ΤΟ ΒΑΘΥ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Antonius Aquinas, Zero Hedge

[“Καλώς  Ήρθες στην Ολοκληρωτική Αμερική Πρόεδρε Τραμπ», είναι ο πραγματικός τίτλος του, με ρωμαϊκό ψευδώνυμο, Αμερικανού αρθρογράφου, που δημοσιεύθηκε προχθές στο πολύ μεγάλης αναγνωσιμότητας εξωσυστημικό οικονομικό πρακτορείο. Το περιεχόμενο του -πολύ λιγώτερο απωθητικό του χαρακτηρισμού για τους φίλους της μεγάλης συμπολιτείας- αποτελεί πολύ χρήσιμο βοήθημα για την κατανόηση των όσων πρωτοφανών και δυσνόητων συμβαίνουν σήμερα στην ηγέτιδα Δυτική δύναμη. Οι υπογραμμίσεις είναι του αρθρογράφου.]

Παρουσίαση: Μιχαήλ Στυλιανού

«Εάν υπήρχε καμιά αμφιβολία ότι η «χώρα των ελεύθερων και η εστία των γενναίων» είναι τώρα μια ολοκληρωτική κοινωνία, με τις αποκαλύψεις ότι ο Ανώτατος Κρατικός Λειτουργός ήταν στόχος κατασκοπείας κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του για την Προεδρία και κατά την σύντομη άσκηση του αξιώματος, αυτή η αμφιβολία πρέπει τώρα να εξαλειφθεί.

Ο Πρόεδρος Τραμπ προστίθεται πλέον στον πολύ συνωστισμένο κατάλογο των πολεμίων του Αμερικανικού Κράτους, που περιλαμβάνει τους ανθιστάμενους στη φορολόγησή τους, τους αντιπάλους των εξωτερικών επεμβάσεων, τους αντιτιθέμενους στη μετανάστευση, τους υποστηρικτές της παραδοσιακής οικογένειας και πλήθος άλλων πολιτών που κατασκοπεύονται, καταδιώκονται και υπόκεινται σε πιέσεις και απειλές από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες «ιντέλιτζενς» (μτφρ= ευφυΐα και κατασκοπεία). Ενώ το Κογκρέσο διεξήγαγε κάποιες ασθενείς ακροάσεις και έρευνες για τις παρανομίες των υπηρεσιών κατασκοπείας, κατά την ατέρμονη διακυβέρνηση Ομπάμια, καμιά πραγματική διορθωτική μεταρρύθμιση δεν αναλήφθηκε για να τεθεί υπό έλεγχο η ωτακουστική παρακολούθηση και κατασκόπευση των Αμερικανών πολιτών από το κράτος ασφαλείας.

Ελπίζεται ότι η κατασκόπευση του Προέδρου Τραμπ θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπει την αμερικανική «κοινότητα ιντέλιτζενς», ιδιαίτερα σε ότι αφορά αυτές τις ατρόμητες ψυχές που φώναξαν την αλήθεια, διακινδυνεύοντας ζωή και αρτιμέλεια προκειμένου να αφυπνίσουν το κοινό για την ολέθρια δραστηριότητα των αρχόντων του. Ο Έντουαρντ Σνόουντεν θα πρέπει να είναι από τους πρώτους που θα πρέπει να πάρουν συγνώμη, ενώ το πρόσωπο που του προσέφερε άσυλο από τους Αμερικανούς διώκτες του, ο καθυβριζόμενος Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να εγκωμιασθεί για την ευγενή πράξη του, μια σπάνια εξαίρεση μεταξύ των ηγετών του κόσμου σε αυτή την εποχή της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει επιδείξει σε όλη του τη ζωή νομιμοφροσύνη σε αυτούς που τον στήριξαν. Θα πρέπει κατά συνέπεια να ασκήσει την εξουσία του για να εξασφαλίσει την έξοδο του Τζούλιαν Άσσανζ από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο και την ασφαλή μετάβαση στις ΗΠΑ, ή σε όποιον άλλο προορισμό επιθυμεί ο ηρωικός προμηθευτής των επτασφράγιστων σκοτεινών απορρήτων. Χωρίς τον κατακλυσμό των απορρήτων εγγράφων από την Wikileaks ( επικεφαλής ο Τζούλιαν ΄Ασσανζ), που αποκάλυπταν την μαζική διαφθορά των Κλίντον και συντροφίας κατά τη προεδρική προεκλογική αναμέτρηση του περασμένου φθινοπώρου, είναι απίθανο ότι ο Τραμπ θα κέρδιζε και μάλιστα εκλογικό θρίαμβο.

Όχι μόνο ο υποψήφιος και Πρόεδρος Τραμπ τελούσε υπό παρακολούθηση αλλά κάθε Αμερικανός πολίτης βρίσκεται υπό συνεχή εποπτεία και καταγραφή, τα απεικονίσματα της οποίας μπορούν να ανασυρθούν και να χρησιμοποιηθούν εναντίον του οποιαδήποτε στιγμή, εάν και όταν υψώσει ανάστημα κατά του αμερικανικού Λεβιάθαν, επιβεβαίωσε ο ( ιδρυτής της NSA και κατόπιν πηγή αποκαλύψεων) William Binney*– όπως ήταν γνωστό άλλωστε από μακρού στους κυβερνητικούς κύκλους και σε όσους Αμερικανούς δεν κοιμούνται.

Ο Γουίλλιαμ Μπίνεϋ επιβεβαίωσε τις υποψίες του Τραμπ σε εκπομπή της Φοξ Νιους: «Πιστεύω ότι ο Πρόεδρος έχει απόλυτα δίκιο. Τα τηλεφωνήματά του, οποιαδήποτε ηλεκτρονική επικοινωνία του κατεγράφετο.» Και πρόσθεσε: « Καθενός οι συνομιλίες καταγράφονται και αποθηκεύονται.»

Κατά ειρωνική συγκυρία ήταν ο τεράστιος πλούτος που παρήχθη από μια σχετικά ελεύθερη αγορά στην Αμερική αυτό πού έδωσε στη κυβέρνηση τα μέσα να δημιουργήσει, να επεκτείνει και να συντηρεί έναν τόσο τεχνολογικά προηγμένο και επικίνδυνο κατασκοπευτικό μηχανισμό, που τώρα χρησιμοποιείται σε βάρος των πολιτών που τον χρηματοδότησαν. Το ότι μπορούσε να προκύψει μια τέτοια κατάσταση υπό τους υποτιθέμενους «ελέγχους και ισορροπίες» του αμερικανικού συντάγματος δείχνει και πάλι πόσο πραγματικά άχρηστο είναι αυτό το κείμενο για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων.

Αφού η μεταρρύθμιση του σημερινού συστήματος αποδείχτηκε μάταιη και χωρίς αποτέλεσμα συνταγματικής χαλιναγώγησης, τούτο σημαίνει δυστυχώς ότι η κατασκοπεία και η δολοφονική αυτοκρατορία της οποίας αποτελεί όργανο θα συνεχισθεί όσο η οικονομία δεν έχει καταρρεύσει και το δολάριο διατηρεί τη θέση του ως διεθνές αποθεματικό νόμισμα. Η καλή πλευρά επομένως μιας κρίσης του δολαρίου θα είναι η παρακμή του στρατιωτικού και του μηχανισμού ασφαλείας.

Φυσικά η πτώση του αμερικανικού κατασκοπευτικού και στρατιωτικού συμπλέγματος δεν θα είναι μια απλή διαδικασία, αλλά διάσπαρτη με τρομερή κοινωνική και πολιτική αναταραχή και πιθανώτατα και αιματοχυσία, καθώς το Βαθύ Κράτος θα διαθέσει όλες του τις δυνάμεις για να προστατέψει το πεδίο κυριαρχίας του.

Ενώ η κατάρρευση μπορεί να απέχει ακόμη πολύ, ελπίζεται ότι η κατασκοπεία σε βάρος του Προέδρου Τραμπ θα τον παρακινήσει να ξανασκεφτεί τη θέση του απέναντι στο Βαθύ Κράτος, το οποίο θέλει να υπονομεύσει την κάθε του κίνηση και ιδιαίτερα για μια ενδεχόμενη ύφεση με τη Ρωσία. Επειδή κάθε συζήτηση για αποκλιμάκωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στις παγκόσμιες υποθέσεις αποτελεί ανάθεμα για τις κατεστημένες εξουσίες.

Στην ομιλία των εγκαινίων της προεδρίας του, ο Πρόεδρος Τραμπ κατ’ επανάληψη υποσχέθηκε να θέσει πρώτη την Αμερική. Οι μυστικές υπηρεσίες του έθνους δεν συμμερίζονται αυτό το όραμα, αλλά αντίθετα οφείλουν την αφοσίωσή τους στη Νέα Παγκόσμια Τάξη. Εάν ο Πρόεδρος δεν έχει καλοσκεφτεί αυτή την πραγματικότητα έχοντας γίνει στόχος μυστικής παρακολούθησης, λίγες ελπίδες υπάρχουν για το προσεχές μέλλον.

*William Binney είναι ο δημιουργός της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), του γιγάντιου -και με διεθνείς υποσταθμούς- μηχανισμού ηλεκτρονικής κατασκοπείας. Παραιτήθηκε και προέβη σε αποκαλύψεις όταν διαπίστωσε ότι το τέρας που δημιούργησε ξέφυγε του πλαισίου ενός δημοκρατικού πολιτεύματος και εισέβαλε και στο έσχατο καταφύγιο ελευθερίας και ιδιωτικότητας του πολίτη, το οικογενειακό άσυλο. Συγκλονιστικά παραστατική τεκμηρίωση των αποκαλύψεών του εισέφερε πολύ αργότερα ο Έντουαρντ Σνόουντεν.

Μιχαήλ Στυλιανού284 Posts

Δημοσιογράφος από τό 1953, με τριεθνή επαγγελματική διαδρομή και σε επιτελικές θέσεις. Μεταξύ των οποίων Δ/ντής της ελληνικής εκπομπής της γαλλικής κρατικής ραδιοφωνίας κατά τη διάρκεια της χούντας, Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι και Γεν. Δ/ντής του ΑΠΕ.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password