Η Εκλογή Προέδρου…Οι Εκλογές…Η Χρυσή Αυγή.

Το πρώτο πράγμα που θα αναρωτηθεί κάποιος διαβάζοντας τον τίτλο είναι, το πώς μπορεί να σχετίζεται η Χρυσή Αυγή με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις Εκλογές.

Κι όμως σχετίζεται κατά τη γνώμη μου και πολύ μάλιστα.

Πάμε να το εξηγήσουμε.

Στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ (16/11/2014) ο Βασίλης Χιώτης γράφει σε άρθρο του (http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=651048):

«….Οι 18 μήνες προσωρινής κράτησης των Ν. Μιχαλολιάκου, Χρ. Παππά και Ι. Λαγού που προφυλακίστηκαν πρώτοι, συμπληρώνονται στις 28 Μαρτίου….. Είναι περιττό να αναλυθεί ακόμη και στους αδαείς στην πολιτική τι σημαίνει για τα κόμματα και ειδικά για τη ΝΔ να αποφυλακιστεί ο ηγετικός πυρήνας της Χρυσής Αυγής τις ημέρες που θα κορυφώνεται η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας και πολύ περισσότερο αν η διαδικασία ναυαγήσει και προκηρυχθούν πρόωρες εθνικές εκλογές….. Το μήνυμα της ηγεσίας της Δικαιοσύνης άλλωστε είναι σαφές:  Αν η κυβέρνηση επιθυμεί να παραμείνουν έγκλειστοι όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου, αλλά και οι πιθανές πρόωρες εκλογές, τότε η διαδικασία αυτή θα πρέπει να επισπευσθεί τουλάχιστον για έναν μήνα.Και όπως εξηγούν δικαστικές πηγές, αν η διαδικασία εκλογής ξεκινήσει στις 10 Ιανουαρίου, τότε ακόμη και στην πιθανότητα πρόωρων εκλογών οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής θα παραμείνουν προφυλακισμένοι ως και την ημερομηνία διεξαγωγής τους. Σε διαφορετική περίπτωση, οι τρεις πρώτοι τουλάχιστον που προφυλακίστηκαν θα αποφυλακιστούν…».

Κρατήστε το αυτό και πάμε στο άρθρο 37 του Συντάγματος της Ελλάδας.

Τι λέει το άρθρο 37;

Δείτε το:

«1. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Κυβέρνησης και τους Υφυπουργούς.
*2. Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Κυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
*3. Αν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Κάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Αν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Βουλή.
*4. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπός του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Η πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Βουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή· η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.
*Ερμηνευτική δήλωση:
Στις διερευνητικές εντολές, αν κόμματα είναι ισοδύναμα σε βουλευτικές έδρες, προηγείται εκείνο που έλαβε περισσότερες ψήφους στις εκλογές· νεοσχηματισμένο κόμμα με κοινοβουλευτική ομάδα, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό της Βουλής, έπεται του παλαιότερου με ίσο αριθμό εδρών. Στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν παρέχονται διερευνητικές εντολές σε περισσότερα από τέσσερα κόμματα»

Πάμε τώρα να συνδέσουμε τη δικαστική διαδικασία με τις διερευνητικές εντολές.

Αυτή τη στιγμή δημοσκοπικά η Χρυσή Αυγή είναι τέταρτο κόμμα.

Και είναι τέταρτο κόμμα αν και όλοι οι εκπρόσωποί του είναι εξαφανισμένοι από τα media (και καλά κάνουν).

Και είναι τέταρτο κόμμα παρά τον πόλεμο που έχει γίνει εναντίον τους (και καλώς γίνεται).

Το ΠΟΤΑΜΙ αυτή τη στιγμή είναι τρίτο κόμμα και ΣΠΡΩΧΝΕΤΑΙ δημοσκοπικά για τρίτο κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές όποτε αυτές και εάν γίνουν.

Σκεφτείτε τώρα την περίπτωση στην οποίαν ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του, αρχίσουν να μιλάνε την προεκλογική περίοδο, όντες ελεύθεροι μετά την πάροδο του άπραγου 18μηνου, ή όντες στο εδώλιο των κατηγορουμένων στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Διόλου απίθανο ή μάλλον ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ, θα είναι το τρίτο κόμμα.

Και εάν δεν προκύψει αυτοδυναμία (το πιθανότερο) και εάν τα δύο πρώτα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δεν σχηματίσουν κυβέρνηση (πολύ πολύ πιθανόν), ΤΟΤΕ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΩΣ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΚΑΙ ΤΟΤΕ… ούτε να το σκεφτώ δεν θέλω.

Γι αυτό και οι άμεσες, παροντικές και μελλοντικές, κινήσεις του Σαμαρά και του Βενιζέλου, θα έχουν ως γνώμονα την ιστορία που λέγεται Χρυσή Αυγή.

Από εκλογές εντός του 2014 για κάποιο λόγο που εύκολα θα βρεθεί ή επίσπευση της διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας αμέσως μετά τις γιορτές.

Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, με βάση το Σύνταγμα, δεν μπορούν να ξεκινήσουν νωρίτερα από τις 1 Ιανουαρίου του έτους που προβλέπεται η εκλογή του Προέδρου.

Ίσως δε, επαληθευτούν όσοι προβλέπουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, υπό το φόβο της Χρυσής Αυγής.

Γιατί, για σκεφτείτε αλήθεια το Νίκο Μιχαλολιάκο να παίρνει από τον Κάρολο Παπούλια διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης!!!!!

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password