Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΜΠΑΜΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΤΖΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: “ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΟΣ” ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΙΝΓΚ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα μείωσε την ποινή της Τσέλσι Μάνινγκ, που είχε διοχετεύσει στον ιστότοπο WikiLeaks εκατοντάδες χιλιάδες διαβαθμισμένα διπλωματικά και στρατιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ. Αντίθετα, ο κ. Ομπάμα αρνήθηκε να δώσει χάρη στον Ελληνοαμερικανό πράκτορα της CIA Τζον Κυριάκου, ο οποίος χαρακτηρίζεται ήρωας στην Αμερική καθώς έλαβε μέρος σε φονικές μάχες εναντίον της αλ Κάιντα.

Η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου χαρακτηρίζεται απαράδεκτη από τις ομάδες στήριξης του Τζον Κυριάκου. Αρκετοί Ελληνοαμερικανοί αλλά και μέλη της κοινότητας του Χόλιγουντ, στηρίζουν τον Ελληνοαμερικανό πράκτορα, ο οποίος τόλμησε να αποκαλύψει τα βασανιστήρια, ιδιαίτερα το μαρτύριο του πνιγμού, όταν η κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους το έκρυβε. Η αποκάλυψη άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον τότε πρόεδρο της Αμερικής. Μετά την αποκάλυψη ο Τζον Κυριάκου δέχθηκε άγριο κυνηγητό, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί για 3 σχεδόν χρόνια.

Η απόφαση του κ. Ομπάμα σημαίνει ότι η διαφυλική, που ήταν στο παρελθόν γνωστή ως στρατιώτης Μπράντλεϊ Μάνινγκ, θα αποφυλακιστεί την 17η Μαΐου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Η Μάνινγκ είχε καταδικαστεί τον Αύγουστο του 2013 σε ποινή κάθειρξης 35 ετών διότι παρέδωσε στον WikiLeaks πάνω από 700.000 εμπιστευτικά και απόρρητα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης. Η Μάνινγκ είχε αναλάβει την ευθύνη για την δημοσιοποίηση των εγγράφων.

Εξάλλου, ο Ομπάμα μείωσε τις ποινές ακόμη 208 κρατουμένων και απένειμε χάρη σε 64 πρόσωπα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο. Συνολικά, καθώς η θητεία του φθάνει στην ολοκλήρωσή της την Παρασκευή, ο Ομπάμα έχει μειώσει τις ποινές 1.385 ανθρώπων και έχει απονείμει χάρη σε άλλους 212.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΖΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΑΠΑΧΕΛΑ

Πηγή: mignatiou.com

 

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password