Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΤΖΙΧΑΝΤ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ

Στo αμερικανικό οικονομικό δελτίο Zero Hedge δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο « η Τζιχάντ* της Γερμανίας κατά της ελευθερίας του λόγου», που θα έλεγε κανείς πως γράφτηκε για να συμπέσει με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στο Βερολίνο και για να κόψει τη φόρα της Φράου Μέρκελ στις «δημοκρατικές» νουθεσίες της στον Ταγίπ Ερντογάν.

Το άρθρο, της Jijeta Uniyal του Gatestown Institute, γράφει τα ακόλουθα, που δεν περιλαμβάνονται στα δελτία της Ντώϋτσε Βέλλε:

Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού.

«Η αστυνομία και τα νομικά συστήματα της Γερμανίας, πού χρειάστηκαν βδομάδες για να ασκήσουν δίωξη σε οποιονδήποτε στη πόλη της Κολωνίας για τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις της παραμονής των Χριστουγέννων και έπειτα από ένα χρόνο ανακρίσεις έκλεισαν τους περισσότερους από τους φακέλους, αμέσως μετά όρμησαν σε δράση εναντίον των εορταστών του καρναβαλιού μιας μικρής πόλης.

Στη Γερμανία της κ. Μέρκελ μπορεί να σε αφήνουν ελεύθερο μετά την πυρπόληση μιας συναγωγής, αλλά όχι και αν έχεις διακωμωδήσει την «ιερή» πολιτική της Καγκελαρίου στο προσφυγικό.

Ενώ η γερμανική αστυνομία ασχολείται στο να εισβάλει στα σπίτια σε όλη τη Γερμανία, με στόχο πολίτες πού ανέγραψαν στο Φέϊσμπουκ φράσεις «μίσους» ή «προσβλητικές», τα τζαμιά στη Γερμανία διδάσκουν απροκάλυπτα τρομοκρατικό τζιχαντισμό και αντισημιτισμό.

Στη Γερμανία το καρναβάλι είναι μια περίοδος ελαφρόκαρδης διασκέδασης, ευφάνταστων κουστουμιών και πολιτικής σάτιρας. Φέτος στη Γερμανία, την Rosenmontag, ή Δευτέρα των τριαντάφυλλων, σε πολλές πόλεις έγιναν οι παραδοσιακές παρελάσεις «γελοιογραφικών πανώ», πολλά από τα οποία είχαν πολιτικά θέματα. Ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ δέσποζε στις περισσότερες από αυτές, σε μερικές μάλιστα με το κομμένο κεφάλι του να το κρατάει ψηλά το Άγαλμα της Ελευθερίας, στο στυλ των αποκεφαλισμών από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες.

Άλλες τέτοιες γίγαντο-γελοιογραφίες είχαν στόχο εθνικιστές Ευρωπαίους ηγέτες και δεξιά κόμματα. Στο Ντίσελντορφ παρουσίασαν τον Πρόεδρο Τραμπ πλάι σε ένα ξανθό Χίτλερ, την Μαρίν Λε Πεν και τον Ολλανδό Γκέερ Γουίλντερς.

Η Γερμανία κομπάζει για την παραδοσιακή της Narrenfreiheit (ελευθερία του γελωτοποιού) να σαρκάζει τους ισχυρούς και τους άρχοντες. Φέτος, το κρατικό όργανο ενημέρωσης Ντώϋτσε Βέλλε διακήρυσσε υπερήφανα: «Οι Γερμανοί γελωτοποιοί τα βάζουν με βασιλείς στο καρναβάλι του 2017.» Γι’ αυτούς που αντέδρασαν για τις τόσο προσβλητικές απεικονίσεις του Προέδρου Τραμπ, ο εξέχων Γερμανός δημοσιογράφος Christian Thiels υπενθύμισε στο γερμανικό κοινό ότι «αυτό λέγεται ’ελευθερία της σάτιρας’. Μπορεί να μη σ’ αρέσει, αλλά αποτελεί μέρος της ελευθερίας του λόγου.»

Μ’ αυτό το πνεύμα της «ελευθερίας», κάποιοι κάτοικοι της νυσταλέας γερμανικής πόλης Μπαντ Μπέργκζάμπερν νόμισαν πως μπορούσαν να επικρίνουν την καγκελάριο Μέρκελ και την πολιτική της στο «προσφυγικό».

Μια τοπική, μη πολιτική, παρέα εμφανίστηκε μ’ ένα μαύρο πανώ, που έδειχνε την καγκελάριο Μέρκελ πίσω από τα κάγκελα φυλακής, με τη λεζάντα: «Να πως τελειώνουν οι προδότες». ΄Ηταν το γερμανικό αντίστοιχο του συνθήματος που χρησιμοποίησαν στις αμερικανικές εκλογές οπαδοί του Τραμπ για την αντίπαλό του Χίλλαρυ Κλίντον: «Κλειδαμπαρώστε τη!»

pic

Την επομένη στην αστυνομία έγιναν διαμαρτυρίες. Την μεθεπόμενη κινητοποιήθηκαν οι διωκτικές αρχές και ο κρατικός εισαγγελέας του Λαντάου άσκησε δίωξη και έναρξη ανακρίσεων σε βάρος των ανατρεπτικών κακοποιών.

Ο σχολιαστής του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της Νότιο-Δυτικής Γερμανίας έγραψε:

«Το πανώ έδειχνε την κεφαλή της καγκελαρίου πίσω από τα σίδερα φυλακής. Σύμφωνα με την αστυνομία, μέχρι τη Τρίτη πολλοί κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν και ασκήθηκε δίωξη. Ο Γενικός εισαγγελέας του Λαντάου εξετάζει εάν η εξεικόνιση έτσι της καγκελαρίου συνιστά ποινικά κολάσιμο αδίκημα.

«Το πανώ είχε υποβληθεί σε καταγραφή από μια ιδιωτική ομάδα από το Νότιο Παλατινάτο Καπέλεν-Ντρουσβάϊλερ. Οι φορείς του κατέθεσαν ότι δεν ανήκουν σε καμιά δεξιά ομάδα και ότι το πανώ προοριζόταν απλώς να αποτελέσει ερέθισμα για σκέψεις.»

Προτού οι δικαστικές αρχές γνωμοδοτήσουν, το Γραφείο του Δημάρχου εξέδωσε ανακοίνωση ότι στο εξής όλα τα πανώ του καρναβαλιού θα πρέπει να κάνουν αίτηση για την έγκριση του Δημάρχου.

Στο μεταξύ, τον περασμένο Γενάρη, το περιφερειακό δικαστήριο του Βούπερταλ απήλλαξε Άραβες εμπρηστές που είχαν βάλει φωτιά σε τοπική συναγωγή το 2014, κρίνοντας ότι επρόκειτο για

θεμιτή πολιτική διαμαρτυρία που απέβλεπε να επισύρει την προσοχή στη σύρραξη της Γάζας με το Ισραήλ και ότι «η επίθεση δεν κινήθηκε από αντισημιτισμό.»

Η Γερμανία της Μέρκελ αστυνομεύει τα πανώ του καρναβαλιού και τα μηνύματα στο Φέϊσμπουκ, όταν θα μπορούσε να ξοδέψει παραγωγικότερα τον χρόνο της και τα λεφτά των φορολογουμένων προστατεύοντας τα σύνορά της και πατάσσοντας την στρατολόγηση εκτελεστών της τζιχάντ», καταλήγει το άρθρο.

*Τζιχάντ= Ιερός πόλεμος εναντίον των απίστων (στον εξτρεμιστικό ισλαμισμό των Σαλαφιστών).

 

Μιχαήλ Στυλιανού284 Posts

Δημοσιογράφος από τό 1953, με τριεθνή επαγγελματική διαδρομή και σε επιτελικές θέσεις. Μεταξύ των οποίων Δ/ντής της ελληνικής εκπομπής της γαλλικής κρατικής ραδιοφωνίας κατά τη διάρκεια της χούντας, Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι και Γεν. Δ/ντής του ΑΠΕ.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password