ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΠΥΡΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ – ΥΣΤΕΡΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΩΝ & ΕΤΑΙΡΩΝ

Ρωγμές στο Κατεστημένο των ΜΜΕ

Του Μιχαήλ Στυλιανού
Σταθερή αναρρίχηση των δεικτών υπεροχής του Brexit στις προτιμήσεις των Βρετανών με την προσέγγιση της -ίσως καταλυτικής για την ΕΕ- ημερομηνίας του δημοψηφίσματος, επιτείνει την αγωνία ευρωκρατών, προστατών, εταίρων και συμμάχων.

Δημοσκοπήσεις εταιρειών παρουσίαζαν την Δευτέρα υπεροχή του ποσοστού υπέρ της εξόδου κατά 7 μονάδες, 46-39 -με την εξαίρεση των Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς, οργάνου του Σίτυ, που μάχεται υπέρ της παραμονής στην ΕΕ, να εμφανίζει υπεροχή του Brexit μόνο κατά δύο μονάδες.
Αλλά και οι «Μπούκις», τα γραφεία στοιχημάτων, στα οποία οι οπαδοί της παραμονής στην ΕΕ αναζητούσαν παρηγορία, ως «περισσότερο αξιόπιστα» ως προς τις προσδοκίες του κοινού, παρουσίαζαν ανησυχητική άνοδο του Brexit στο 43%.

Τον πανικό ιδιαίτερα επιτείνει η αυτομόληση, το Σαββατοκύριακο, εφημερίδων του κατεστημένου στο στρατόπεδο των Εξόδου από την ΕΕ.

Την Κυριακή η «Τelegraph», παραδοσιακή ναυαρχίδα του Συντηρητικού Κόμματος, δημοσίευσε άρθρο-καταπέλτη του γνωστού μας έγκυρου οικονομικού σχολιαστή της ΄Αμπροουζ ΄Ηβανς Πρίτσαρντ, που ανακοινώνει πως θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ

H επιχείρηση τρομοκράτησης των ψηφοφόρων σε εσωτερικό και συμμαχικό επίπεδο προσλαμβάνει τα χαρακτηριστικά υστερίας, με συγκλίνουσες προφητείες για καταστροφή του Σίτυ, κατάρρευση της στερλίνας και συνοδεύοντα χαρακτηριστικά Αρμαγεδδώνα. Στην εκστρατεία του ΒΒC και αμερικανικών ΜΜΕ, μπήκε σήμερα και η Ντώϋτσε Βέλλε, με 45λεπτο πρόγραμμα, που θα συνεχίζεται, ενώ γαλλικά κανάλια ακολουθούν σε απόσταση σεμνότητας.

Ακόμη ενδεικτικότερο του λαϊκού ρεύματος, η μεγαλύτερης κυκλοφορίας βρετανική εφημερίδα “Sun”, ιδιοκτησίας του διεθνούς Βαρώνου του Τύπου και συχνού θαμώνα της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, Μέρντοχ τοποθετήθηκε μαχητικά τη Δευτέρα υπέρ του Brexit, με άρθρο της που καλεί του πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της εξόδου.

Η Sun, καλώντας τους Βρετανούς πολίτες να ψηφίσουν ΕΞΟΔΟ από την ΕΕ, επειδή «πρέπει να απελευθερωθούμε από τις δικτατορικές Βρυξέλλες».

Λόγω της πανευρωπαϊκής ισχύος των παρατασσόμενων επιχειρημάτων, οδυνηρότατα επιβεβαιωμένων από την ελληνικήν εμπειρία, το άρθρο της Sun επιβάλλεται να μεταφερθεί παρ’ ημίν, λόγω της υψηλής διδακτικής-σωφρονιστικής αξίας του για βαρήκοους και βαρύνοες ευρωμανείς πολίτες αυτής της χώρας.

Ιδού τι γράφει:

«Καλούμε τους αναγνώστες μας να πιστέψουν στην πατρίδα τους και να ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ στις 23 Ιουνίου.

Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία να απαγκιστρωθούμε από την αντιδημοκρατική μηχανή των Βρυξελλών και είναι καιρός να δράξουμε αυτή την ευκαιρία.

Ετοιμαζόμαστε να πάρουμε την μεγαλύτερη πολιτική απόφαση της ζωής μας. Η Sun συνιστά σε όλους να ψηφίσουν Φεύγουμε. Πρέπει να κόψουμε τα δεσμά μας από τις δικτατορικές Βρυξέλλες.

Την προσεχή Πέμπτη, στην κάλπη, μπορούμε να διορθώσουμε αυτό το τεράστιο και ιστορικό σφάλμα.
Είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Επειδή, μην αμφιβάλλετε, το μέλλον μας προβάλλει πολύ σκοτεινότερο εάν μείνουμε μέσα.
΄
Εξω από την ΕΕ μπορούμε να γίνουμε ευπορώτεροι, ασφαλέστεροι και επιτέλους ελεύθεροι να σφυρηλατήσουμε το μέλλον μας, όπως κάνουν πολλές άλλες μεγάλες δημοκρατίες και όπως πρώτοι εμείς κάναμε πριν αιώνες.

Εάν μείνουμε, η χώρα μας θα καταπνιγεί σε σύντομο χρόνο από αυτό το αδυσώπητα επεκτεινόμενο γερμανοκρατούμενο ομοσπονδιακό κράτος.

Παρά τις ανόητες διαβεβαιώσεις του Κάμερον, οι εξουσίες και οι αξίες μας ΘΑ διαβρωθούν περισσότερο. Η παραμονή θα είναι χειροτέρευση του μεταναστευτικού, της ανεργίας, των αποδοχών, του τρόπου ζωής μας.

Η Ελλάδα έχει χρεωκοπήσει.

Η Ιταλία κινδυνεύει να πάθει τα ίδια, με ακόμη χειρότερες συνέπειες.

Στην Ισπανία, το 45% των κάτω των 25 ετών είναι άνεργοι.

Και πολυάριθμες άλλες, ακόμη φτωχότερες και χειρότερα κυβερνώμενες χώρες, εντάσσονται τώρα στην ΕΕ.
Το να μείνουμε σημαίνει αδυναμία να μειώσουμε την μαζική είσοδο μεταναστών, που κρατεί τα ημερομίσθια χαμηλά και προσθέτει καταστροφική επιβάρυνση στα σχολεία μας, στα νοσοκομεία, στους δρόμους και στη διαθέσιμη στέγη.

Από κάθε άποψη είναι μεγαλύτερος κίνδυνος.

Το στρατόπεδο της εκστρατείας «Να Μείνουμε», αποτελείται από το Μεγάλο Κεφάλαιο, τους αλαζόνες ευρωμανείς και τις ξένες τράπεζες, που κινητοποιήθηκαν να μας τρομοκρατήσουν για τη ζωή εκτός ΕΕ.

Η στρατηγική τους, «σχέδιο τρόμου», προαναγγέλλει μαζική ανεργία, αυξανόμενα επιτόκια και πληθωρισμό, ανατίμηση στέγης, ακόμη και πόλεμο.

Το υπουργείο Οικονομικών, η Τράπεζα της Αγγλίας, το ΔΝΤ και ξένοι ηγέτες κινητοποιήθηκαν από τον πρωθυπουργό για να συμβάλουν στις σκοτεινές προφητείες.

Ανοησίες! Πριν χρόνια, οι ίδιοι πολιτικοί και οικονομολόγοι, εξέδιδαν προειδοποιήσεις Αποκάλυψης για την τύχη μας, εάν δεν εντασσόμαστε στο Ευρώ.

Ευχαριστίες στο Θεό, που το σταματήσαμε. Ο βρόχος του ενιαίου νομίσματος έχει έκτοτε ερειπώσει τα φτωχότερα έθνη και έχει πετάξει εκατομμύρια ανθρώπων στην ανεργία.

Μας λένε πως δεν μπορούμε να είμαστε σε ενιαία αγορά, χωρίς να δεχόμαστε όλους τους κανόνες, με την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων.

Αφού είναι έτσι, ας φύγουμε, χρησιμοποιώντας την επιρροή μας, ως της 5ης μεγαλύτερης οικονομίας, για να συνάψουμε μεγάλες εμπορικές συμφωνίες με τα υπόλοιπα 85% του κόσμου.
Και ας διαλέξουμε τους καλύτερους μετανάστες από όλο τον κόσμο.
Εάν μείνουμε στην ΕΕ, όπως θέλει ο Κάμερον, θα παραιτηθούμε από κάθε δυνατότητα να ελέγξουμε τον πληθυσμό μας. Και αυτό ο Κάμερον το ομολογεί.

Ψηφίστε «Φεύγουμε», και θα επαναδιακηρύξουμε την εθνική μας κυριαρχία – υιοθετώντας το μέλλον ενός αξιοζήλευτου, ισχυρού έθνους.

Θα αποκαταστήσουμε την βασική αρχή, ότι κυβερνώμεθα από πολιτικούς που εκλέγουμε και εκδιώκουμε κάθε πενταετία, όχι από ξένους γραφειοκράτες.

Η εφημερίδα μας αγωνίσθηκε με επιμονή εναντίον του συνεχώς διογκούμενου υπερκράτους. Αλλά η ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει.

Οι υποστηρικτές της Παραμονής διεξήγαγαν μιαν εκστρατεία απάτης. ΄Ηταν βρώμικη, κυνική, με προσωπικές προσβολές, κατώτερη της εθνικής αξιοπρέπειας..

Η χώρα μας είχε μιαν ένδοξη ιστορία.
Αυτή είναι η ευκαιρία μας να κάνουμε τη Βρετανία ακόμη μεγαλύτερη, να ξαναστήσουμε τη δημοκρατία μας, να διατηρήσουμε τις αξίες και τον πολιτισμό για τον οποίο περηφανευόμαστε.

Η ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΥΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΨΗΦΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ».

Θα βρουν άραγε, από τον Sun της σκοτεινής Θούλης, το φως τους και της φωτεινής Ελλάδος οι αμετανόητα ( ή αργυρώνητα;) τυφλοί;

Μιχαήλ Στυλιανού284 Posts

Δημοσιογράφος από τό 1953, με τριεθνή επαγγελματική διαδρομή και σε επιτελικές θέσεις. Μεταξύ των οποίων Δ/ντής της ελληνικής εκπομπής της γαλλικής κρατικής ραδιοφωνίας κατά τη διάρκεια της χούντας, Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι και Γεν. Δ/ντής του ΑΠΕ.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password