ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΠΙΔΕΣ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ;

της Μαρίας Χωριανοπούλου

Η Ελλάδα του 2016 είναι μία σχεδόν ολοσχερώς διαλυμένη χώρα που επιτροπεύεται ταπεινωτικά. Χάνει καθημερινά το καλύτερο ανθρώπινο δυναμικό της το οποίο ματαναστεύει στο εξωτερικό, το ποσοστό των πολιτών που αδυνατεί να πληρώσει τις οφειλές του (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΗ κλπ.) καθημερινά αυξάνεται, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κλείνουν και ο λαός πτωχεύει, ο αφελληνισμός και ο αποχριστιανισμός της χώρας είναι προ των πυλών (ευτυχώς το παραδέχθηκε, έστω καθυστερημένα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος).

Το πρόβλημα είναι ολοφάνερο, δεν αποτελεί ούτε κινδυνολογία, ούτε φραστικό πυροτέχνημα κάποιου κόμματος.

Τι κάνει όμως το πολιτικό σύστημα για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης;

Οι πολιτικοί μας δεν έχουν υποστεί καμία μείωση των προνομίων τους και δεν έχουν ζητήσει να γίνει κάτι τέτοιο για να δείξουν, έστω, την προσχηματική συμπαράστασή τους στον χειμαζόμενο συνέλληνα.

Έχουν αναγάγει σε πρώτο θέμα συζητήσεων, εδώ και πολύ καιρό, το θέμα των τηλεοπτικών αδειών, και δεν βγάζουν ούτε μία λέξη για τα φλέγοντα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Ο Ερντογάν κάνει λόγο για τα σύνορα της καρδιάς του και ορέγεται τα νησιά του Αιγαίου, οι αλβανοί καταστρέφουν τις περιουσίες των Ελλήνων στην Χιμάρα και προκαλούν συνεχώς, θέτοντας θέμα με το τσάμικο, η Θράκη κινδυνεύει επικίνδυνα αφού το τουρκικό προξενείο και οι τουρκικές τράπεζες αλωνίζουν ανενόχλητα.

Γιατί κανείς πολιτικός μας δεν παρευρέθηκε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Θράκη όπου παρήλασαν Έλληνες μουσουλμάνοι-Πομάκοι; Γιατί κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν πρόβαλε αυτήν την παρέλαση, αντιθέτως μας βομβαρδίζουν με φωτογραφίες μουσουλμάνων μαθητριών που φορούν την μαντήλα τους ;

Γιατί οι πολιτικοί αρχηγοί, στις δημόσεις εμφανίσεις τους, αποφεύγουν επιμελώς τις λέξεις πατρίδα, έθνος, λαός και προτιμούν πιο «μοντέρνες» εκφράσεις, λιγότερο ενοχλητικές στα αυτιά των εθνομηδενιστών, όπως χώρα, τόπος και πολίτες;

Γιατί δεν κάνουν λόγο για την τραγική υπογεννητικότητα; Σε πολύ λίγα χρόνια οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία στην Ελλάδα, η μουσουλμανική θρησκεία θα είναι η επικρατούσα αντί της ορθόδοξης χριστιανικής, η ελληνική γλώσσα θα είναι απλώς μία διαλέκτος που θα χρησιμοποιείται από μία μειοψηφία.

Γιατί δεν μιλούν για το τραγικό, ατελεύτητο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Το ξεπούλημα των ασημικών της χώρας δεν είναι «μεταρρύθμιση» όπως κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί διατείνονται προκλητικά. Είναι απορρύθμιση του παραγωγικού ιστού, είναι απονεύρωση του εθνικού ιστού, είναι απώλεια της εθνικής ανεξαρτησίας.

Γιατί δεν συζητούν την πιθανότητα του εθνικού νομίσματος; Να παρουσιάσουν στο λαό, τα θετικά και τα αρνητικά, λέγοντας την αλήθεια, αφήνοντας όλες τις απόψεις να ακουστούν ισάξια. Να έχει την δυνατότητα ο λαός να κρίνει και να διαμορφώσει γνώμη. Η πρόσδεση στο άρμα του ευρώ μόνο οικονομική παράλυση και εθνική υποδούλωση θα συνεχίσει να φέρνει, τα μνημόνια θα έρχονται το ένα μετά το άλλο και η επιτροπεία θα αυξάνει.

Γιατί δεν καυτηριάζουν το θέμα της λαθρομετανάστευσης; Η χώρα μας έγινε η αποθήκη ψυχών της Ευρώπης και δεν είναι δυνατόν να αντέξει το βάρος άλλων ανθρώπων. Γιατί δεν γίνεται πραγματικός διαχωρισμός μεταξύ προσφύγων και λαθρομεταναστών; Οι Σύριοι πράγματι βρίσκονται σε πόλεμο, εμείς όμως δεχόμαστε καθημερινά πακιστανούς, αφγανούς, μαροκινούς και άλλους αφρικανούς, οι χώρες των οποίων δεν βρίσκονται σε πολεμική σύρραξη.

Γιατί δεν μάς λένε οι πολιτικοί μας εμπράκτως, με συγκεκριμένα στοιχεία, πως θα έρθει η πολυθρύλητη ανάπτυξη; Με ποιο τρόπο; Με ποιες ενέργειες; Τι θα κάνουν οι καινούριοι που θα έρθουν στην εξουσία και δεν το έκαναν οι προηγούμενοι; Όλοι τους, πριν έρθουν στην εξουσία, υπόσχονται ανάπτυξη, ξεχνούν όμως ότι μνημόνια και ανάπτυξη δεν συμβαδίζουν.

Πως ήρθαν τα μνημόνια στην Ελλάδα; Προφανώς λόγω της κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος από τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, κυρίως από το 1981 και μετά, όπου άρχισε το μεγάλο πάρτυ των ημετέρων του Ανδρέα Παπανδρέου και το οποίο συνέχισαν όλοι οι υπόλοιποι.
Πως βρέθηκαν διορισμένοι τόσοι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι; Μην χύνουν κροκοδείλια δάκρυα οι πολιτικοί μας, αφού αυτοί και οι οικογένειές τους τούς διόρισαν. Προφανέστατα, για να εξασφαλίσουν την συνεχή παραμονή τους στην εξουσία.
Μην ξεχνάμε, στην Ελλάδα οι εκλογές είναι προσχηματικές. Μερικές οικογένειες μας κυβερνούν, κληρονομικώ δικαίω. Δείτε πόσοι απόγονοι πρώην βουλευτών βρόσκονται τώρα στην Βουλή και δείτε πόσοι νέοι απόγονοι θα αντικαταστήσουν τους πατεράδες και τους θείους τους στις επόμενες εκλογές.

Διαπιστώνουμε λοιπόν με αντράνταχτα επιχειρήματα ότι το πολιτικό σύστημα δεν λαμβάνει υπόψιν του την κοινωνία. Την αγνοεί προκλητικά. Δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτήν.

Η ΛΥΣΗ

Τι προτείνουμε; Με βαθύ αίσθημα ευθύνης και πατριωτική συνείδηση, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να θεσμοθετηθεί η δυνατότητα των πολιτών να αποφασίζουν, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για όλα τα σημαντικά θεσμικά, πολιτικά, εθνικά θέματα.
Θεωρούμε επιπλέον ότι πρέπει να τεθεί ένας περιορισμός σε αυτό και να έχουν την δυνατότητα συμμετοχής σε αυτήν την ηλεκτρονική ψηφοφορία μόνο οι πολίτες που έχουν τουλάχιστον απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Θα αναρωτηθείτε από που πηγάζει η επιχειρηματολογία γι’αυτόν τον περιορισμό. Θα σας αναφέρουμε ένα απλό παράδειγμα. Σήμερα στα πολιτικά γραφεία των βουλευτών στοιβάζονται σωρηδόν άνθρωποι μεγάλης ηλικίας με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο που αναζητούν «λύσεις» –κοινώς ρουσφέτια- στα προβλήματα των ίδιων και των παιδιών τους. Οι νεώτεροι ή οι υψηλότερου μορφωτικού επιπέδου κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο επιθυμούν. Προσπαθούν να βρουν λύσεις, να ενημερωθούν από το διαδίκτυο, επιδιώκουν την επιμόρφωσή τους και προσπαθούν να στηριχθούν στις δικές τους δυνάμεις.

Είναι πλέον γεγονός ότι οι βουλευτές όλο και λιγότερο μας εκπροσωπούν. Αποφασίζουν για εμάς χωρίς να μας ρωτήσουν, χωρίς να διερευνήσουν καν την γνώμη μας.
Η ηλεκτρονική ψηφοφορία είναι δυνατόν να εφαρμοστεί άμεσα, εύκολα και αδιάβλητα. Μόνον έτσι ο λαός, η κοινωνία, θα πάρει την τύχη της στα χέρια της.
Διαφορετικά θα συνεχίσει να μάς κυβερνά η κομματοκρατία, το φαύλο πολιτικό κατεστημένο που επιζητά διακαώς την διασφάλιση των προνομίων του.

Αν συμφωνείτε με αυτές τις απόψεις, διαδώστε τις. Να γίνουμε φωτιά που θα συμπαρασύρει στο διάβα της την εθνομηδενισμό, την δουλικότητα, την ιδεολογική ισοπέδωση, τον ωχαδερφισμό, τις πνευματικές αγκυλώσεις, την καταπάτηση της συνείδησης.

2 Comments

  • Μιχαήλ Στυλιανού Reply

    4 Νοεμβρίου, 2016 at 8:20 μμ

    Θαυμάσιο, διεξοδικό, εμπεριστατωμένο, ζυμωμένο με μυαλό και πατριωτικό αίσθημα, αξιοζήλευτο άρθρο. Και σπάνια για τα ελλαδικά έθιμα πρωτοτυπία: Καταλήγει με ΠΡΟΤΑΣΗ Εποικοδομητική, πρόσκληση σε συλλογικό προβληματισμό.
    Και πάλι την αμέριστη εκτίμησή μου στην Κυρία Μαρία Χωριανοπούλου

  • Μανώλης Reply

    5 Νοεμβρίου, 2016 at 9:11 πμ

    Αγαπητή Κυρία Χωριανοπούλου,
    Καταρχήν, μπράβο σας που έχετε ακόμα νεύρα και δύναμη ψυχής να ασχολείσθε με την πολιτική . Αλλά είστε εκδότης και άρα δεν μπορείτε να αποδεσμευτείτε.
    Όταν οι δικαστές πάνε για παράπονα στον πρωθυπουργό και ικανοποιούνται με χρήματα και ξεχνάν όλα τα άλλα, όταν οι μηχανισμοί ελέγχου των δημοσιών εσόδων αλληλοεξουδετερώνονται και χάνουν δις, όταν ο κομματικός στρατός του πασοκ που είναι τώρα στο σύριζα αυξάνει την αναποτελεσματικότητα και την σπατάλη του δημοσίου, όταν τα ΜΜΕ εκθειάζουν virtual επενδύσεις και virtual ανάπτυξη και θεωρούν οι άθλιοι ότι ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία , όταν ο ΣΕΒ γίνεται φερέφωνο της μεγαλύτερης ομάδας φόρο και εισφοροδιαφυγής των ψευτο επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον τουρισμό που είναι και οι ποιο αναποτελεσματικές/ προστιθέμενης αξίας, όταν οι υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, κλπ αιρετοί σπαταλάν χρήματα από ΕΕ, δάνεια, κλπ , χωρίς κριτήρια αποτελεσματικότητας, όταν οι 70% των καθ. ΑΕΙ οφείλουν την παρουσία τους στο κόμμα και τους φοιτητές, όταν μια απόφαση δικαστηρίου κρατάει 10 χρόνια, κλπ, κλπ, ελπίδα ? καμία.
    Φιλικά

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password