Μηπως εισαι κι εσυ ενας μικρος Μητσος, ο εντεκατος;

Όλοι παρακολουθήσαμε την ιστορία που εκτυλίχτηκε πριν λίγες ημέρες σχετικά με την καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη για απόπειρα χρηματισμού του, προκειμένου να δώσει θετική ψήφο στον Σταύρο Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, όλοι ασχολήθηκαν με τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Όχι όμως με όλους τους εμπλεκόμενους.

Σε αυτές τις γραμμές θα ασχοληθούμε με τον άνθρωπο που ξεκίνησε την υπόθεση, τον «μικρό Μήτσο» Λάκη Λαζόπουλο.

Έκανε την αναφορά στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και από εκείνη την στιγμή μέχρι και τώρα που γράφονται τούτες οι αράδες, ο «μικρός Μήτσος» είναι άφαντος.

Πριν έρθουμε όμως στο σήμερα, επιτρέψτε μου να πάμε στο παρελθόν, όχι στο πολύ μακρινό.

Ο Λαζόπουλος ισχυριζόταν πάντα και ισχυρίζεται (περί ισχυρισμού πρόκειται), ότι έκανε και κάνει σάτιρα και στο όνομα αυτής δικαιολογούνται τα πάντα.

Είναι όμως σωστός ο ισχυρισμός του Λαζόπουλου;

Πριν καταθέσω τη δική μου άποψη, πάμε να δούμε μερικά γεγονότα, του όχι πολύ μακρινού παρελθόντος.

Το καλοκαίρι του 2008 ξέσπασε κόντρα (σατιρική;) ανάμεσα στον Λαζόπουλο και στον Καρβέλα με αφορμή την Ανίτα Πάνια.

Οι σεξιστικές εκφράσεις που αντάλλαξαν οι Καρβέλας και Λαζόπουλος μεταξύ τους, ήταν «βαριές» και μόνο σάτιρα δεν το έλεγε κανείς.

Εκτός και αν, όταν ο Καρβέλας έλεγε ότι «….εμένα η μαμά μου το ξέρει ότι είμαι μακάκας από μικρό παιδί, αυτουνού η μαμά ξέρει ότι είναι φούστης από μικρό παιδί;», εκτός και εάν αυτό ήταν σάτιρα!!!!

Προς τα τέλη του 2008 έχουμε την υπόθεση της μονής Βατοπεδίου.

Σε σειρά εκπομπών του (30.09.2008, 15.10.2008) το Βατοπέδι είχε περίοπτη θέση.

Τι κι αν ο ειδικός στο Εκκλησιαστικό Δίκαιο, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Κονιδάρης στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι ανέφερε ότι «Η αμφισβήτηση των χρυσόβουλων σημαίνει άγνοια κινδύνου ή εθνική προδοσία»!!!!!

Αυτό που κατά τον καθηγητή της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποκαλείτο «εθνική προδοσία» για τον Λαζόπουλο ήταν απλά σάτιρα.

Τον Νοέμβριο του 2008 δημοσιεύματα ιστοσελίδων της εποχής αναφέρονταν σε επισκέψεις του Κοντομηνά και του Λαζόπουλου στο Άγιο Όρος και το Βατοπέδι

( politis.gr, taxalia.blogspot.gr )

Μήπως έψαχναν υλικό για να ανεβάσει ο Λαζόπουλος θεατρική παράσταση με τον μικρό Μήτσο σε ρόλο μοναχού;

Για την ιστορία και μόνο, να αναφέρουμε ότι τελικά το «δήθεν» σκάνδαλο Βατοπεδίου αποδείχθηκε μια μεγάλη μεγάλη φούσκα.

Όμως ο στόχος είχε επιτευχθεί, αφού η κυβέρνηση Καραμανλή είχε ήδη υποστεί μεγάλο πλήγμα και το Βατοπέδι ήταν από τις βασικές αιτίες πτώσης της.

Το Σάββατο 6 Απριλίου 2013 ο Νίκος Μπογιόπουλος γράφει στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ άρθρο με θέμα «Ακούστε, κύριοι»

Και καταλήγει στο άρθρο του, ο Νίκος Μπογιόπουλος:

ΥΓ: (για κ. Λάκη Λαζόπουλο):

«Κρείττον εις κόρακας ή εις κόλακας εμπεσείν. Οι μεν γαρ νεκρούς, οι δε ζώντας εσθίουσιν» (Αντισθένης)

Σε ελεύθερη μετάφραση, «καλύτερα να πέσεις σε κοράκια παρά σε κόλακες. Διότι τα μεν (κοράκια) τρώνε νεκρούς, οι δε (κόλακες) ζωντανούς.

Είναι προφανές, ποιον εννοεί κόλακα ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Όλα αυτά που περιγράψαμε ως τώρα, υπάρχει κάποιος που πραγματικά τα θεωρεί απλή σάτιρα;

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι προπαγάνδα χειρίστης μορφής, εμπλουτισμένη με σεξιστική φρασεολογία (ελληνική τηλεόραση λέγεται αυτό!!!!!!!!!!!) και μάλιστα σε prime time ζώνη.

Σάτιρα πολιτική έκαναν ο Χάρρυ Κλυνν, ο Γιώργος Μιτσικώστας (ευτυχώς αυτός κάνει ακόμα).

Ναι, αυτοί έκαναν πολιτική σάτιρα.

Ο Λαζόπουλος έκανε και κάνει αριστερίστικη φτηνή, φτηνότατη προπαγάνδα, που δυστυχώς όμως βρίσκει ευήκοα ώτα να απευθυνθεί.

Στις 16 Απριλίου 2014, ο Πέτρος Κωστόπουλος λέει αναφερόμενος στον Λάκη Λαζόπουλο για κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Λαζόπουλο και στον Γιώργο Λιάγκα: «Ο Λαζόπουλος ήταν συνδαιτυμόνας με την Δήμητρα Λιάνη και τον Ανδρέα Παπανδρέου»!

Στο σημείο αυτό να αναφέρω την ελληνική ρήση: Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω το γυρίζω (κι ο νοών νοείτο)

Στις 23 Οκτωβρίου 2014, ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ και πάλι, γράφει για τον «σατυρικό» Λαζόπουλο άρθρο με θέμα

«Λαζόπουλος: Όταν μπερδεύεται η υποκριτική με την υποκρισία».

Από αυτό το άρθρο αντιγράφω κάποια κομμάτια.

Διαβάστε λοιπόν τι γράφουν στο έντυπο του ΚΚΕ για τον Λαζόπουλο:

«Αν το ΠΑΣΟΚ καταφέρει να δώσει στον κόσμο την αίσθηση ότι φεύγουμε από αυτό που ζούμε θα πάει πολύ καλά. (…) Θα πρέπει να καθαριστεί το σύστημα της πολιτικής, μέσα και βαθιά. Το γεγονός ότι ο Παπανδρέου ξεκαθάρισε με πολλούς το θεωρώ πολύ μεγάλο ατού» (συνέντευξη στο «Πρώτο Θέμα», 4 Οκτώβρη 2009). ΠΑΣΟΚ …λόγω ψυχολογίας, λοιπόν.

Ο Γ. Παπανδρέου «προλαβαίνει ακόμα να πηδήσει στο βαγόνι της Ιστορίας και να σώσει τον τόπο» (Απρίλης 2010, στο «Αλ Τσαντίρι»). Η συνέχεια είναι και ήταν γνωστή, ιδιαίτερα για το λαό, άσχετα αν οι Λαζόπουλοι παρίσταναν τους ανήξερους…

Αλάνθαστο, λοιπόν, το κριτήριο του Λάκη. Έπεσε διάνα για το ΠΑΣΟΚ.

ΥΓ: Προχτές, ο τηλεδιασκεδαστής πήγε ένα βήμα παραπέρα, διαστρεβλώνοντας με «κουτοπονηριές» την παρέμβαση της Αλέκας Παπαρήγα, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, στη Βουλή, την προηγούμενη εβδομάδα.

Το γεγονός είναι γνωστό: Κάποιοι λίγοι βουλευτές χειροκροτούν ένα αστείο στην ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, όπου η Πρόεδρος της ΚΟ του ΚΚΕ αναφέρεται στην υποκρισία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίον αποδίδουν ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά που ξέρουν ότι δεν έχει.

Ενώ τα ίδια κόμματα, όλα αυτά τα χρόνια, εγκαλούσαν το ΚΚΕ ως δογματικό και απολιθωμένο, την ώρα που εκθείαζαν την «ανανέωση» όσων στελεχών το εγκατέλειψαν, για να φτιάξουν μετά τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.

Στο «Αλ Τσαντίρι» του Λάκη προβλήθηκε, με μονταρισμένο πλάνο, άλλη στιγμή της συνεδρίασης της Βουλής, στο οποίο φαίνεται να χειροκροτεί σύσσωμη η πτέρυγα της ΝΔ!!! Με προφανή στόχο να εμφανιστεί ότι την Πρόεδρο της ΚΟ του ΚΚΕ τη χειροκροτούσαν όλοι οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ την ώρα που έγινε το περιστατικό δεν ήταν πάνω από 20 οι παρόντες βουλευτές της συγκυβέρνησης…

Μιλάμε για τέτοια κατάντια. Είπαμε, όμως. Το να ποντάρεις σε κάποιο άλογο θέλει και θυσίες, ακόμα και αν σου χαλάσει η μονταζιέρα…

Εμείς απλά αναρωτιόμαστε: Ο Λαζόπουλος αντιγράφει τον Καρτερό της «Αυγής» ή το αντίθετο;»

Και ερχόμαστε στην επίμαχη εκπομπή της Παρασκευής 19 Δεκεμβρίου 2014, όπου ο Λαζόπουλος εξαπολύει την «είδηση βόμβα», στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Ας κάνουμε κάποιες διαπιστώσεις.

Ο Παπαδάκης υποδέχεται τον Λαζόπουλο στην εκπομπή, λέγοντας : «…έναν άνθρωπο που όταν μιλάει προκαλεί πανικό…»

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Λαζόπουλος έβγαινε στον Παπαδάκη.

Για παράδειγμα, όταν στις 27 Οκτωβρίου 2013 ήταν καλεσμένος στην ίδια εκπομπή, ο Παπαδάκης τον υποδέχτηκε λέγοντας: «…ένας άνθρωπος που αγαπάμε, ένας άνθρωπος που εκτιμάμε ιδιαίτερα…».

Κανένας πανικός δεν ειπώθηκε τότε, κανένας πανικός δεν επακολούθησε.

Ο πανικός ακούστηκε στην επίμαχη εκπομπή και πανικός επακολούθησε.

Μάλλον μπορούν και προβλέπουν το μέλλον κάποιες εκπομπές.

Να αναφερθώ σε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το βίντεο της εκπομπής αυτής.

Στο 3.05-3.40 ο Λαζόπουλος χαρακτηρίζει τον Σταύρο Θεοδωράκη ως «μαλακοδιανόηση» για να καταλήξει λίγο μετά «… μπορεί άνθρωπος να πιστέψει αυτές τις χαζομάρες…;» και επίσης «…στημένη η υπόθεση Θεοδωράκη…»

Δηλαδή κατά τον Λαζόπουλο, οι 380.000 (ποσοστό 6.6%) περίπου συμπατριώτες μας, που ψήφισαν το ΠΟΤΑΜΙ στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, πιστεύουν στην «μαλακοδιανόηση» και σε «χαζομάρες».

Στη συνέχεια, στο 5.15-5.40 στο ίδιο βίντεο, περιέλαβε τον Γιώργο Παπανδρέου αποκαλώντας τον «βλαμμένο»

Και γέλια οι παρουσιαστές, χαριεντιζόμενοι με τα αστεία του Λάκη!!!!

Τι είδους αστείο είναι αυτό, να αποκαλεί κάποιος στην τηλεόραση σε ζωντανή εκπομπή, έναν πρώην πρωθυπουργό «βλαμμένο» και ένα κόμμα (ΠΟΤΑΜΙ) «στημένη υπόθεση» και ο παρουσιαστής να μην επεμβαίνει να ζητήσει εξηγήσεις, δεν μπορώ να το καταλάβω.

Ασφαλώς και έχει δικαίωμα ο κάθε πολίτης, άρα και ο Λαζόπουλος, να εκφέρει την άποψή του.

Άλλο αυτό όμως και άλλο αυτό να το αποκαλείς σάτιρα.

Και πάμε στο «ζουμί».

Κάποια στιγμή μετά από πιέσεις (;;;;;;;;;;;) του παρουσιαστή, ο Λαζόπουλος λέει το όνομα του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη.

Είναι το χρονικό σημείο από το 20.10 του ίδιου βίντεο έως το 20.40.

Δηλαδή από την στιγμή που ακούγεται το όνομα του Χαϊκάλη, ο Παπαδάκης ζητάει από τους συνεργάτες του να πάρουν τηλέφωνο τον Χαϊκάλη, εκείνοι ψάχνουν και βρίσκουν το τηλέφωνο του, μέχρι που βγαίνει στον τηλεοπτικό αέρα, πέρασαν μόλις 30 δεύτερα.

Και λέει ο Χαϊκάλης απευθυνόμενος στον Παπαδάκη : «…πες μου Γιώργο τι είναι γιατί είμαι σε γύρισμα…»

(στο γύρισμα είναι ο άνθρωπος, να μην έχει το κινητό στην τσέπη!!!!!!!!!!)

Ας αναπαραστήσει ο καθένας και η καθεμιά από εμάς το ίδιο περιστατικό.

Ο χρόνος που θα διαπιστώσετε ότι απαιτείται, θα είναι πάνω από 3 λεπτά και εάν όλα συμβούν χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.

Όμως στην τηλεόραση όλα, απ’ ότι φαίνεται, γίνονται μαγικά και σε μηδενικούς χρόνους και επιπλέον, τίποτα μα τίποτα δεν είναι προμελετημένο.

ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΥΧΑΙΑ

Στο διαδίκτυο αναρτώνται αρκετά άρθρα για το θέμα αυτό.

Αναδημοσιεύω κάποιο απόσπασμα, προς σκέψη και προβληματισμό:

« Γιατί κανείς δεν έχει καλέσει τον Λάκη τον μονταζιέρη να απολογηθεί;

Γιατί ο Λάκης Λαζόπουλος δεν διώκεται για κακούργημα; Αποδέχθηκε προϊόν εγκλήματος (υποκλοπή) και μάλιστα το επεξεργάστηκε κιόλας. Γιατί κανείς δεν έχει καλέσει τον Λάκη τον μονταζιέρη να απολογηθεί; Είναι ή δεν είναι κακούργημα με βάση το αρ 370 Αʼ του Ποινικού Κώδικα;

Αν θυμάστε καλά στην υπόθεση Ζαχόπουλου ο εκδότης Θέμος Αναστασιάδης και άλλοι κατηγορήθηκαν για αποδοχή προϊόντος εγκλήματος αφού πήραν το υλικό στα χέρια τους. Η πιο έξυπνη τότε Όλγα Τρέμη αν θυμάστε είχε δηλώσει ότι δεν το είδε ποτέ γιατί ακριβώς αυτό ήταν αδίκημα. Να σας θυμίσουμε ότι ο δικηγόρος της Τσέκου, Νικολακόπουλος είχε πάει φυλακή για την ίδια υπόθεση;

Επίσης, να θυμίσουμε ότι μετά την υπόθεση Μπαλτάκου – Κασιδιάρη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής βαρύνεται με βαριά δίωξη για υποκλοπή και χρήση κλαπέντος υλικού;

Γιατί λοιπόν κύριοι εισαγγελείς δεν έχει καλέσει κανείς το Λαζόπουλο να απολογηθεί; Φοβούνται μήπως ξεσηκωθούν τα media της ψευτοαριστεράς και ψευτοκουλτούρας; Υπάρχει δικαιοσύνη, ίση για όλους;»

Ο Βουλευτής της ΝΔ Αθανάσιος Κ. Πλεύρης, στις 24 Δεκεμβρίου 2014 κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα, ζητώντας να μάθει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης αναφορικά με τον Λάκη Λαζόπουλο «…Με ποια διαδικασία (όπως λ.χ. προκαταρκτική εξέταση) έχουν δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου η συγκεκριμένη συμπεριφορά, η οποία προέκυψε και κατά δήλωση του ιδίου, να αξιολογηθεί από τις Δικαστικές Αρχές;»

Έκανα μια απλή καταγραφή κάποιων γεγονότων.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του σχετικά με το τι είναι σάτιρα και τι είναι προπαγάνδα, τι είναι στημένο-προμελετημένο και τι όχι.

Ο καθένας ας αναρωτηθεί, εάν επιθυμεί να παίξει το ρόλο του εντέκατου μικρού Μήτσου.

Θα δανειστώ κάτι που είπε ο καθηγητής Φιλοσοφίας, Χρήστος Γιανναράς σε τηλεοπτικό κανάλι στις 27 Δεκεμβρίου 2014:

«ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗΝ ΒΛΑΚΕΙΑ»

1 Comment

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password