ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
της Μαρίας Χωριανοπούλου
Προσφάτως ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Μουζάλας ανακοίνωσε την καταβολή μετρητών σε οικογένειες μεταναστών, τόσα όσα και το Ελάχιστο Εισόδημα Αλληλεγγύης σε Έλληνες πολίτες, δηλαδή 400 ευρώ το μήνα. Το βασικό του επιχείρημα για την λήψη αυτής της απόφασης είναι για να “βάλει τέλος σε ουρές μπροστά από φορτηγά οργανώσεων που μοιράζουν φαγητό και προμήθειες σε πρόσφυγες.”
Με αυτήν του την απόφαση ο Γ. Μουζάλας πρωτίστως παραδέχεται εμμέσως, πλην σαφώς, ότι το κράτος δεν λειτουργεί στην Ελλάδα αφού δεν είναι σε θέση να ελέγξει τις αγνώστου προέλευσης ΜΚΟ που έχουν κατακλύσει την χώρα μας και έχουν αναλάβει εργολαβικά και με το αζημίωτο την «φιλανθρωπία» έναντι των λαθρομεταναστών.
Ας έλθουμε όμως στην ουσία του θέματος. Αυτή η ξεδιάντροπη απόφαση του υπουργού θα προσελκύσει κάθε κακοποιό στοιχείο στην Ελλάδα, από κάθε χώρα του κόσμου, γιατί απλούστατα… θα μάθουν ότι στην Ελλάδα μοιράζουν λεφτά χωρίς να χρειαστεί να εργάζονται…!!
Εκτός από τα καταλύματα, το νερό, το ηλεκτρικό, την περίθαλψη κτλ. που τους προσφέρονται δωρεάν, θα έχουν και το μισθό τους των 400 ευρώ, ίσο με αυτό των Ελλήνων ανέργων που όμως πληρώνουν και ηλεκτρικό και νερό και ενοίκιο και κοινόχρηστα και φόρους! Αλλά και ίσο με αυτό που λαμβάνουν οι περισσότεροι εργαζόμενοι Έλληνες με μειωμένο ωράριο!
Δεν μοιράζουμε μόνο λεφτά εδώ στην Ελλάδα, αλλά τα μοιράζουμε χωρίς έλεγχο. Χωρίς προηγουμένως να έχουμε ελέγξει την προέλευση, το ποινικό μητρώο, την κατάσταση υγείας του κάθε μετανάστη που λαθραίως και παρανόμως εισβάλλει στην ελληνική επικράτεια.
Και επειδή ο πόλεμος τελειώνει στην Συρία και οι γενναίοι και αληθινοί πατριώτες Σύριοι έμειναν στην χώρα τους και υπερασπίστηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή την πατρίδα τους, τώρα ποια θα είναι η επίσημη δικαιολογία για την δήθεν ανθρωπιστική πολιτική της Ελλάδας να δεχόμαστε και να κρατάμε στην Ελλάδα τους λαθρομετανάστες; Αρκεί να σκεφτούμε ότι οι προσφυγικές ροές από την Συρία αντιστοιχούσαν μόνο σε σχετικά μικρό ποσοστό αυτών που έμπαιναν στην Ελλάδα και τώρα κι αυτός ο αριθμός θα συρρικνωθεί σημαντικά.
Όπως φαίνεται, ένας πρωτάκουστος και ανελέητος ρατσισμός μαίνεται εναντίον των Ελλήνων.
Εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να δουλεύουμε σκληρά και να καταβάλλουμε αιματηρούς φόρους για να πληρώνουμε τα έξοδα των μεταναστών που δεν εργάζονται, που δεν θα κάνουν φορολογική δήλωση, που δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ φόρου, που θα χρησιμοποιούν τα σχολεία και τα νοσοκομεία μας δωρεάν και θα προσεύχονται σε τζαμιά που με δικές μας οικονομικές θυσίες θα έχουν ανεγερθεί.
Και αναρωτιόμαστε.
Γιατί αυτά τα χρήματα δεν δίνονται σε Έλληνες που πραγματικά τα έχουν ανάγκη; Γιατί δεν δίνονται σε Έλληνες άστεγους, σε Έλληνες που ζουν χωρίς ρεύμα, γιατί δεν χρησιμοποιούνται για την επιμόρφωση μακροχρονίως ανέργων, γιατί δεν δίνονται στις πολύτεκνες οικογένειες, γιατί δεν προσφέρονται ως επίδομα σε νέα ζευγάρια με προτροπή να τεκνοποιήσουν, γιατί δεν δίνονται ως ενίσχυση σε νέους επιχειρηματίες έως 35 ετών για να αρχίσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στην Ελλάδα, γιατί να μην επιδοτήσουμε νέα μεταπτυχιακά στα πανεπιστήμια στην αγγλική γλώσσα, για να προσελκύσουμε φοιτητές από το εξωτερικό αλλά και για να αποτρέψουμε την φυγή των νέων μας, γιατί δεν μειώνεται η φοροεπιδρομή που έχει υποσκάψει την υπόσταση της μεσαίας τάξης, γιατί…γιατί…γιατί, τόσα πολλά γιατί…
Και βεβαίως δεν αντέδρασαν τα κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού» τόξου. Συμπεριφέρονται ωσάν να μην άκουσαν την εξωφρενική ανακοίνωση, γιατί απλούστατα συμμετέχουν στην ταφή της ελληνικής μεσαίας τάξης.
Μόνο μία απάντηση μπορώ να βρω σε μία τέτοια πολιτική αδιαφορίας από το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Το πολιτικό, καταδυναστευτικό, κομματικό σύστημα μάς εκδικείται, σαν το γενίτσαρο, που στρέφεται εναντίον αυτών που το εξέθρεψαν.
Εμείς οι Έλληνες εκθρέψαμε αυτό το τέρας της κομματοκρατίας και το αφήσαμε να γιγαντωθεί. Εμείς οι Έλληνες χρόνια τώρα ζητάμε και χαρίζουμε την ψήφο μας σε αυτούς που χαιδεύουν τα αυτιά μας, ικανοποιούν τα ρουσφέτια μας και μας δίνουν υποσχέσεις που εξαρχής γνωρίζουμε ότι δεν μπορούν να ικανοποιηθούν.
Και τώρα αυτό το προκλητικό κομματικό σύστημα που απομύζησε επί χρόνια όλη την ικμάδα της χώρας, κλείνοντας βιομηχανίες, τερματίζοντας παραγωγικές διαδικασίες, στέλνοντας ιδιωτικές επιχειρήσεις σε γειτονικά κράτη, επιβάλλοντας αβάσταχτους φόρους σε όσες υγιείς επιχειρήσεις κατάφεραν να απομείνουν ζωντανές αλλά και σε όποιον έχει ακόμα την δύναμη να πληρώνει, χωρίς να παθαίνει ξαφνικό θάνατο και από την άλλη μεριά, αυξάνοντας υπερβολικά την εκλογική τους πελατεία επιβαρύνοντας αβάσταχτα τον δημόσιο τομέα με συνεχώς νέες προσλήψεις, τώρα αυτό το κομματικό σύστημα μάς προκαλεί με αυθάδεια. Μάς λέει ότι είμαστε ένας κακομαθημένος λαός που το μόνο που ξέρει είναι να φοροδιαφεύγει ενώ αυτοί έχουν την συνταγή για να μας συμμορφώσουν.
Με τα μέτρα που παίρνουν όμως, σίγουρα η φοροδιαφυγή θα γίνει πραγματικά τώρα το εθνικό σπορ των Ελλήνων.
Κύριοι βουλευτές, εάν δεν οδηγήσετε τη χώρα στην πραγματική ανάπτυξη με όσα μέσα μάς απέμειναν και απαιτώντας από τους εταίρους μας δανειστές να μάς αφήσουν, επιτέλους, να οδηγηθούμε σε ανάπτυξη, η χώρα θα οδηγηθεί στο χάος και κανένας κυβερνήτης, νέος ή παλιός δεν θα μπορεί να την σώσει.
Πιστεύουμε ότι μόνο μία περίπτωση ελπίδας μπορεί να υπάρξει μπροστά σε όλο αυτό το αδηφάγο, εθνομηδενιστικό κύμα.
Η δημιουργία μία κίνησης, ενός Πατριωτικού Κινήματος, με το όνομα «Πατριωτική Ένωση» που θα ενώσει όλους τους Έλληνες, όποιο κόμμα κι άν έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν, σε όποια ιδεολογική απόχρωση κι αν ανήκουν. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι χαρακτηρισμοί δεξιός, αριστερός, μπλε, κόκκινος, πράσινος, δημιουργήθηκαν για να μας διχάσουν.
Τα τελευταία χρόνια λόγω των επώδυνων μνημονίων και της αντεθνικής πολιτικής των κυβερνώντων κομμάτων, έχουν δημιουργηθεί σαν αντίσταση δεκάδες κόμματα έντιμων ανθρώπων. Όλοι αυτοί οι έντιμοι, πατριώτες Έλληνες πρέπει να ενωθούν κάτω από μία στέγη. Αυτό το κόμμα δεν θα έχει αρχικά αρχηγό αλλά τοπικούς επικεφαλής ανά πόλη, ανά περιφέρεια, ώστε να φτιαχτεί η μαγιά και να δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα ύστερα από ενδελεχή και επίπονη ενημέρωση. Σε αυτόν τον καινούριο σχηματισμό δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι νυν και πρώην βουλευτές.
Τα πρώτα βασικά σημεία αρχών αυτού του Πατριωτικού κινήματος είναι τα εξής:
— η ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας με πατριωτικό πρόσημο.
— η ανάγκη πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, ανάλογα κάθε φορά με τα συμφέροντα της χώρας.
— η ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας με άμεση συμμετοχή των πολιτών, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες για όλες τις σημαντικές αποφάσεις
— η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα
— μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων στο 10% ώστε να στραφούν επενδυτές στην Ελλάδα και να έρθει πραγματικά η ανάπτυξη.
— παραγωγή ελληνικών προϊόντων – ενημέρωση για τις πολιτικές στραγγαλισμού της ιδιωτικής πρωτοβουλίας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και το αδηφάγο δημόσιο, γραφειοκρατικό τέρας.
— ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας, των οικογενειών που έχουν τουλάχιστον τρία παιδιά και των νέων ζευγαριών ώστε να τεκνοποιήσουν.
— πλήρης μηχανογράφηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών ώστε να εκλείψει παντελώς το ρουσφέτι και να χάσει τους πελάτες του το κομματικό σύστημα.
— ενημέρωση των πολιτών για την ανάγκη διατήρησης της εθνικής περιουσίας και τις ολέθριες συνέπειες που έχει το ξεπούλημά της.
— εκτεταμένη αξιοποίηση νέων μορφών ενέργειας, αιολική και ηλιακή.
— ανακήρυξη της ΑΟΖ.
— υιοθέτηση της εθνικής παιδείας στα σχολεία, εκτεταμένα και σε βάθος μαθήματα Ιστορίας, αρχαίων ελληνικών, γλώσσας και ελληνικής παράδοσης (έθιμα, μουσική). Θεσμοθέτηση λειτουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων.
— διεκδίκηση γερμανικών αποζημιώσεων
— ουσιαστική προσέγγιση της ομογένειας και δημιουργία υπουργείου Αποδήμων Ελλήνων. Δημιουργία μητρώου αποδήμων Ελλήνων ώστε να συμμετέχουν στα κοινά.
— δραστικός περιορισμός των προνομίων των Βουλευτών και των συνδικαλιστών. Μείωση του αριθμού των βουλευτών σε 200.
— περιορισμός των προνομίων των δημοσίων υπαλλήλων, ετήσια αξιολόγηση και μετακίνηση σε θέσεις που είναι κενές ανάλογα με τις ανάγκες του κράτους. Κατάργηση της μονιμότητας και άμεση απόλυση εκείνων που προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά.
Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί οι τελευταίες κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτα από όλα αυτά τα αυτονόητα. Μήπως άραγε περιμένουν να ξεπουληθεί στους ξένους και το τελευταίο ασημικό της χώρας, ώστε όταν θα αρχίσει η ανάπτυξη, τα οφέλη να τα καρπωθούν μόνο οι ξένοι;
Το σημαντικό να πιστέψουμε είναι ότι δεν πρέπει να περιμένουμε τον έναν και μοναδικό ηγέτη που θα έρθει να μάς σώσει. Εμείς οι πολίτες θα αποτελέσουμε την κρίσιμη και καθοριστική δύναμη για να πάρουμε τις τύχες της Πατρίδας μας στα χέρια μας. Πρέπει να πιστέψουμε στη διαχρονική δύναμη του Ελληνισμού και να φέρουμε στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό μας. Όλα αυτά απαιτούν επίπονες και αιματηρές θυσίες. Ήρθε ο καιρός να ξεχάσουμε την αναζήτηση «σωτήρων» και να φροντίσουμε οι ίδιοι για την σωτηρία μας…
* Οι παραπάνω προτάσεις αποτελούν μία πρώτη καταγραφή. Θα περιμένουμε την συμμετοχή σας στην κατάθεση περισσότερων προτάσεων και θέσεων αλλά και τρόπων διάδοσής τους.
Μαρία Χωριανοπούλου99 Posts
Δημιουργός - Διαχειριστής iThesis
8 Comments
Χατζηγεωργιου Χαραλαμπος
4 Ιανουαρίου, 2017 at 11:33 πμΜαρια μου καλα τα λες και ειμαι μαζι σου, αλλα επειδη εχουμε ακουσει απο πολλους πολλα, βασταω και μαζι σου μικρο καλαθι. Ελπιζω ν αναπτυξεις την προταση σου , σχετικα με το πως θα γινουν αυτα που εκθετεις ,και πως θ αντιμετοπισθουν τα προβληματα που θα προκυψουν.
Σπανάκης Ιωάννης
13 Ιανουαρίου, 2017 at 12:10 πμΠλήρης και άμεση καταγραφή καλλιεργήσιμων εκτάσεων για να ξαναγίνουμε αυτάρκεις σε προιόντα πρώτης ανάγκης(δημητριακά όσπρια κρέας γαλακτοκομικά). Δημιουργία επιτροπής αξιολόγησης αποθεμάτων ορυκτού πλούτου και αξιοποίησής του, αποτελούμενη από καθηγητές πανεπιστημίων. Άμεση προσφυγή στα διεθνή δικαστήρια αφού πρώτα γίνει λογιστικός έλεγχος χρέους(βλέπε Ισημερινό). Άμεση ακύρωση ιδιωτικοποιήσεων. Και όλα αυτά πριν γίνει συνταγματική αναθεώρηση και κλείσει η ταφόπλακα διότι θα νομιμοποιήσουν όλες τις απάτες. Και φυσικά καταργηση βουλευτικής ασυλίας και νόμου περί ευθύνης υπουργών. Εν τω μεταξύ να ετοιμάζονται οι κρεμάλες
Δημήτρης Αντ. Σιδερής
14 Ιανουαρίου, 2017 at 11:04 μμΟι προτάσεις είναι προς την κατεύθυνση που και εγώ υποστηρίζω. Υπάρχει ένα θέμα στο οποίο θα ήμουν περισσότερο ρηξικέλευθος. Η “ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας με άμεση συμμετοχή των πολιτών” έχω προτείνει να είναι πιο δραστική. Η βουλή πρέπει να αποτελείται από κληρωμένους βουλευτές από όλο το εκλογικό σώμα, όπως ήταν στην αρχαία Ελληνική δημοκρατία, τη μόνη δημοκρατία χωρίς περιοριστικά επίθετα. Υπενθυμίζω ότι η βουλή δεν κυβερνά, η κυβέρνηση κυβερνά. Η βουλή ψηφίζει ναι ή όχι στις εισηγήσεις-νομοσχέδια της κυβέρνησης, που, λόγω των γνώσεων και εμπειρίας που οφείλουν να έχουν τα μέλη της, θα είναι αιρετή, όχι κληρωτή. Όσο οι βουλευτές εκλέγονται και όσο τα μέλη του “Πατριωτικού Κινήματος” εκλέγονται, η πελατειακή σχέση με τους ψηφοφόρους είναι αναπόδραστη συνέπεια.
Chris Gaitanis
16 Ιανουαρίου, 2017 at 3:17 μμΠολύ καλά όλα αυτά που λέτε, πως όμως μπορούμε να επικοινωνήσουμε ώστε να παραθέσουμε τις απόψεις μας, για τον τρόπο με τον οποίο μπορεί αυτό να επιτευχθεί;;;
Ευχαριστώ πολύ
Ευαγγελος
18 Ιανουαρίου, 2017 at 10:35 πμΤο πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να αποβληθει η παρούσα κυβέρνησή και όλοι οι πολιτικαντηδες με απαγόρευση το να πολιτευθουν ξανά .
Φάνης Παπακώστας
23 Ιανουαρίου, 2017 at 3:11 μμΟι πολιτικοί στο σύνολό τους να εχουν χαμηλές μόνο αμοιβές και σημαντικά bonus σε περίπτωση επίτευξης στόχων αύξησης ΑΕΠ, αύξησης καθαρού κατα κεφαλήν διαθεσίμου εισοδήματος πολιτών, μέσου όρο ζωής των Ελλήνων, αύξηση προσέλκυσης ξένων εεπενδύσεων, μείωση λαθρομετανάστευσης. Μείωση εγκληματικότητας. Ετσι θα κόπτονται ολοι για το καλό της χώρας και το ενα κόμμα δεν θα τραβάει το χαλί στο άλλο για πολιτικούς σκοπύς. Απο τα καλά αποτελέσματα θα κερδίζουμε όλοι.
Κοσμίδης Χρήστος
25 Ιανουαρίου, 2017 at 12:20 μμΌλα αυτά συμπεριλαμβάνονται στις προτάσεις της ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ, του στρ. Γ. Αϋφαντή.
Όποια Ελληνική κυβέρνηση τα εφαρμόσεις βγαίνουμε από την κρίση σε τρεις μήνες και σε 5 χρόνια, θα είμαστε οι πλουσιώτεροι πολίτες στην πλουσιώτερη χώρα, στην ΕΛΛΑΔΑ. Διαβάστε τις προτάσεις.
http://ethnegersia.gr/%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%ac%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%bc%ce%b1%cf%82/
ΚΩΣΤΑΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ
27 Ιανουαρίου, 2017 at 5:50 μμΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΓΝΩΣΗ
Σήμερα, περισσότερο από κάθε φορά, η πορεία πρός το μέλλον πρέπει να γίνεται με επίγνωση των ιστορικών αληθειών, αλλά και αυτογνωσία των εθνικών μας αδυναμιών. Δύο αιώνες από την εθνική μας απελευθέρωση κοντεύουν να περάσουν, κι όμως οι αδυναμίες που χαρακτήριζαν αυτό το έθνος εξακολουθούν να υπάρχουν.
Πρώτα από όλα η εθνική διχόνοια, η έλλειψη εθνικού ήθους, η επιδίωξη των ατομικών ωφελειών σε βάρος της κοινωνικής ωφέλειας. Τό “εμείς” δεν έχει νικήσει το “εγώ¨ και ο Μακρυγιάννης μπορεί να ξαναγράψει τη νεώτερη ιστορία χρησιμοποιώντας τις ίδιες εκφράσεις. Πάνω από όλες τις αρετές δεν δόθηκε αξία στήν Παιδεία, που ακολούθησε τις συνταγές της αστικής ατομοκρατίας.
Δεύτερον, η εγκατάλειψη της πνευματικής κληρονομιάς των προγόνων μας. Όταν στο τόπο αυτό έζησαν και μεγαλούργησαν τα πιό δημοκρατικά πρόσωπα, με την μεγάλη ερευνητική διάθεση, με πνευματική παιδεία από την κλασσική φιλοσοφία έως την πατερική θεολογία, από τους ιδρυτές των περισσότερων επιστημών, δεν νοείται να μην είμαστε εξαγωγείς παιδείας, αλλά εισαγωγείς, με χιλιάδες ελληνόπουλα να προσφεύγουν στα πανεπιστήμια των δυτικών χωρών.
Τρίτον, η διαμόρφωση μεγάλων αντιπαραγωγικών αστικών κέντρων , η αστυφιλία και η μετανάστευση. Μια χώρα με λίγες πλουτοπαραγωγικές πηγές, όπως ήταν η μετεπαναστατική Ελλάδα, μόνο μέσα από την ανακάλυψη νέων εφευρέσεων και την αξιοποίησή των, θα μπορούσε να αυξήσει το βιοτικό επίπεδο. Όμως, αυτό απαιτεί συνεργασία στην έρευνα, μοντέλο συλλογικής εργασίας, πράγμα που δεν ευδοκίμησε στην Ελλάδα.
Ο ευκαιριακός πλουτισμός σε βάρος των άλλων , αλλά και του κράτους. Με το μέσον να χαρακτηρίζει την σταδιοδρομία του νεοέλληνα, είναι λίγες οι φορές που κάποιος μπορεί να επιδεικνύει την αρετή του σε συνδυασμό με την οικονομική επιτυχία του. Σ΄αυτό, δεν συμβάλλει το πελατειακό κομματοκρατούμενο κράτος και οι συνδιαλλαγές των πολιτών με τους πολιτικούς.
Ο τοπικός εθνικισμός ή τοπικισμός. Η διάσπαση των Ελλήνων ανάλογα του διαμερίσματος καταγωγής των πχ νησιώτες, ορεινοί, Μακεδόνες, Κρητικοί, Πόντιοι κλπ. Ο τοπικισμός αυτός φάνησε και στις χώρες μετανάστευσης που μετέβησαν οι Έλληνες. Ως και στα διάφορα αθλήματα, οι επαγγελματικές ομάδες έθρεψαν τον ανταγωνισμό σε βάρος του αθλητικού πνεύματος ή της ψυχαγωγίας.
Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε τώρα ; Επειδή καμιά διόρθωση δεν είναι αδύνατη λόγω χρόνου, όταν υπάρχει ειλικρινής διάθεση, τώρα μπορούμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα.
Εκλογή πολιτικών με σύστημα δημοκρατικό, αυτό της άμεσης δημοκρατίας, με θέσεις μικρής θητείας. Πόθεν έσχες για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα θέσης . Παιδεία βασισμένη στα συνεργατικά πρότυπα και στην έρευνα . Παιδεία με πρόταξη των ηθικών αρχών έναντι του κέρδους. Καμία διαφήμιση του ευκαιριακού κέρδους πχ λαχεία,καζίνο κλπ. αλλά ούτε και των καταναλωτικών προϊόντων. Παιδεία ίση για όλους και αμοιβή των καθηγητών με βάση την πρόοδο των μαθητών. Εργασία μέσα από συνεργατικούς συνεταιρισμούς που δεν θα χρηματοδοτούνται από το κράτος αλλά από την τοπική κοινωνία ανάλογα του έργου τους. Βραβεία ήθους και αλληλεγγύης σε όσους κάνουν πράξη τα συνεργασιακά πρότυπα. Μικρή εισοδηματική διαφοροποίηση. Εργασία παράλληλη σε χειρωνακτική και πνευματική από τις πρώτες τάξεις. Σεβασμό στο περιβάλλον, στην κυκλοφοριακή αγωγή, στη μορφή της διασκέδασης. Αυστηροί κανόνες με ποινή μόνο την εργασία και όχι την φυλακή. Αυστηρό ωράριο εργασίας και κανόνες ηχορύπανσης. Σταδιακή συνταξιοδότηση με μείωση των ωρών εργασίας στις πρακτικά δυνάμενες να εκτελεστούν. Παραγωγή επισιτιστικής επάρκειας να προηγείται της βιομηχανικής ή τουριστικής κλπ. Υπηρεσίες τομέων που δεν θα είναι παρασιτικοί και μείωση των φθηνών ξένων εργατών για μείωση της ανεργίας και εργασία σε χειρωνακτική μορφή, όλων των Ελλήνων. Παράδειγμα εργασίας από τους καθηγητές κατά πρώτον.
Ο εξωτερικός δανεισμός μόνο για παραγωγικά έργα. Η ανάθεση δημόσιων έργων μόνο με ανοικτούς μειοδοτικούς διαγωνισμούς και ρήτρες. Το ίδιο και η εισαγωγή πρώτων υλών καθώς και ο αμυντικός εξοπλισμός. Διαφάνεια σε όλες τις προσλήψεις, καθώς και στην εκτέλεση της θητείας. Η απονομή δικαιοσύνης με σκοπό την μεταμέλεια κι όχι τον παραδειγματισμό των άλλων με βαριές ποινές σε λίγους . Οι δικαστές, πρόσωπα που χαίρουν της τοπικής και εθνικής έγκρισης. Το ίδιο και οι καθηγητές, οι ιερείς, οι πολιτευτές, οι γιατροί.
Για μια πορεία με επίγνωση χρειαζόμαστε πρώτα ήθος και μετά γνώσεις. Αλλοιώς οι γνώσεις θα γίνουν όργανο αυτοκαταστροφής, πρώτα ατομικής και μετά συλλογικής.