαραμυνθούν του συστήματος, το οποίο εμφανέστατα πλέον ασκεί την εξουσία στον πλανήτη μας; Κάποιοι προφανώς για λόγους συμφερόντων. Οι άλλοι όμως; Νεροκουβαλητές; Εμμένουν ακόμη στην άποψη αυτή ακόμη και τώρα που οι «εταίροι» μας έκλεισαν τα σύνορα, ώστε οι προσερχόμενοι να εγκλωβίζονται στη χώρα μας! Μήπως οι κρατούντες έχουν ιδιαίτερη έγνοια για τη χώρα μας, η οποία απειλείται εκ των πρώτων με δημογραφική κατάρρευση και θέλουν να τη «σώσουν» πρώτη;

Κλείνω με τη διαπίστωση κατά τη σύσκεψη ότι το υψηλό βιοτικό επίπεδο είναι αποτρεπτικό της «ταλαιπωρίας» των ευρωπαϊκών οικογενειών με την απόκτηση περισσοτέρων του ενός τέκνου, σε αντίθεση με τις ισλαμικές οικογένειες! Τα άκουσαν αυτά οι εκπρόσωποι των «Εκκλησιών», κομπάρσοι πλέον στις εξελίξεις, καθώς ο διαχρονικός ενδοτισμός και η υποταγή στην εκάστοτε εξουσία έκανε τους λαούς να στρέψουν την πλάτη τους στην πίστη και να υιοθετήσουν τον σκοταδισμό του αθεϊσμού της νεωτερικότητας; Τα άκουσαν αυτά και τι έκαναν; Αποδέχθηκαν άραγε τον ρόλο, που οι ιθύνοντες του ΟΗΕ ανέθεσαν σ’ αυτούς, δηλαδή να βοηθήσουν στη διαδικασία της ενσωμάτωσης; Πώς άραγε; Πουλώντας ναούς σε αχρησία, για να μετατραπούν σε τζαμιά, ή κάνοντας εκκλήσεις σε ώτα μη ακουόντων για ειρηνική συνύπαρξη σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες; Τι μπορούν να πουν τώρα που ο φόβος για τρομοκρατικά κτυπήματα έχει παραλύσει τους πάντες και οι οπαδοί του ολοκληρωτισμού, αυτόκλητοι δήθεν εθνοσωτήρες, ετοιμάζονται να πάρουν εκδίκηση από τους υπέρμαχους της άθλιας «δημοκρατίας» των πλουτοκρατών; Και καλά οι άλλοι, η όντως όμως Εκκλησία, η ορθόδοξη, θα εξακολουθεί κι αυτή να σέρνεται όπως οι «Εκκλησίες» του Π.Σ.Ε και το Βατικανό πίσω από τους ολετήρες των λαών του πλανήτη; Μήπως πρέπει να αισθανθούν οι πνευματικοί ηγέτες της Ορθοδοξίας ότι είναι καιρός για την έναρξη επανευαγγελισμού τόσο των κατά την ταυτότητα ορθοδόξων λαών, όσο και των άλλων των τύποις ανηκόντων, αν δεν δηλώνουν άθεοι, σε κάποια χριστιανική ομολογία.

Αναμφισβήτητα το μεταναστευτικό δεν είναι οικονομικό και μόνο πρόβλημα, όπως το παρουσιάζουν οι οπαδοί της νέας τάξης πραγμάτων. Είναι σχέδιο αφανισμού των λαών, λαών που καυχώνται για την πρόοδό τους, ενώ βιώνουν την έσχατη παρακμή τους.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password