ΓΑΛΛΟΣ ΚΩΜΙΚΟΣ «ΦΤΥΝΕΙ» ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ… ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – (VIDEO)

Μεγάλες αλήθειες από έναν γάλλο κωμικό που ζει εδώ και πολλά χρόνια στη Γερμανία. Ο Εμανουέλ Πετεραλφί λέει αυτά, που δεν τολμούν να πουν Ελληνες δημοσιογράφοι.
 
Αναφέρει στην εισαγωγή του τις μειώσεις που έχουν λάβει χώρα στη πατρίδα μας, οι οποίες έχουν φθάσει στο 30%. Στα χρόνια του μνημονίου οι δαπάνες στη δημόσια υγεία μειώθηκαν και προκαλεί ρίγος με την αναφορά που κάνει στο ποσοστό θνησιμότητας των νεογέννητων.    

Επίσης θέτει ένα απλό ερώτημα: «Πως μπορείς να ζήσεις με 580;» «Ο κατώτατος μισθός από τα 761 ευρώ, έφθασε στα 580», και συνεχίζει λέγοτας πως «πολλοί ηλικιωμένοι δεν μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, το ποσοστό αυτοκτονιών επίσης έχει αυξηθεί κατακόρυφα στην Ελλάδα». 

Στο τέλος κάνει ειδική μνεία στο χρέος της Ελλάδας, επισημαίνοντας πως το 1953, στη Συνθήκη του Λονδίνου, οι μεγάλες δυνάμεις της εποχής κούρεψαν το μεγάλυτερο χρέος της Ομοσπονδιακής Γερμανίας, με μία από αυτές να είναι και η χώρα μας.
Η αναφορά του καθόλου τυχαία. Θέλει να υπενθυμίσει τόσο στο γερμανικό λαό, όσο και στην καγκελαρία, πως αν και η Ελλάδα υπέστη μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές στο ΒΠΠ’, παρ’όλα διευκόλυνε με την υπογραφή της, στο να ανακουφιστεί η Γερμανία από το δυσβάσταχτο χρέος της εποχής. 
Πηγή video: Theo Collins

0 Comments

Leave a Comment

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password