ΚΑΤΑΡΡΕΙ ΤΟ «ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΟΥΛΑΝΤ» ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΔΙΑΒΡΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΔΗΦΑΓΟΥΣ ΤΕΡΜΙΤΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Απολύονται πρωθυπουργός και Γενικός Εισαγγελέας . Το ΔΝΤ αναστέλλει τις «δόσεις» ζωτικής υποστήριξης.
 

Του Μιχαήλ Στυλιανού

Ο νόμος επιτάχυνσης της Ιστορίας ξεπροβάλλει κραταιός και στην Ουκρανία με την είδηση της επικείμενης αποπομπής του πρωθυπουργού Αρσένι Γιάτσενιουκ και της κυβέρνησής του με ψήφο δυσπιστίας της πλειοψηφίας των βουλευτών και την σύμφωνη απόφαση του Προέδρου της χώρας.

Το αμερικανικό οικονομικό δελτίο Ζήρο Χέτζ αναφέρει την είδηση με την ακόλουθη παραστατική διατύπωση:
«Σχεδόν δύο χρόνια αφ’ ότου η Βικτώρια Νούλαντ αποφάσισε ότι ο «Γιάτς» θα πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός-ανδρείκελό της στην Ουκρανία, σ’ εφαρμογή του οργανωμένου από την CIA προεδρικού πραξικοπήματος, μια νέα αφορμή ντροπής του Σταίητ Ντιπάρτμεντ πρόκειται να πιστοποιηθεί. Προ ολίγου ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο κάλεσε τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί και ζήτησε την συγκρότηση τεχνοκρατικής κυβέρνησης για τον τερματισμό της πολιτικής κρίσης και την ανόρθωση της οικονομίας.»
yaceniuk_arseni
Ο εκπεσών εκλεκτός της κυρίας Νούλαντ

Πρόκειται για το τελευταίο στάδιο σήψης ενός καθεστώτος, για την στήριξη του οποίου κατέβαλαν σκληρές αλλά μάταιες προσπάθειες το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ, οι Βρυξέλλες (με την παρότρυνση της φράου Μέρκελ και του κ. Φαμπιούς) και πλήθος πρακτόρων και μισθοφόρων διαφόρων εθνοτήτων. Για την στήριξη του παραπαίοντος καθεστώτος, το ΔΝΤ (που διακηρύσσει ότι η βασική σύνταξη στην Ελλάδα είναι σκανδαλώδης), παραβίασε σκανδαλωδώς το καταστατικό του για να εκχωρήσει στην Ουκρανία δάνειο 16 δις, παρά το εμπόδιο ότι η χώρα αρνείται την εκπλήρωση εκκρεμών δανειακών της υποχρεώσεων (προς τη Ρωσία).

Την εξέλιξη του νέου Δυτικόστροφου πολιτεύματος σε φάρσα σηματοδοτούσαν κατά τακτικά διαστήματα τηλεοπτικές εικόνες από πυγμαχικές συνεδριάσεις της ουκρανικής βουλής, στην πιο πρόσφατη των οποίων ο απερχόμενος πρωθυπουργός της κ. Νούλαντ απαθανατίσθηκε κατερχόμενος βιαίως του βήματος, στην αγκάλη βουλευτού και κρατώντας ανθοδέσμη…

Η τελευταία εξέλιξη ακολουθεί την παραίτηση του ξένου «τεχνοκράτη» υπουργού των Οικονομικών Αϊβάρας Αμπρομαβίκιους, με την δήλωση ότι αρνείται «να υπηρετήσει ως προκάλυμμα της διαφθοράς, ή μαριονέτα εκείνων που θέλουν να ελέγχουν τη ροή του δημοσίου χρήματος».

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ποροσένκο έγραψε στο Τουίτερ ότι «για την αναστήλωση της εμπιστοσύνης δεν αρκεί θεραπεία, απαιτείται εγχείρηση. Και για την ανανέωση της εμπιστοσύνης ο Πρόεδρος εζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού και του Γενικού Εισαγγελέα» Ερμηνεία του αμερικανικού οικονομικού δελτίου: «Αυτό που εννοούσε ήταν πώς καιρός είναι και κάποιος άλλος να τσεπώνει τα εκατομμύρια του ΔΝΤ».

Με την παρουσία του ΔΝΤ στην Ουκρανία διαφωνεί όμως ο κ. Μιχαήλ Σαακασβίλι, τον οποίο γνωρίσαμε ως Πρόεδρο της Γεωργίας και άδοξο εισβολέα στη Νότια Οσετία, αλλά σήμερα Ουκρανό υπήκοο αμερικανικής εισαγωγής, (επικηρυγμένο στη χώρα του για αρπαγή δημοσίου πλούτου), και διορισμένο από τον Πρόεδρο Ποροσένκο (;) κυβερνήτη της Επαρχίας της Οδησσού – το ορμητήριο σχεδιασμών ανάκτησης της Κριμαίας…
saakasvili
Ο κ. Σαακασβίλι συνέστησε τον τερματισμό της ουκρανικής συνεργασίας με το ΔΝΤ. «Για μας ιδανική λύση θα ήταν να ξεκουμπιστεί από εδώ το ΔΝΤ -δήλωσε. Στη Γεωργία το ξεφορτωθήκαμε, δόξα τω θεώ, μέσα σ’ ένα χρόνο. Το ΔΝΤ ενεργεί σαν χειρούργος. Όταν έχεις ανάγκη επίδεσης ενός δακτύλου σου προτείνει να σου κόψει το χέρι.»

Το ΔΝΤ χρηματοδοτεί την Ουκρανία με 17,5 δις. δολάρια. Πέρυσι το Κίεβο εισέπραξε 6,7 δις και ανέμενε δυο νέες δόσεις από 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Αλλά προ εβδομάδος και μετά την παραίτηση του ξένου τεχνοκράτη υπουργού των Οικονομικών, η Κριστίν Λαγκάρντ ανακοίνωσε πως η ροή της βοήθειας θα ανασταλεί. Επειδή η Ουκρανία δεν εσημείωσε σημαντική πρόοδο στην καταπολέμηση της διαφθοράς…

Ο ξένος τεχνοκράτης υπουργός των Οικονομικών Αμπρομαβίκιους ουσιαστικά εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση: «Στην αρχή μου αφαίρεσαν την προσωπική μου φρουρά (σημ: και εκεί τα «εμπόδια» δολοφονούνται) και στη συνέχεια με πίεζαν να τοποθετήσω ύποπτα άτομα στην ομάδα συνεργατών μου ή σε θέσεις κλειδιά των κρατικών επιχειρήσεων».

Ο Σαακασβίλι, ως νεοφώτιστος υπέρμαχος της χρηστής διαχείρισης του δημόσιου πλούτου, επικρότησε την στάση του παραιτηθέντος υπουργού και συμφώνησε δημόσια μαζί του ότι εμπόδιο για τις μεταρρυθμίσεις είναι ο συνεταίρος του Προέδρου Ποροσένκο στις επιχειρήσεις του και κυβερνητικός βουλευτής Ιγκόρ Κονονένκο. Βάλλοντας έτσι, έμμεσα κατά του προέδρου και ευεργέτη του, Γεωργιανός καταζητούμενος Σαακασβίλι αποκαλύπτει ότι στοχεύει σε υψηλότερο ουκρανικό αξίωμα από του κυβερνήτη της Οδησσού.

Συνοπτικό ξετύλιγμα φάρσας, που διαψεύδει όσους επέκριναν προ διετίας τον Βλαδίμηρο Πούτιν ότι δεν επενέβη δραστικώτερα υπέρ των αυτονομιστών του Ντομπάς και επιβεβαιώνει την δεξιοτεχνία του ως οξυδερκούς σκακιστή.

Μιχαήλ Στυλιανού284 Posts

Δημοσιογράφος από τό 1953, με τριεθνή επαγγελματική διαδρομή και σε επιτελικές θέσεις. Μεταξύ των οποίων Δ/ντής της ελληνικής εκπομπής της γαλλικής κρατικής ραδιοφωνίας κατά τη διάρκεια της χούντας, Σύμβουλος Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι και Γεν. Δ/ντής του ΑΠΕ.

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password