Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΛΟΓΩ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΩΝ;

Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να πεθάνουν για την παγκόσμια ηγεμονία της Ουάσιγκτων;

Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς, Foreign Policy, 29.7.16

[Ο γνωστός μας συντάκτης του άρθρου, εξέχων σοφός Αμερικανός πατριώτης Δρ. Π. Γ. Ρόμπερτς, προειδοποιεί από πολλών μηνών για τον κίνδυνο ενός τρίτου –και τελικού- παγκοσμίου πολέμου. Το φάσμα μιας πυρηνικής αποτέφρωσης της Ευρώπης και του πλανήτη δεσπόζει στην μαχητική αρθρογραφία του, ιδιαίτερα μετά την διαρροή εγγράφου του γερμανικού γενικού επιτελείου που καλεί σε προπαρασκευή για πιθανή αναμέτρηση με τη Ρωσία και τις πρόσφατες ξεκάθαρες προειδοποιήσεις του Προέδρου Πούτιν προς Πολωνία και Ρουμανία για την φιλοξενία πυραυλικών συστημάτων. Το άρθρο που ακολούθησε το προκείμενο φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο: Ο Αρμαγεδδών Πλησιάζει.
Αυτό που καθιστά το παρόν άρθρο ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτο είναι ότι αναδημοσιεύθηκε –μαζί με το επόμενο- στην ηλεκτρονική επιθεώρηση Foreign Policy, όργανο του Council on Foreign Relations, του κατεστημένου εργαστηρίου μελέτης της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Το Foreign Policy διακρίνεται για την ψυχροπολεμική αρθρογραφία του κατά της Ρωσίας. Η παρούσα εξαίρεση αποτελεί αίνιγμα. Ιδιαίτερα όταν υπογραμμίζεται με το βιογραφικό σημείωμα που την συνοδεύει…]

Μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού

Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος κατέληξε στην κατάκτηση της Ευρώπης, όχι από το Βερολίνο αλλά από την Ουάσιγκτων.
Η Κατάκτηση ήταν βεβαία, αλλά δεν έγινε μονομιάς. Η κατάκτηση της Ευρώπης από την Ουάσιγκτων ήταν αποτέλεσμα του Σχεδίου Μάρσαλ, των φόβων για τον Κόκκινο Στρατό του Στάλιν, που επέφεραν την ευρωπαϊκή εξάρτηση από την Ουάσιγκτων για προστασία και την υπαγωγή των στρατών της Ευρώπης στην Ουάσιγκτων δια του ΝΑΤΟ, την αντικατάσταση της βρετανικής στερλίνας ως διεθνούς νομίσματος από το αμερικανικό δολάριο και την υπαγωγή της κυριαρχίας ευρωπαϊκών χωρών στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, επινόηση της CIA, εφαρμοσμένη από την Ουάσιγκτων προκειμένου να ελέγχει ολόκληρη της Ευρώπη, ελέγχοντας μόνο μία ανεξέλεγκτη ( από δημοκρατικούς θεσμούς) κυβέρνηση.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, κυρίως της Βρετανίας, η συμμετοχή στην ΕΕ ταυτόχρονα σήμαινε και την απώλεια της οικονομικής ανεξαρτησίας. Καθώς μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να εκδίδει ευρώ, οι χώρες που ήταν τόσο ανόητες ώστε να δεχθούν το ευρώ ως νόμισμά τους δεν έχουν πλέον την εξουσία να εκδίδουν εθνικό νόμισμα για να χρηματοδοτούν τα ελλείμματα του προϋπολογισμού τους.

Οι χώρες που εντάχθηκαν στο ευρώ είναι υποχρεωμένες να εξαρτώνται από ιδιωτικές τράπεζες για την κάλυψη των ελλειμμάτων τους (με δανεισμό). Αποτέλεσμα αυτής της εξάρτησης είναι ότι οι υπερχρεωμένες χώρες δεν μπορούν πλέον να καλύψουν το χρέη τους τυπώνοντας χαρτονόμισμα ή να προσδοκούν πως τα χρέη τους θα περικοπούν σε βαθμό που να μπορούν να εξυπηρετηθούν. Αντ’ αυτού, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Λεττονία και η Ιρλανδία λεηλατήθηκαν από τις ιδιωτικές τράπεζες.

Η ΕΕ εξανάγκασε τις ψευδοκυβερνήσεις αυτών των χωρών να πληρώνουν τις τράπεζες των βορείων χωρών, συμπιέζοντας το επίπεδο διαβίωσης των πληθυσμών τους και εκποιώντας τον δημόσιο πλούτο σε εξευτελιστικές τιμές. Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι συντάξεις, η εκπαίδευση και η δημόσια περίθαλψη περικόπηκαν και τα σχετικά κονδύλια οδηγήθηκαν στις ιδιωτικές τράπεζες . Η δημοτική υδροδότηση ιδιωτικοποιείται με αποτέλεσμα τις αυξήσεις στη τιμή του νερού και ούτω καθεξής.

Αφού δεν υπάρχει ανταμοιβή, παρά μόνο τιμωρία, για το να είσαι μέλος της ΕΕ, γιατί οι κυβερνήσεις θέλουν να συμμετέχουν, σε πείσμα της θελήσεως των λαών; Η απάντηση είναι ότι η Ουάσιγκτων δεν ανέχεται άλλη επιλογή. Οι Ευρωπαίοι ιδρυτές της ΕΕ είναι μυθικά δημιουργήματα. Η Ουάσιγκτων χρησιμοποίησε πολιτικούς τους οποίους ήλεγχε για να δημιουργήσει την ΕΕ.

Πριν μερικά χρόνια αποχαρακτηρίσθηκαν και δημοσιεύθηκαν έγγραφα της CIA, που αποδεικνύουν ότι η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία της CIA.

Στη δεκαετία του 1970, ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης της διδακτορικής διατριβής μου, που ήταν τότε υψηλός αξιωματούχος στην Ουάσιγκτων (σημ.μτφρ: υφυπουργός Αμύνης), με αρμοδιότητα τις διεθνείς υποθέσεις ασφάλειας, μου ζήτησε να αναλάβω μια λεπτή αποστολή στο εξωτερικό. Αρνήθηκα. Ωστόσο απάντησε στο ερώτημα που του έθεσα: « Πως κατορθώνει η Ουάσιγκτων να πείθει τις ξένες χώρες να κάνουν ό,τι αυτή επιθυμεί;»

« Λεφτά», μου απάντησε. Δίνουμε στους ηγέτες τους σάκους γεμάτους λεφτά. Αυτοί μας ανήκουν.»
Το πράγμα είναι φανερό, ότι η ΕΕ υπηρετεί τα συμφέροντα της Ουάσιγκτων και όχι τα συμφέροντα της Ευρώπης. Για παράδειγμα, ο γαλλικός λαός και η κυβέρνηση είναι εναντίον των γενετικά μεταλλαγμένων τροφίμων, αλλά η ΕΕ επιτρέπει μια «προσωρινή άδεια διαθέσεως στην αγορά», υπολογίζοντας προφανώς στα «επιστημονικά πορίσματα» επιστημόνων που περιλαμβάνονται στο μισθολόγιο της Μονσάντο.

Όταν η αμερικανική πολιτεία του Βέρμοντ εισήγαγε νόμο που καθιστούσε υποχρεωτική την αναγραφή Μονσάντο στις ετικέτες τροφίμων με συστατικά της εταιρείας, η Μονσάντο άσκησε μήνυση κατά της πολιτείας του Βέρμοντ. Μόλις οι αγορασμένοι αξιωματούχοι της ΕΕ υπογράψουν την συμφωνία ΤΤΙΡ, που έχουν συντάξει οι αμερικανικές πολυεθνικές επιχειρήσεις, η Μονσάντο θα πάρει τον έλεγχο της ευρωπαϊκής γεωργίας.

Αλλά ο κίνδυνος για την Ευρώπη αφορά πολύ περισσότερα από την υγεία των ευρωπαϊκών λαών, που θα υποχρεωθούν να δειπνούν με δηλητηριώδεις τροφές. Η Ουάσιγκτων χρησιμοποιεί την ΕΕ για να εξωθεί τους Ευρωπαίους σε ρήξη με τη Ρωσία, ισχυρή πυρηνική δύναμη, ικανή να ερειπώσει ολόκληρη την Ευρώπη και όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα σε λίγα λεπτά.

Και αυτό συμβαίνει επειδή οι αγορασμένοι με σακούλες γεμάτες λεφτά Ευρωπαίοι «ηγέτες» προτιμούν να έχουν βραχυπρόθεσμα τα λεφτά της Ουάσιγκτων, παρά να εξασφαλίσουν τη ζωή των Ευρωπαίων μακροπρόθεσμα.
Δεν είναι δυνατόν οποιοσδήποτε Ευρωπαίος πολιτικός να είναι τόσο κρετίνος ώστε να πιστεύει ότι η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, ότι η Ρωσία όπου νάναι θα εισβάλει στην Πολωνία και στις Βαλτικές χώρες, ή ότι ο Πούτιν είναι «ένας νέος Χίτλερ» που βυσσοδομεί για την ανασύσταση της σοβιετικής αυτοκρατορίας. Αυτοί οι απίθανοι ισχυρισμοί δεν είναι παρά προπαγάνδα της Ουάσιγκτων, τελείως στερημένη αλήθειας. Η προπαγάνδα της Ουάσιγκτων είναι εντελώς διαφανής. Ούτε ένα ηλίθιος δεν θα την πίστευε.

Ωστόσο η ΕΕ σιγοντάρει την προπαγάνδα, μαζί με το ΝΑΤΟ.
Γιατί; Η απάντηση είναι τα λεφτά της Ουάσιγκτων. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι οργανισμοί διεφθαρμένοι στα άκρα. Είναι οι καλοπληρωμένες πόρνες της Ουάσιγκτων.
Ο μόνος τρόπος που οι Ευρωπαίοι μπορούν να αποφύγουν έναν 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο και να εξακολουθήσουν να ζουν και να απολαμβάνουν ό, τι από τον πολιτισμό τους δεν κατέστρεψαν οι Αμερικανοί με την αμερικανική κουλτούρα του σεξ, της βίας και της απληστίας, ο μόνος τρόπος είναι να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Βρετανών και να αποχωρήσουν από την ΕΕ που δημιούργησε η CIA. Kαι να αποχωρήσουν και από το ΝΑΤΟ, ο προορισμός του οποίου εξατμίσθηκε με την κατάρρευση της Σοβιετικής ΄Ενωσης και το οποίο χρησιμοποιείται τώρα ως εργαλείο της παγκόσμιας ηγεμονίας της Ουάσιγκτων.
Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να πεθάνουν για την παγκόσμια ηγεμονία της Ουάσιγκτων; Αυτό σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι πεθαίνουν για την ηγεμονία της Ουάσιγκτων και επ’ αυτών των ιδίων.

Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να υποστηρίζουν τη Ουάσιγκτων, όταν υψηλοί αξιωματούχοι της Ουάσιγκτων, όπως η Βικτώρια Νούλαντ, λένε «Fuck the E.U.”;
Οι Ευρωπαίοι ήδη υποφέρουν από τις κυρώσεις που ο αυθέντης τους στην Ουάσιγκτων τους εξανάγκασε να επιβάλουν κατά της Ρωσίας και του Ιράν. Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν καταστραφούν σε ένα πόλεμο με τη Ρωσία; ΄Εχουν οι Ευρωπαίοι αυτοκτονικό ιδεασμό; ΄Εχουν οι Ευρωπαίοι εντελώς αμερικανοποιηθεί και δεν εκτιμούν πλέον την ιστορική συσσώρευση καλλιτεχνικού και αρχιτεκτονικού κάλλους, λογοτεχνικών και μουσικών επιτευγμάτων, των οποίων οι χώρες τους είναι θησαυροφύλακες;

Οι απάντηση είναι ότι δεν έχει καμιά σημασία τι σκέφτονται οι Ευρωπαίοι, αφού η Ουάσιγκτων έχει στήσει μια κυβέρνηση για λογαριασμό τους που είναι τελείως ανεξάρτητη από τις θελήσεις τους. Η μόνη υποχρέωση της κυβέρνησης της ΕΕ είναι έναντι των χρημάτων της Ουάσιγκτων. Λίγοι άνθρωποι σε θέση να εκδίδουν «οδηγίες» είναι στο μισθολόγιο της Ουάσιγκτων. Ολόκληροι λαοί της Ευρώπης είναι δουλοπάροικοι της Ουάσιγκτων.
Κατά συνέπεια, εάν οι Ευρωπαίοι εξακολουθήσουν να είναι οι εύπιστοι, αμέριμνοι και χαζοί λαοί που είναι τώρα, είναι καταδικασμένοι, μαζί με όλους εμάς.

Από την άλλη, εάν οι λαοί της Ευρώπης έρθουν στα συγκαλά τους, απελευθερωθούν από το δίχτυ στο οποίο τους ενέπλεξε η Ουάσιγκτων και επαναστατήσουν εναντίον των πρακτόρων της Ουάσιγκτων που τους ελέγχουν, οι λαοί της Ευρώπης θα σώσουν τη ζωή τους και τη ζωή ημών των υπολοίπων.

Untitled

O Dr. Paul Craig Roberts σπούδασε σε τέσσερα από τα καλύτερα πανεπιστήμια, μελέτησε οικονομικά υπό δύο καθηγητές με βραβείο Νόμπελ, συνέγραψε 20 άρθρα σχολιασμένα από διακεκριμένους ειδικούς σε περιοδικά επιστημονικού κύρους, τέσσερα ακαδημαϊκά συγγράμματα, σχολιασμένα και από καθηγητές των πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Οξφόρδης, όπως και επτά βιβλία ευρείας κυκλοφορίας. Το τελευταίο βιβλίο του είναι: Η Νεοσυντηρητική Απειλή κατά της Διεθνούς Τάξεως. Ο Επικίνδυνος Πόλεμος της Ουάσιγκτων για την Παγκόσμια Ηγεμονία.
(Παραλείπεται να αναφερθεί ότι διετέλεσε βοηθός υπουργός Οικονομικών επί Ρέϊγκαν , αρχισυντάκτης της Γουώλ Στρητ Τζέρναλ και οικονομικός σχολιαστής πρακτορείων και εφημερίδων.)

Μιχαήλ Στυλιανού284 Posts

Δημοσιογράφος από τό 1953, με τριεθνή επαγγελματική διαδρομή και σε επιτελικές θέσεις. Μεταξύ των οποίων Δ/ντής της ελληνικής εκπομπής της γαλλικής κρατικής ραδιοφωνίας κατά τη διάρκεια της χούντας, Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι και Γεν. Δ/ντής του ΑΠΕ.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password