«ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» – ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η συμφωνία με τους δανειστές για νέο δάνειο ύψους 86 δισ. «κλείδωσε», όπως και το νέο μνημόνιο που θα το συνοδεύει. Στο πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου θα υπάρχουν η δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο, ενώ στο δεύτερο (περίπου 60 σελίδων) τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης (επιδιώκεται να είναι 25 δισ. ευρώ).

Για άλλη μια φορά δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ εξαπατούν τον ελληνικό λαό, καθώς το λεγόμενο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης αλλά και οι προγραμματικές δηλώσεις του Πρωθυπουργού πέφτουν στο κενό και από το σκίσιμο των Μνημονίων η… “πρώτη φορά αριστερά” βάζει την υπογραφή της στο πιο επαχθές πρόγραμμα της τελευταίας πενταετίας.

Μέχρι τέλος Αυγούστου το νέο αριστερό μνημόνιο θα είναι πραγματικότητα και η πατρίδα μας θα εισέλθει σε μία νέα μνημονιακή εποχή, με ακόμα περισσότερους «θεσμούς» («Από τρεις τους κάναμε τέσσερις» είχε δηλώσει οΑ. Τσίπρας), ακόμα πιο επαίσχυντα μέτρα εναντίον των Ελλήνων, ακόμα πιο στενή δημοσιονομική επιτήρηση και το χειρότερο όλων, εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Στο πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου θα υπάρχουν η δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο, ενώ στο δεύτερο (περίπου 60 σελίδων) τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης (επιδιώκεται να είναι 25 δισ. ευρώ).

Tο κείμενο θα περιλαμβάνει δύο άρθρα (ένα για τα προαπαιτούμενα και ένα για το Μνημόνιο).

Ο κατάλογος του μνημονίου, σύμφωνα με την «Καθημερινή»:

1. Αυστηροποίηση του ορισμού του αγρότη.

2. Αύξηση του φόρου χωρητικότητας στη ναυτιλία.

3. Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ του 2015, ώστε να ξεκινήσει η αποστολή των σημειωμάτων τον Σεπτέμβριο.

4. Διόρθωση εισπρακτικών μέτρων που υιοθετήθηκαν προσφάτως.

5. Επιστροφή του καθεστώτος συνταγογράφησης φαρμάκων.

6. Μείωση των τιμών των γενόσημων φαρμάκων.

7. Κατάργηση των προνομίων στο αγροτικό πετρέλαιο.

8. Καλύτερη στόχευση του πετρελαίου θέρμανσης το 2016.

9. Πλήρης αξιολόγηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας με στόχο την ετήσια εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ.

10. Αναδιάρθρωση δημόσιας διοίκησης.

11. Αντιμετώπιση των αστοχιών στην είσπραξη φορολογικών εσόδων.

12. Κατάργηση του ανώτατου ορίου του 25% επί των μισθών και των συντάξεων για τις κατασχέσεις.

13. Μείωση όλων των ορίων για τις κατασχέσεις στα 1.500 ευρώ.

14. Αλλαγή στα επιτόκια της ρύθμισης των 100 δόσεων και εξαίρεση από αυτήν των κακοπληρωτών.

15. Μεταφορά των υπηρεσιών και του προσωπικού φορολογικών ελέγχων στο ΣΔΟΕ.

16. Δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες ρυθμίσεις για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές.

17. Διευκρίνιση των προϋποθέσεων για την επιλεξιμότητα στην καταβολή της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης μετά τα 67 έτη.

18. Έκδοση εγκυκλίων για την πλήρη εφαρμογή του νόμου του 2010 για το ασφαλιστικό.

19. Σταδιακή εξάλειψη των εξαιρέσεων στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

20. Διευκρίνιση του καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά, με τις εκπτώσεις να καταργούνται μέχρι το τέλος του 2016.

21. Ολοκληρωμένο σχέδιο για ανακεφαλαιοποίηση, ενίσχυση ρευστότητας τραπεζών και αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων.

22. Κατάργηση του νόμου για τη μετενέργεια στις συμβάσεις εργασίας που ψηφίστηκε στις 2 Ιουλίου του 2015.

23. Εφαρμογή όλων των συστάσεων του ΟΟΣΑ που προβλέπονταν από την Εργαλειοθήκη Ι (πλην των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων) και όλων των συστάσεων της Εργαλειοθήκης ΙΙ σχετικά με τα μη αλκοολούχα ποτά και τα πετρελαιοειδή.

24. Άνοιγμα επαγγελμάτων, όπως μηχανικοί, συμβολαιογράφοι κ.λπ.

25. Περιορισμός των φόρων υπέρ τρίτων.

26. Μείωση της γραφειοκρατίας και επιτάχυνση αδειοδοτήσεων για επενδύσεις χαμηλού ρίσκου.

27. Μεταρρύθμιση στην αγορά ενέργειας και ειδικά του φυσικού αερίου που θα οδηγήσει σε πλήρη απελευθέρωση το 2018.

28. Έγκριση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που ήδη έχει αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ.

29. Υιοθέτηση των καλύτερων πρακτικών στην Ε.Ε. για το μη μισθολογικό κόστος (επιδόματα, οδοιπορικά κ.λπ.) με εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου 2016.

30. Νόμος για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ.

31. Προτάσεις μέτρων για μείωση των καθυστερήσεων στις δικαστικές αποφάσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με το zougla.gr  μέσα στον Σεπτέμβριο η ελληνική κυβέρνηση πρέπει:

Να έχει καταρτίσει σχέδιο αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους προμηθευτές του (περίπου 7 δισ. ευρώ το φέσι).
Να έχει καταθέσει νομοσχέδιο με το οποίο θα εισάγεται το θεσμικό πλαίσιο για τις ανεξάρτητες αρχές και θα δίνεται η δυνατότητα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία ολόκληρου του δημόσιου τομέα.
Να εκδώσει υπουργικές αποφάσεις για το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από τον Νοέμβριο.

Επιπλέον, τον Οκτώβριο, η κυβέρνηση καλείται να καταθέσει:
τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για το 2015
το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2016 και
το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2016-2019.

Η κυβέρνηση αμέσως μετά την επίτευξη «συμφωνίας» με τους τοκογλύφους δανειστές εξέδωσε non paper έντεκα σημείων και ανερυθρίαστα γίνεται επίκληση των χαμηλών πρωτογενών πλεονασμάτων, που προβλέπει η συμφωνία, χωρίς όμως να γίνεται λόγος για την καταστροφή που επέφερε η διακυβέρνησή τους, βαφτίζοντας το ξεπούλημα ως «αξιοποίηση», όπως ακριβώς έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε την έρευνα που διεξήχθη από το Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Χάλε (IWH), μέλος της Ένωσης Ινστιτούτων Λάιμπνιτς , όπου σύμφωνα με τα στοιχεία, η Γερμανία εξοικονόμησε περίπου 100 δισ. ευρώ από την έναρξη της ελληνικής κρίσης, το 2010, ήτοι πάνω από το 3% του ΑΕΠ.

“Η κρίση χρέους της ευρωπαϊκής περιφέρειας έχει οδηγήσει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα το κόστος δανεισμού της Γερμανίας, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στον ισοσκελισμό του γερμανικού προϋπολογισμού.
Υπογραμμίζει μάλιστα πως τα κέρδη θα υπερβαίνουν τις δαπάνες ακόμη και στην περίπτωση που η Ελλάδα δεν αποπληρώσει καθόλου τα χρέη της. Κι αυτό γιατί η συνεισφορά της Γερμανίας στη διάσωση της Ελλάδας δεν υπερβαίνει τα 90 δισ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του τελευταίου πακέτου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του εν λόγω ινστιτούτου οικονομικών ερευνών, πολλές άλλες χώρες επωφελήθηκαν από την κρίση στην Ελλάδα και είδαν να μειώνεται το κόστος του δανεισμού τους. Ανάμεσά τους η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ολλανδία. Επιμένει, ωστόσο, πως καμία χώρα δεν ωφελήθηκε σε τέτοιο βαθμό όσο η Γερμανία.
http://www.kathimerini.gr/826813/article/oikonomia/die8nhs-oikonomia/h-germania-kerdise-100-dis–apo-thn-ellhnikh-krish

Αυτή η έρευνα δεν έλαβε τις διαστάσεις που θα έπρεπε στα ελληνικά καθεστωτικά ΜΜΕ, διότι πολύ απλά δεν θέλουν να μάθεις την αλήθεια.

Η Γερμανία, οι χώρες του ευρωπαικού βορρά και γενικότερα διάφορα οικονομικά funds παίζουν οικονομικά παιχνίδια εις βάρος ενός ολόκληρου λαού και επιτείνουν την κρίση στη χώρα μας, ούτως ώστε να κερδίζουν από τα χαμηλά επιτόκια και τις καταθέσεις που βρίσκουν κατάλυμα στις γερμανικές τράπεζες.

Το παιχνίδι δε της Γερμανίας έχει να κάνει και με το ευρώ, αφού όσο περισσότερο πέφτει τόσο πιο ανταγωνιστική γίνεται στις εξαγωγές της σε αντίθεση με τις ΗΠΑ. Εν ολίγοις οι Ελληνες είμαστε στη μέση ενός αόρατου οικονομικού πολέμου, με τις κυβενήσεις μας να δέχονται αμαχητί τα κελεύσματα των διεθνών τοκογλύφων.

Είναι άδικο και παράλογο να ζητάτε, κύριοι της Κυβέρνησης, από το φτωχό Έλληνα να πληρώνει με μεγάλο συντελεστή ΦΠΑ βασικά είδη τροφίμων, τη στιγμή που οι μεγαλοεργολάβοι παραμένουν στο απυρόβλητο.

Δυστυχώς για την πατρίδα μας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο μεταίχμιο της ρήξης και του συμβιβασμού τελικά επέλεξε τον συμβιβασμό..

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password